به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان فارس، سید ابراهیم حسینی، امروز چهارشنبه (14 دی) در جمع خبرنگاران گفت: چندسالی است که کرونا در جهان مشکلاتی برای جوامع بشری ایجاد کرد و یک پاندمی شکل گرفت و سویه های جدید آن در حال افزایش است و دوره طولانی مردم با شرایط کرونا خود را وفق دادند و این شرایط خسته کننده شده است.
رئیس اولین همایش ملی مطالعات علوم روانشناختی و رفتاری با محوریت سبک زندگی و سلامت روان در پساکرونا و رئیس موسسه آموزش عالی «زند» شیراز اظهار کرد: موسسه آموزش عالی «زند» شیراز تصمیم گرفت همایش ملی مطالعات علوم روانشناختی و علمی را در دوران پساکرونا برگزار کند و امید است این همایش در سطح نام شیراز برگزار شود و لازم است اصحاب رسانه ها در راستای اطلاع رسانی این همایش را همکاری کنند.
وی با اشاره به اینکه این همایش به عنوان نخستین همایش در رابطه با روانشناختی پساکرونا محسوب می شود و امید است این همایش یک همایش در خور شان شیراز به عنوان یک شهر علمی، دانشگاهی و پژوهشی شناخته می شود و پیشینه شیراز به عالمان بزرگ نظیر ملاصدرا برمی گردد، افزود: همایش های اینچنینی راه هایی برای مقابله با استرس است.
بر اساس این گزارش در ادامه، حسن حق شناس، هم گفت: استرس مزمن روی جامعه، سیستم های اجتماعی اثر می گذارد و اثر روانی پیچیده کمتر بررسی شده را در جامعه ایجاد می کند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: بحث روانشناسی موضوع متقابل است و مسائل کرونا روی خانواده هایی که اعضای خود را از دست دادند و در ابتدا کسانی بودند که نتوانستند اقوام خود را دفن کنند، اثرات زیادی گذاشته است حتی هنوز برخی از این خانواده ها مشکل دارند و نتوانسته اند موضوع را هضم کنند.
وی با اشاره به اینکه لازم است جهت گیری این همایش روی استرس مزمن باشد، ضمن انتقاد به رسانه ملی که در این نشست خبری حضور نداشت، گفت: صداوسیما چرا در این جلسه نیامده است با اینکه دعوت شده بود و همه چیز با پول حل نمی شود ولی وظیفه اطلاع رسانی کجاست.
این گزارش این می افزاید، ژاله رفاهی گفت: لفظ پساکرونا در مقطعی می توانست وجود داشته باشد ولی الان این موضوع نمی تواند مورد استفاده قرار گیرد چرا که اکنون در آستانه بروز سویه جدید هستیم.
دبیر علمی همایش ملی مطالعات علوم روانشناختی و رفتاری با محوریت سبک زندگی و سلامت روان در پساکرونا و مسئول انجمن علمی مشاوران ایران اضافه کرد: کرونا سبک زندگی جدیدی را رقم زده است و باعث تغیرات در توجه ما به بهداشت شده و است و مشاغلی هم به صورت دورکاری شکل گرفت این تغییرات روی بخش های مختلف زندگی تاثیر گذاشت که برخی مثبت و برخی منفی می دانند.
وی افزود: ترس از ابتلا، ترس از دست دادن ها و ترس موارد مختلف تحت تاثیر قرار می دهد و این همایش در سه محور عمده برای فعالیت می کند که «سبک زندگی، نظیر ورزش، تغذیه و ...»، «سلامت روان» و «آموزش ها و چالش های آنان است: از جمله این محورها هستند.
رفاهی گفت: پنل های تخصصی را در حاشیه همایش در نظر گرفته ایم که علاوه بر دانش و آگاهی افراد، مسیر پژوهش های را مشخص کنیم و کارگاه هایی در راستای ارتقا دانش در راستای پژوهشگران و مشاوران را خواهیم داشت.
بر اساس این گزارش در ادامه، شیوا صدیقی، هم گفت: گروه مشاوره و روانشناسی موسسه «زند» از پتانسیل خوبی برخوردار است و در برگزاری این رویداد از نخبگان دیگر دانشگاه استفاده کرده ایم و مقالات در ISC و CVVK نمایه می شود.
معاون پژوهشی موسسه آموزش عالی «زند» شیراز و دبیر کمیته مالی همایش هم گفت: از تمام دانشگاهیان برای ارسال مقاله دعوت می شود و مهلت ارسال مقالات تا 30 دی ماه از طریق سایت دانشگاه مشخص شده است و این همایش 13 و 14 اردیبهشت سال آینده در شیراز برگزار می شود.
وی گفت: کلینک مشاوره در این دانشگاه برای دانشجویان و عموم ایجاد شده است.
نظر شما