به گزارش خبرگزاری شبستان، بابک نگاهداری در نشست پیگیری حقوقی ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی که امروز (دوشنبه 12 دی ماه 1401) در مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد با بیان اینکه روز 13 دی در تاریخ ایران یا شعادت حاج قاسم سلیمانی به یکی از ایام الله تبدیل شد، گفت: 13 دی روزی است که همه مردم با هر طیف و سلیقه ای احساس کردند یکی از عزیزان خود را از دست داده اند. نه فقط مردم ایران بلکه همه دلبستگان به اسلام و مستضعفان از این اتفاق تلخ، داغدیده شدند.
وی با بیان اینکه تشییع پرشکوه و به یاد ماندنی شهید سلیمانی بخشی از عظمت ایشان را نشان داد، تصریح کرد: ابعاد این شخصیت عظیم را باید شناخت و در زیست فردی و حکمرانی از آن الگو گرفت.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با تاکید بر اینکه شهید سلیمانی شخصیتی جامعالاطراف بود، یادآور شد: ایشان نه فقط در میدان رزم بلکه در میدان سیاست و اخلاق نیز در اوج بود. در این مجال کوتاه نمی توان به همه ابعاد شخصیتی ایشان پرداخت.
وی در تشریح شخصیت شهید سلیمانی توضیح داد: اولین نکته درسآموز از حیات شهید سلیمانی این است که چگونه فردی از روستای دورافتاده از کرمان به چهره درخشان نه یک ملت بلکه یک امت تبدیل میشود. این واقعیت یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی را در جذب استعدادها و ظرفیت های بی بدیل و الگوسازیِ آنها برای امت اسلامی به نمایش می گذارد.
نگاهداری تاکید کرد: امروز اگر در دنیا انقلاب اسلامی را به نام امام خمینی (ره) می شناسند، مقاومت را به نام شهید سلیمانی به یاد می آورند. به همین دلیل، مقاومت را باید با حاج قاسم به دنیا معرفی کرد.
وی با بیان اینکه شهید سلیمانی امروز نه یک فرد بلکه یک مکتب الهامبخش است، خاطرنشان کرد: اندیشه و افکار او به راهنمای عمل و الگویی تکرارناشدنی در عصر حاضر تبدیل شده است. این موضوع به معنای آن نیست که شهید سلیمانی مکتب فکری مستقل و جدیدی را پدید آورد بلکه در عمل توانست مکتبی که او را ساخته بود به انسانیت معرفی کند.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: در واقع، ویژگی مکتب شهید سلیمانی آن است که به ما یاد می دهد چگونه در این دوره زمانی سخت، میتوان زیست مؤمنانه و مجاهدانه داشت؛ چگونه میتوان تشنه خدمت بود ولی شیفته قدرت نبود؛ چگونه میتوان در بحرانها به اصول انسانی و اخلاقی وفادار ماند و جان خود را فدای آرمان و مردم کرد.
وی با اشاره به اینکه ویژگیهای شخصیتی شهید سلیمانی یک پیوند عمیق عاطفی میان او و مردم ایجاد کرده بود، گفت: در وصیتنامه ایشان آمده است که «مردم پر افتخار و سربلند که جان من و امثال من، هزاران بار فدای شما باد، کما اینکه شما صدها هزار جان را فدای اسلام و ایران کردید.»
وی در ادامه با اشاره به اینکه شهید سلیمانی همه مردم را از عینک خدمت میدید، تاکید کرد: شهید بزرگوار بدون این دسته و آن دسته کردن مردم همه مردم را تنها از عینک خدمت نظاره میکرد و جان فدایی واقعی ملت بود، صحبت پر تکرار ایشان بود که اگر موی دختر این کشور بیرون بود او هم دختر ماست و باید دقت کنیم که این دختر نیازمند توجه بیشتر ماست.
