یک بازی سیاسی به قیمت تلخکامی کودکان ! / چرا مدارس اسلامی در سوئد تعطیل می شوند؟

مقامات سوئدی از سال ۲۰۱۹ تاکنون ۱۷ مدرسه اسلامی خصوصی را بسته اند با این ادعا که آنها برای انجام فعالیت های مدرسه ای مناسب نیستند، اما منتقدان می گویند که این بخشی از اقدامات ضد اسلامی دولت سوئد است که جنبه سیاسی دارد.

خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: مقامات سوئدی از سال 2019 تاکنون 17 مدرسه اسلامی خصوصی را بسته اند، با این ادعا که آنها برای انجام فعالیت های مدرسه ای مناسب نیستند، اما منتقدان می گویند که این بخشی از لفاظی ها و اقدامات ضد اسلامی دولت سوئد است که جنبه سیاسی دارد.

 

در اواسط سال 2022 دولت سوئد قوانین سخت گیرانه ای را برای مؤسسه های  مذهبی صادر کرد که انتقاد مسلمانان سوئدی را برانگیخت و بسیاری از اعضای جامعه اسلامی این اقدام را تلاشی اسلام هراسانه برای هدف قرار دادن جامعه خود توصیف کردند.

 

انجمن مدارس اسلامی گفت که از سال 2019 مقامات سوئدی سیاست های جدیدی را ارائه کرده اند که نحوه اداره مدارس خصوصی را دیکته می کند.

 

«برهان محمد علی» یکی از اعضای انجمن مدارس اسلامی سوئد می گوید که مقامات سوئد برای تعطیلی هر یک از مدارس بهانه هایی آورده اند که قابل توجیه نیستند.

 

به عنوان مثال، در ژوئیه 2021 مسئولان ، مدرسه الازهر در «اوربرو» را تعطیل کردند،با این ادعا که یکی از اعضای هیئت مدیره که از سفر به سوریه بازگشته است، ممکن است هوادار داعش باشد و می تواند دانش آموزان را افراطی کند. با این که این فرد هیچ گونه سوء سابقه ای در پرونده خود نداشت.

 

اوایل سال جاری «لینا اکسلسون کیلبلوم» وزیر آموزش و پرورش سوئد در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که دولت لایحه‌ای را با هدف «ممنوعیت تأسیس مدارس مذهبی مستقل» ارائه کرده است.

 

اما انجمن مدارس اسلامی استدلال کرد که تصمیم برای تعطیلی مدارس اسلامی بخشی از یک اقدام ضد اسلامی است و مبتنی بر نتایج ضعیف تحصیلی یا سایر کاستی‌های آموزشی نیست، بلکه با انگیزه‌های سیاسی صورت گرفته است.

 

مقامات سوئدی این اتهامات را رد کرده و گفته اند که حق نظارت بر فعالیت های مدارس خصوصی را برای خود محفوظ می دانند.

 

«اگنس گیدلوند»، دبیر مطبوعاتی بازرسی مدارس سوئد با دفاع از تعطیلی مدارس اسلامی در این باره گفت: دلیل تعطیلی برخی از مدارس با مشخصات اسلامی هیچ ربطی به جهت گیری مدارس مستقل ندارد.

 

وی افزود: بازرسی مدارس سوئد می تواند تصمیماتی اتخاذ کند؛ به این معنی که یک مدرسه مستقل باید در صورت وجود نقص هایی که مسئولین آن را برطرف نمی کنند، تعطیل شود.

 

به دنبال تعطیلی مدارس اسلامی، برخی از مدارس مجبور به پایان دادن به اجاره ساختمان های خود شدند و برخی دیگر نیز وادار به فروش ساختمان های مدارس شده اند.

 

بر اساس گزارش مرکز تحقیقات و مطالعات، گسترش مدارس اسلامی در سوئد در دهه 1990 با قوانینی آغاز شد که اجازه تشکیل مدارس خصوصی را با بودجه کامل دولت می داد.

 

از آن زمان جامعه مسلمانان که هشت درصد از جمعیت سوئد را تشکیل می‌دهند، عمدتا از خاورمیانه و آفریقا از این قوانین بهره‌مند شده‌اند که مدارس خصوصی را از نظر حمایت مالی مانند مدارس دولتی می‌دانند.

