خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ فاطمه رحیمزاده- حاج قاسم سلیمانی، دومین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود. او طی جنگ ایران و عراق فرمانده سپاه کرمان و از فرماندهان عملیاتهای والفجر ۸، کربلای ۴ و ۵ بود و چندین بار مجروح شد. سلیمانی پس از جنگ تا سال 1376، فرمانده لشکر 41 ثارالله کرمان بود و مسئولیت امنیت بخشهای شرقی ایران را بر عهده داشت. او از سال 1376 تا زمان شهادت بهعنوان فرمانده سپاه قدس فعالیت میکرد و در این مسئولیت، نقش مهمی در تقویت قدرت نظامی حزبالله لبنان و گروههای مسلح فلسطینی، جنگ افغانستان، جنگ اسرائیل و لبنان، تشکیل گروههای شبهنظامی در عراق پس از سرنگونی صدام حسین و ... برعهده داشت. سرانجام سردار رشید سپاه قدس ایران در بامداد جمعه 13 دی 1398 طی حمله پهباد آمریکایی به فرودگاه بغداد به شهادت رسید.
سردار سلیمانی که خود را سرباز ولایت مینامید، هم در گفتار و هم در عمل نشان داده بود که به طور کامل از سیاستهای کلان جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری پیروی میکند. در آستانه سومین سالگرد عروج ملکوتی سردار دلها و همزمان با دهه بصیرت و میثاق امت با ولایت، به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، نشست سردار دلها شامگاه یک شنبه (۱۱ دی) در فرهنگسرای ابن حسام جهاد دانشگاهی استان برگزار شد.
همرزم سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در این مراسم به عملیات های انجام شده در کویر با فرماندهی سردار حاج قاسم سلیمانی اشاره کرده و گفت: در عملیات های شبانه، به دستور حاج قاسم در گوشه کناری اطراق کرده و بنا به دستور ویژه سردار سلیمانی، باید فرماندهان به نگهبانی پرداخته و سربازان حق نگهبانی در شب را نداشتند و باید استراحت می کردند.
محمد حسین خدادوست گریزی به نگهبانی اش در یکی از شب های کویر می زند و میگوید: در یکی از شب ها زمانی که در حال نگهبانی بودم نزدیک ساعت یک تا دو بامداد، از روبه رو متوجه تعدادی چراغ روشن از فاصله حدود ۵۰ کیلومتری شدم. احتمال حضور اشرار داده شد. در ابتدا فرمانده تیپ و فرماندهان گردان ها را بیدار کردم. کویر در سکوت مطلق بود برای دستگیری اشرار از چندین جهت کمین کرده تا از هر نقطه که وارد شوند در تسلط بوده و بتوان با آنها درگیر شد .
تویوتای قرمز به همراه دو موتور برای راه پاک کن به سمت ما می آمدند با آماده کردن سلاح، با آنها درگیر شدیم آفتاب طلوع کرده بود که اشرار شروع به خارج کردن لباس ها کرده و بدون خودرو با برداشتن اسلحه و تیر بار و ... گریختند.
وی برهنه شدن کامل اشرار را از تاکتیک های جنگی و نظامی دانسته و میافزاید: در حال تدارک و آماده کردن نیروها برای پیدا کردن اشرار و درگیری با آنها بودیم که حاج قاسم ما را منع کرده و دستور برگشت داد.
به گفته وی، سردار حاج قاسم سلیمانی برای نیروهایش ارزش قایل بود و حاضر نمی شد بی جهت تلفات داشته و نیروهایش را از دست بدهد. به همین علت با توجه به برهنه شدن اشرار و یکی شدن رنگ بدن با رنگ خاک احتمال کشته و زخمی شدن نیروها وجود داشت و یکی از دلایل دستور برگشت نیروها، همین مهم بود.
این همرزم سردار دلها با بیان اینکه نظامی ها رویه و اخلاق خاصی دارند، می گوید: فرماندهان بر اساس برنامه ها و پیش بینی های خاص، تلاش میکنند میزان تلفات کمتری در هر شرایطی داشته باشند؛ به طور مثال هیچگاه برای کشف چندگرم مواد مخدر حاضر به از دست دادن نیروها و تلفات نیستند و در جایی دیگر که جان و مال افراد در خطر باشد از درگیری و تلفات ابایی ندارند.
خدادوست با اشاره به این مهم که اشرار وارد کویر شدند، تأکید میکند: در کویر به علت اشعه خورشید دید چشم بسیار کم می شود و با وجود دستور سردار، نیروها به سمت معدن قلعه زری برگشتند.
وی می افزاید: پس از برگشت و گذشت ساعتها دو تن از نیروهای خودی، بیسیم زده و اطلاع دادند در کویر گم شده اند. برای پیدا کردن نیروها به سمت کویر حرکت کردیم، حین گشت زنی و در مسیر، اشرار از نفس افتاده که فرار کرده بودند را دیدیم و آنها را دستگیر کرده و به سمت چاه آبیَلان رفتیم.