نگاهداری تاکید کرد: محبوبیت شهید سلیمانی مربوط به پس از شهادت ایشان نبود، ایشان در طول عمر شهیدانهشان نیز، جزو محبوبترین افراد جامعه بود. با این وجود او هیچگاه دچار غرور نشد. شهید سلیمانی مصداق این آیه شریفه است که میفرماید «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا» یعنی خداوند متعال به واسطه ایمان و عمل صالح او، این محبت را در دلها قرار داده بود.
وی با تاکید بر اینکم شهید سلیمانی یک قهرمان واقعی بود، تصریح کرد: آن هم نه فقط قهرمان مردم ایران بلکه در سراسر جهان هر شخصی که نسبتی با ارزشها و اصول والای انسانی دارد، شهید سلیمانی را یک قهرمان می-داند. به همین دلیل او را باید یک قهرمان بدون مرز دانست. حتی دشمنان او نیز به عظمت و بزرگی این شخصیت اذعان دارند.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه قهرمان در منطق دینی اسلام فردی است که مجاهد فی سیبل الله باشد، گفت: یعنی نه تنها کارهایش را برای رضای خدا انجام دهد بلکه در این راه مجاهدت داشته باشد. شهید سلیمانی مجاهد فی سبیل الله بود. تلاش خستگیناپذیر و اخلاص کم نظیر او، جهان اسلام را دگرگون کرد.
وی با بیان اینکه شهید سلیمانی با آنکه بیش از 60 سال سن داشت ولی همچون یک جوان سر زنده تلاش میکرد، گفت: روحیه جوانی و عدم هراس از مواجهه با چالش ها و تهدیدها از او یک شخصیت با صلابت و شجاع ساخته بود.
نگاهداری با تاکید بر اینکه شهید سلیمانی افزون بر مجاهدت در راه خدا، مصداق مهاجر الی الله هم بود، تصریح کرد: پیوسته در هجرت بود و از شهری به شهری، از استانی به استانی، از کشوری به کشوری در حال انجام ماموریت و وظیفه بود. در پایان نزدیک به چهل سال جهاد و هجرت نیز اجر و پاداش خود را که شهادت بود دریافت کرد و حیف بود که ایشان بخواهد در بستر و به مرگ عادی از دنیا برود.
وی افزود: شهید سلیمانی در مقاطع مختلف حیات خود اقدامات ماندگاری را به ثمر رسانده است ولی برخی از کارهای ایشان شفگتی و تعجب انسان را به همراه دارد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس خاطرنشان کرد: مقاومت در برابر حملات رژیم صهیونیستی و حفظ شاکله حزب الله و شکست حصر دمشق و جلوگیری از ورود داعش به بغداد کارهای عادی نیست. بسیاری از افراد وقتی خود را در چنین بن بستهایی احساس کنند ناامید می شوند و کار را رها می کنند ولی در مکتب شهید سلیمانی ناامیدی و یأس جایگاهی ندارد. ویژگی مؤمنین الهی این است که در بحران ها و سختی ها حضور خداوند را بیشتر احساس می کنند و اطمینان قلبی شان به یاری و نصرت او افزون تر می شود. ایشان با مجاهدت های خستگیناپذیر، پیروزیهایی شگرف در مقابله با جبهه عربیـعبریـغربی به دست آورد، تبلور عینی «کم فئةٍ قلیلة غلبت فئةً کثیرة باذن الله» را تحقق بخشید.
وی با بیان اینکه افرادی چون شهید سلیمانی تجلی آیات قرآن در وصف مؤمنان حقیقی هستند، گفت: جایی که در قرآن گفته می شود « وَلَمّا رَأَى المُؤمِنونَ الأَحزابَ قالوا هذا ما وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسولُهُ ۚ وَما زادَهُم إِلّا إیمانًا وَتَسلیمًا» یعنی مؤمنان در رویارویی با چالش ها و دشواری ها نه تنها عقب نشینی نمی کنند و دچار انفعال نمی شوند بلکه بر ایمان آنها نسبت به خداوند و عزمشان برای رفع تهدیدها افزوده می شود.
