حجت الاسلام پرویز بخشی پور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی اظهار داشت: وقف یک صدقه جاریه است که اثر آن از بین نخواهد رفت و متاسفانه سنت حسنه وقف در قبل از انقلاب به طور کامل به فراموشی سپرده شده بود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با بیان اینکه انقلاب اسلامی موجب احیا و شکوفا شدن مجدد سنت وقف در جامعه شد، افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شمار موقوفات افزایش چشمگیری داشته که از لحاظ نوع اهداف و نیت های وقف کنندگان قابل تامل و دارای اهمیت است.
وی درخصوص نقش حوزه های علمیه برای ترویج فرهنگ وقف بیان کرد: حوزه های علمیه به عنوان پایگاه مهمی در فرهنگ سازی و برنامه ریزی نقش بسیار مهمی در جهت ترویج سنت حسنه وقف دارند و می توانند به شکوفاشدن این سنت حسنه کمک بسیاری کنند.
حجت الاسلام بخشی پور با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی تعداد 170 موقوفه با نیت کمک به طلاب و حوزه های علمیه به ثبت رسیده است، ادامه داد: این موقوفات جهت کمک و حقوق طلاب، تحصیل طلاب، جهت سکونت طلاب، تعمیر و بازسازی حوزه های علمیه، کمک و حقوق مدرسین ثبت شده اند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در ادامه گفت: البته تعدادی از این موقوفات انتفاعی و فاقد درآمد هستند و برخی مربوط به اعیان حوزه های علمیه یا خرید کتب علمی یا طلاب فقیر به صورت عام بوده و تعداد آن محدود است.
وی به قدیمی ترین موقوفه مرتبط با حوزه های علمیه اشاره کرد و افزود: موقوفه مدرسه حبیبیه فردوس در سال 911 هجری قمری یعنی 533 سال قبل جهت امورات مدرسه حبیبیه وقف شده است و اولین موقوفه ای است که جهت کمک به حوزه های علمیه در استان ثبت شده است.
حجت الاسلام بخشی پور در پایان عنوان کرد: تاثیر وقف در حوزه های علمیه بسیار است چون مدارس علمیه بودجه دولتی نداشته و برای اداره امور نیازمند حمایت خیرین و واقفین دارند و از ابتدا هم همین طور بوده و افراد نیک اندیش به واسطه وقف اموال خود بر حوزه های علمیه با هدف رشد و تعالی اسلام ناب از طریق تربیت طلاب می خواستند نام خود را در زمره واقفین ثبت و ضبط نمایند لذا تاثیر موقوفات در روند پیشبرد نظام اسلامی بسیار نقش به سزایی خواهد داشت.
نظر شما