یکی از اشرار، سطل آبی که از چاه برداشت شده بود را برداشته و بی مهابا سرکشید در حالیکه یکی دیگر از اشرار ابتدا صورت، لب، دهان و دندانهایش را شسته و کم کم شروع به نوشیدن آب کردند. از آنها پرسیدم آموزش آب خوردن را کجا فرا گرفته ای؟ گفت در عربستان. پس از مدتی نفر اول که آب را یک نفس سر کشیده بود در کویر فوت کرد و نفر بعدی به علت آموزش فرا گرفته و خوردن کم کم آب، زنده ماند.
وی از دیگر خصوصیات حاج قاسم به هواداری از نیروها اشاره میکند و می گوید: از آنجا که در گذشته زائرسرا در مشهد نداشتیم برای استفاده از زائرسرا در مشهد ابتدا باید مکاتبه ای با فرماندهی، سپس خدمات کارکنان و .... انجام شده و ماه ها در انتظار موافقت قرار می گرفتیم.
وی با اشاره به وجود بی سیم ثابت در خودروی حاح قاسم یادآور می شود: وقتی نیروها از حاج قاسم درخواست سفر به مشهد و تدارک اسکان داشتند حاح قاسم بلافاصله با بی سیم ثابت موارد و زائرسرا را برای سفر همکاران بدون نیاز به مکاتبه فراهم میکرد.
خدادوست اعتقاد دارد اکثر نیروهای تیپ 3 شهرستان به همراه خانواده میهمان سردار بوده اند و با همکاری سردار سلیمانی اردوهای خانوادگی برای نیروها و اسکان و... در شهرهای شمالی فراهم می شد و از آن تاریخ به بعد این اقدام تکرار نشده است.
وی گریزی به شهادت سردار سلیمانی می زند و می گوید: برای شرکت در مراسم تشییع سردار ساعت سه نیمه شب وارد مسجدی در کرمان شدیم. هنوز هوا روشن نشده بود که خیل عظیم جمعیت وارد مسجد شدند تا جایی که همه ایستاده بودند تا با وجود سردی بی سابقه هوا در مسجد اسکان یابند.
وی یادآور می شود: ساعت 6 صبح با بردارم به سمت مزار شهدا حرکت کردیم. در بین راه دختران با حجاب و پوشش های متفاوتی دیدم که برای حضور در مراسم تشییع به سمت مزار در حرکت بودند با خود می اندیشیدم حاج قاسم با نوجوانان چه کرده بود که هنوز هوا روشن نشده با عشق حضور در مراسم و با وجود برودت هوا،در حال حرکت به سمت مکان اعلام شده هستند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی هم با بیان اینکه سردار سلیمانی سرباز وطن بود، می گوید: سردار سلیمانی در وصیت نامه اش، خود را سرباز وطن معرفی کرده و به این مهم افتخار می کرد.
حمید مرادی با اشاره به علاقه وافر سردار به اهل بیت علیهم السلام، می افزاید: شهید سلیمانی ایران را قرارگاه حسین ابن علی (ع) میدانست و معتقد بود ایران حرم است و اگر این حرم بماند دیگر حرم ها خواهد ماند که نکته قابل تاملی است.
وی تأکید می کند: شهید سلیمانی به درستی مرد میدان و مرد عمل بود، این مرد خود را سرباز وطن میدانست و ارادت ایشان به مقام معظم رهبری بسیار زیاد بود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی می گوید: حاج قاسم سلیمانی عارفی کامل بود که در دنیای امروز و شاید تا سالها شخصیتی مانند او را مشاهده نکنیم؛ او علاقه وافری به شهادت داشت و نمازهای خالصانه و خاضعانه ایشان حکایت از همین امر دارد.
به گفته وی حاج قاسم ولایت فقیه را تنها نسخه نجات بخش دنیای اسلام دانسته و معتقد بود شیعه و سنی باید اختلافات را کنار گذاشته و خیمه ولایت را رها نکنند.
مرادی تأکید می کند: شهید سلیمانی سردار دل های همه مردم، دانش آموزان، دانشجویان و... است و به دور از گرایشهای سیاسی، فقط رنگ خدا برای ایشان قابل احترام بود.
وی با اشاره به محبوبیت سردار بین مردم و انجام مراسم تشییع پیکر ایشان در شهرهای مختلف، ابراز امیدواری می کند: مکتب سردار سلیمانی را بین دانش آموزان، دانشجویان احیا کنیم و شاهد تربیت افرادی مانند ایشان باشیم.
وی با اشاره به ادب حاج قاسم نسبت به خانواده شهدا، یادآور می شود: نیت خالص سردار سلیمانی باعث شد تا ایشان در دل آحاد مردم ورود کرده و ایشان را سردار دلها خطاب کنند.
در این جلسه محمدحسین محمددوست و سیدمحمود زینلی از شاعران آیینی استان و عزیزالله کارکن دبیر محفل ادبی نهاد کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی به بیان اشعاری در وصف سردار سلیمانی پرداخته و کتابی در باب زندگی و سلوک حاج قاسم نیز توسط زهرا دلاکه؛ کارشناس کتابخانه امام رضا (ع) و خادمیار کانون کتاب و کتابخوانی خدمت رضوی در خراسان جنوبی معرفی شد.
نظر شما