نگاهداری افزود: شاید مهمترین درس مکتب شهید سلیمانی برای ما و برای امروز آن است که امید خود را در مواجهه با مشکلات از دست ندهیم. احساس نکنیم که در بن بست قرار گرفته ایم و راهی برای برون رفت از وضع موجود وجود ندارد. کسی که به شهید سلیمانی و به مکتب او باور دارد باید همچون او تهدید را به فرصت تبدیل کند و پیوسته در حال مجاهدت و خلق استراتژی و تاکیتک های جدید برای حل مشکلات باشد.
وی ادامه داد: اگر جهاد شهید سلیمانی در عرصه نظامی و امنیتی بود، جهاد امروز ما در عرصه اقتصاد و فرهنگ است، باید بتوانیم خود را در برابر جنگ اقتصادی و جنگ ترکیبی دشمن مجهز کنیم. این نبرد نیاز به خودباوری و خداباوری دارد. باید همچون شهید سلیمانی باور داشته باشیم که می توان این مشکلات را پشت سر گذاشت. به فرموده قرآن کریم « اَلا اِنَّ اَولِیاءَ اللهِ لا خَوفٌ عَلَیهِم وَ لا هُم یَحزَنون» یعنی اولیاء الهی هراسی از تهدیدها نداشته و در برابر چالش¬ها اندوهگین و مأیوس نمی شوند.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس تصریح کرد: امروز سومین سالگرد شهادت سردار سرفراز و پرافتخار اسلام شهید سلیمانی بود ولی گذشت ایام، این داغ را برای هیچ یک از دوستداران او سرد نمی کند. امیدوارم ما نیز از برکات این شهید و روحیه ای که به جامعه ما دمید بهره مند بشویم و بتوانیم در تکمیل مجاهدت ها و ایثارگری های ایشان قدم های استواری برداریم و یاری گر مکتب او در عرصه اقتصاد و فرهنگ باشیم.
نگاهداری در ادامه با اشاره به تمام ضاخصههای شخصیتی بیان شده از شهید سلیمانی، عنوان کرد: خواستم بگویم که قاسم فرمانده جهاد است دیدم که قاسم نیست، خواستم بگویم که معلم اخلاق است، دیدم که قاسم نیست، خواستم بگویم که جان فدای ملت است، دیدم که قاسم نیست، خواستم بگویم که سرباز ولایت است دیدم که قاسم نیست، خواستم بگویم که مردسیاست است دیدم که قاسم نیست، نه، اینها همه هست و این همه قاسم نیست، قاسم، قاسم است.
وی در پایان با اشاره به بخشی از وصیت نامه شهید سلیمانی یادآور شد: ایشان در فرازی از این وصیت نامه می فرمایند: «خواهران و برادران مجاهدم در این عالم، ای کسانی که سرهای خود را برای خداوند عاریه داده اید و جان ها را بر کف دست گرفته اید، عنایت کنید: جمهوری اسلامی، مرکز اسلام و تشیّع است. امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی (ص). جمهوری اسلامی، امروز سربلندترین دوره خود را طی میکند. بدانید مهم نیست که دشمن چه نگاهی به شما دارد. دشمن به پیامبر شما چه نگاهی داشت و دشمنان چگونه با پیامبر خدا و اولادش عمل کردند، چه اتهاماتی به او زدند، چگونه با فرزندان مطهر او عمل کردند؟ مذمت دشمنان و شماتت آنها و فشار آنها، شما را دچار تفرقه نکند.»
رییس مرکز پژوهشهای مجلس تاکید کرد: انشالله بتوانیم وارثان شایسته ای برای این خون های پاک ریخته شده باشیم و ویژگی مکتب شهدا را در خودمان تقویت کنیم.
نظر شما