 

اما با توجه به اتفاقات اخیر برخی از مسلمانان اکنون بر این باورند که سوئد ممکن است دیگر مکان ایده آلی برای تحصیل فرزندانشان نباشد.

 

«صمصام احمد»، پدر دو فرزند مدرسه ای 8 و 12 ساله در این باره می گوید: سرانجام من فرزندانم را به کشوری خواهم برد که با خوشحالی بتوانند آموزش های اسلامی را فرابگیرند بدون اینکه هیچ دغدغه و نگرانی در این زمینه داشته باشند.

 

مدارس خصوصی مسلمانان ،برنامه درسی ملی سوئد را آموزش می دهند، اما آموزه های اسلامی را نیز در دستور کار خود دارند.

 

این مدارس فضایی را برای انجام مراسم اسلامی و ارائه غذای حلال در اختیار دانش آموزان را قرار می دهند.

 

اعضای جامعه مسلمانان سوئد معتقدند که اقدام به تعطیلی مدارس به بهانه مبارزه با افراط گرایی فقط برای مدارس خصوصی مسلمانان اعمال می شود.

 

«فاطمه عبداللهی»، مادر یکی دیگر از دانش‌آموزان مدرسه الازهر در این باره می گوید: اگر آنها صادق هستند و موضوع سوء مدیریت مؤسسه است، نباید دانش‌آموزان کودک و نوجوان بی‌گناه را تنبیه می‌کردند، بلکه باید راه‌حل‌های دیگری ارائه می‌دادند.

 

وی افزود: آنها حتی این گزینه را داشتند که مدیریت را با یک مدیریت جدید جایگزین کنند و اجازه دهند بچه ها به تحصیل ادامه دهند، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد.

 

به گفته «برهان محمد علی»، بسته شدن مدارس اسلامی که برخی از آنها در اوایل دهه 1990 تأسیس شده بودند نزدیک به 10 هزار دانش آموز مسلمان که از کشورهای خاورمیانه ای یا شمال و شرق آفریقا هستند را تحت تأثیر قرار داده است.

 

«محمد اسحاق»، پدر سه فرزند مدرسه ای در این باره می گوید: قبلا فکر می‌کردم که در یکی از بهترین کشورها زندگی می‌کنم، جایی که دولت حتی به مدارس خصوصی از جمله مدارسی که مطالعات دینی ارائه می‌دهند، کمک مالی می‌کند.

 

وی افزود: این مدارس نیاز فرزندان ما به آموزش ارزش‌های اسلامی و فرهنگی را برآورده می‌کردند، اما دیگر آنها را نداریم.

 

اسحاق گفت که برخی از والدین از مقامات خواسته اند که گزینه های جایگزینی برای آموزش اسلامی ارائه می دهند، اما آنها هیچ پاسخی نداده اند.

 

وی گفت: ما اکنون فرزندان خود را به مدارسی فرستاده ایم که عملکرد ضعیفی دارند و دروس اسلامی ارائه نمی‌دهند؛ این امر فرزندان ما را در برابر بحران‌های هویت آسیب‌پذیر می‌کند.

 

فرزندان هشت و دوازده ساله «صمصام احمد» از خبر تعطیلی مدارس شوکه شده بودند. آنها به تازگی متوجه شده بودند که مدرسه آنها در استکهلم، پایتخت سوئد تعطیل شده است و مادرشان از توضیح اینکه چرا دیگر در سال تحصیلی جدید با دوستان خود نیستند، درمانده بودند.

 

در ماه ژوئیه، صمصام احمد، مانند سایر والدین مسلمان، به طور کتبی از سوی بازرسی مدارس سوئد مطلع شد که مدرسه خصوصی اسلامی الازهر به دلیل سوء مدیریت تعطیل خواهد شد.

 

احمد و دیگر والدین مسلمان چندین اعتراض در مقابل وزارت آموزش و پرورش برای به چالش کشیدن این اقدام برگزار کردند، اما این تصمیم اجرا شد.

 

الازهر اکنون یکی از 17 مدرسه از 19 مدرسه خصوصی اسلامی سوئد است که از سال 2019 در سراسر سوئد تعطیل شده‌اند.

 

دو مدرسه اسلامی در حال حاضر این تصمیم را در دادگاه به چالش کشیده اند و همچنان در حال فعالیت هستند.

 

کد خبر 1243910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha