خسارت بیش از ۶۰۰ میلیارد تومانی حوادث طبیعی به خراسان‌شمالی

سرپرست دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: وقوع حادثه‌های طبیعی در ۹ ماهه سالجاری، ۶۰۰ میلیارد و ۶۱ میلیون تومان به بخش های مختلف کشاورزی، زیرساخت‌ها و اماکن مسکونی استان خسارت وارد کرده است.

مرتضی رجایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی اظهارداشت: بیشترین خسارت های حادثه های طبیعی در استان در بخش کشاورزی گزارش شده به طوری که در این مدت وقوع این حادثه ها در ۳۰ هزار و ۱۹۱ هکتار عرصه زراعی و ۱۰ هزار و ۲۲۸ هکتار عرصه باغی استان گزارش شده است.

 

سرپرست دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی افزود: امسال وقوع سیل، تگرگ، سرمازدگی و سایر حادثه ها حدود ۹۸۵ میلیارد ریال به زارعان استان و بیش از چهارهزار و ۱۲۸ میلیارد ریال به باغداران استان خسارت وارد کرده است.

 

وی بیان کرد: طی ۹ ماهه امسال بیش از ۱۷ میلیارد ریال خسارت به دامداران و بیش از ۲۵ میلیارد ریال خسارت به مرغداران استان وارد شده و در این حادثه ها ۶۰ هزار قطعه طیور تلف شد.

 

رجایی اظهارکرد: خسارت های بخش کشاورزی تنها از طریق بیمه محصولات کشاورزی قابل پرداخت و جبران است، از این رو به کشاورزان و تولیدکنندگان در این بخش توصیه می شود نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند تا بخشی از خسارت ها از این طریق جبران شود.

 

سرپرست دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی درباره خسارت های حادثه های طبیعی به بخش راه هم گفت: امسال وقوع سیل به ۴۲۲ کیلومتر جاده و ۱۰۷ دستگاه ابنیه استان خسارت وارد کرد که ارزش آن بیش از  ۲۷۲ میلیارد ریال برآورد شده است.

 

خسارت سیل به ۱۰۶ واحد مسکونی

 

رجایی به خسارت بارندگی و سیل به ۱۰۶ واحد مسکونی در استان اشاره کرد و گفت: در ۹ ماهه امسال وقوع بارندگی و سیل در استان به ۱۴ واحد مسکونی شهری و ۹۲ واحد مسکونی روستایی خسارت وارد کرد.

 

وی افزود: پرداخت تسهیلات بازسازی به این خسارت دیدگان هنوز مصوب نشده اما ما معطل تصویب این منابع اعتباری نشده ایم و خسارت دیدگان در این زمینه برای دریافت تسهیلات به بانک ها معرفی شدند.

 

سرپرست دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی اظهارکرد: در سیل های امسال چهار دستگاه وسیله نقلیه دچار خسارت شد و متاسفانه در بارندگی ها، یک نفر در اثر صاعقه جان خود را از دست داد و هفت نفر مصدوم شدند.

 

دغدغه اعتبار برای لایروبی رودخانه ها

 

رجایی همچنین درباره سفر رییس سازمان مدیریت بحران کشور به استان و بازدید از مسیل ها و رودخانه های استان گفت: یکی از مشکلات و دغدغه ها در استان، لایروبی مسیل ها و رودخانه هاست که این اقدام بسته به میزان اعتبار، هر ساله انجام و بخشی از رودخانه ها ساماندهی و لایروبی می شود.

 

سرپرست دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی افزود: طول رودخانه های استان ۶ هزار و ۶۰۰ کیلومتر است که از این میزان، دو هزار و ۲۰۰ کیلومتر رودخانه های حساس و مهم در نزدیک مناطق مسکونی قرار دارند، از این رو لایروبی و ساماندهی این رودخانه ها دارای اهمیت است.

 

وی اظهارکرد: در سفر رییس سازمان مدیریت بحران کشور به استان، وضعیت رودخانه ها و مسیل های استان معرفی و تبیین و مشکلات و دغدغه ها در این باره مطرح شد و در این باره مقرر است تا بر اساس طرح های تهیه شده، تامین اعتبار مورد نیاز برای لایروبی و ساماندهی مسیل ها پیگیری شود.

 

رجایی افزود: تامین اعتبار برای تامین آب آشامیدن مورد نیاز شهروندان و روستاییان و رفع تنش آبی در شهرها و روستاها، اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری و ایجاد سالن های چند منظوره از دغدغه های استان است که در این باره درخواست ها و مطالبه ها مطرح شد.

 

سرپرست دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: رییس سازمان مدیریت بحران کشور در این سفر برای پیگیری های لازم قول مساعد داد.

 

 

کد خبر 1244496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha