به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد امام جعفرصادق(ع) (واقع در تهران، خیابان خاوران، کوچه شهید نعیمی) نمونه برجسته و ممتاز از مساجدی است که بسیجیان در آن بسیار پرتلاش هستند و جهادی فعالیت می کنند. بسیجیان پایگاه خواهران محدثه حوزه مقاومت بسیج ۳۲۴ حضرت امالبنین(س) و بسیجیان پایگاه برادران عمار ۳۲۳ امام حسن عسکری(ع) که هر دو از زیر مجموعه های ناحیه مقاومت بسیج مالک اشتر هستند، از همه ظرفیت های مسجدی و هیئت های مذهبی و همکاری با شهرداری منطقه ۱۵ و سرای محله نفیس برای رونق این خانه خدا بهره می برند.
مسجد امام جعفرصادق(ع) را اهالی منطقه خاوران بیش از همه به دو موضوع می شناسند. ابتدا حجت الاسلام والمسلمین سید احمد قاضوی و سپس برگزاری اجتماعات مسجدی ها و هیئتی ها در چندین مناسبت مذهبی از جمله سالروز شهادت امام جعفرصادق(ع) و اربعین حسینی.
مرحوم قاضوی امام جماعت فقید مسجد امام جعفرصادق(ع) فرزند سید عبدالرسول و حاجیه شمسیه، مردادماه ۱۳۲۰ در تهران متولد و در شش سالگی وارد مدرسه جامعه تعلیمات اسلامی شد. مدرسهای که با مدیریت شیخ عباس اسلامی، بسیار در تعلیم و تربیت دانش آموزان سخت گیر و دقیق بود. حاج آقا قاضوی، پس از گذراندن ششم ابتدایی در ۱۲ سالگی برای تحصیل علوم دینی به قم رفت و همان جا مقدمات را نزد برادرش -مرحوم حجتالاسلام و المسلمین سید محمد قاضوی- فراگرفت؛ و فقه و اصول را از محضر آیات محمد فاضل لنکرانی، علی مشکینی، محمد تقی ستوده، و مصطفی اعتمادی آموخت و سال ۴۳ وارد درس خارج آیات عظام؛ مرحوم سیدمحمدرضا گلپایگانی و مرحوم سید شهاب الدین مرعشی نجفی شد.
حجتالاسلام و المسلمین قاضوی، سال ۱۳۴۸ به دعوت مسجدیها و مومنین منطقه خاوران (نفیس) تهران، برای گسترش آموزهها و احکام دین، و تایید آیت الله موسوی اردبیلی، امام جماعت مسجد امام جعفر صادق (ع) شد.
رمز ماندگاری ائمه جماعات مساجد
حجت الاسلام والمسلمین محسن مهدوی، امام جماعت مسجد امام جعفرصادق(ع) درباره مرحوم قاضوی به خبرنگار شبستان گفت: ایشان در سال ۱۳۹۵ درگذشت اما هنوز هم خدمات و اخلاق حسنه وی سر زبان ها است. هنوز هم همه اهالی مسجد امام جعفرصادق(ع) از ایشان یاد می کنند؛ حقیقت این است وقتی یکی روحانی، امام جماعتی در تراز انقلاب اسلامی باشد، برای همیشه در ذهن ها ماندگار می شود و این یکی از رموز موفقیت اهل علم است.
مسجد امام جعفرصادق(ع) وقتی مرحوم قاضوی امام جماعت آن شد، بسیار کوچک و جمع و جور بود اما الآن دارای صندوق قرض الحسنه و دارالشفاء و کتابخانه است. صندوق قرض الحسنه ۲۱ رمضان از خدمات ماندگار وی در این مسجد است. مهدوی در این خصوص گفت: صندوق قرض الحسنه ۲۱ رمضان در سال ۱۳۶۴ با تاکید مرحوم قاضوی در این مسجد تاسیس شد و اکنون به طور متوسط به هر متقاضی، سه میلیون تومان وام می دهد.
فعالیتهای خیریه «حضرت صادق(ع)» در خدمترسانی به نیازمندان
خیریه «حضرت صادق(ع)» مسجد امام جعفرصادق(ع) در طول سال به نیازمندان خدمت رسانی می کند که شامل توزیع گوشت قربانی، بسته های ارزاق، کمک های نقدی و کمک هزینه های حوزه درمان است. این مسجد در سال جاری و همسو با رزمایش مواسات و همدلی، پنج نوبت بسته ارزاق را میان نیازمندان توزیع کرده است ضمن اینکه معمولا در ابتدای هر ماه، گوشت قربانی میان خانواده های نیازمند توزیع می کند.
ابتکار در تقویت شبکه مسجدی
مسجد امام جعفرصادق(ع) همانطور که در ابتدای گزارش آمد در برگزاری اجتماعات بزرگ مسجدی بسیار فعال است و همه ساله در ایام شهادت امام صادق(ع) و ظهر روز بیست و پنجم شوال، میزبان دسته های عزاداری از مساجد و هیئت های مذهبی مختلف است. به گفته رضا خوشلهجه، فرمانده پایگاه مقاومت بسیج مسجد امام جعفرصادق(ع)، سابقه این اجتماع، بیش از ۳۰ سال است و هر سال گسترده تر از سال های گذشته برگزار می شود. اجتماع مسجدی ها و هیئتی های محلات نفیس و اتابک در اربعین حسینی نیز سابقه ۱۵ ساله در این مسجد دارد.
اهالی این مسجد به منظور نمایان شدن بیشتر برنامه ها در مناسبت های مذهبی معمولا سعی می کنند برخی از برنامه ها را دو ساعت پس از اذان مغرب برگزار کنند تا امکان حضور نمازگزاران سایر مساجد در این برنامه ها مهیا باشد. اینگونه اجتماعات در تقویت همدلی میان نیروهای مسجدی و انقلابی بسیار موثر و بهتر است مساجد در برخی از مناسبت ها این کار را انجام دهند.
مقابله قاطعانه مسجدیها با آشوبگران
مسجد امام جعفرصادق(ع) همچنین با مساجد الزهرا(س)، امام علی النقی(ع)، امام رضا(ع) و نوروززاده همکاری خوبی در برگزاری نشست های تبیینی و بصیرتی دارد که به گفته حجت الاسلام والمسلمین مهدوی، معمولا این برنامه در مجموعه ورزشی شهید مهدی عزیزی در خیابان شهید ناصری برگزار می شود. این شبکه مسجدی در دوره کرونا در ضد عفونی کردن فضاها و مراکز عمومی این محله و همچنین در توزیع کمک های مومنانه بسیا فعال بودند. همین همکاری در متفرق کردن آشوبگران که قصد تجمع در محلات نفیس و اتابک را داشتند، بسیار موثر بوده است و به گفته خوشلهجه، دیگر پای هیچ اغتشاشگری به این محلات باز نشد.
مسجد امام جعفرصادق(ع) دارالشفاء فعالی نیز دارد که در روزهای شنبه و دوشنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ تا ۱۹ یک پزشک بسیجی در آن به صورت رایگان مردم را ویزیت می کند. به گفته خوش لهجه این مرکز در برخی از مناسبت ها از صبح تا شب به مردم خدمات می دهد.
همکاری با سرای محله در برگزاری دوره های آموزشی
مسجد امام جعفرصادق(ع) جزو مساجدی است که با شهرداری منطقه ۱۵ همکاری خوبی در برپایی اجتماعات مذهبی و انقلابی، شرکت در برنامه های ملی و برگزاری کلاس های مهارتی و هنری دارد. همچنین این مسجد با سرای محله مینابی نیز در برگزاری کلاس های خیاطی، نقاشی و کامیپوتر همکاری می کند. تقدیر از خانواده شهدا و ایثارگران از محورهای دیگر همکاری مسجد امام جعفرصادق(ع) با شهرداری و سرای محله مینابی است. گاهی نیز این خانه خدا میزبان دوره های آموزشی سرای محله می شود.
بسیجیان پایگاه خواهران محدثه و بسیجیان پایگاه برادران عمار نیز با محوریت ناحیه مقاومت بسیج مالک اشتر هر ماه کارگاره های اشتغال آفرینی و مهارت افزایی را در مسجد امام جعفرصادق(ع) برگزار می کنند و به گفته خوش لهجه سعی دارند از این طریق، زمینه درآمدزایی خانواده های نیازمند را فراهم کنند که تاکنون این اتفاق برای ۱۲ نفر روی داده است.
نظر شما