۳۰۸۱ بیمار نشان دار در گلستان از خدمات صندوق بیماران خاص بهره مند شدند

صحرایی گفت: از یک ماه گذشته تا کنون، سه هزار و ۸۱ بیمار نشان دار در استان از خدمات صندوق بیماران خاص و صعب العلاج بهره مند شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان گلستان، علیرضا صحرایی امروز (یکشنبه 18 دی) در نشست خبری با موضوع بیماری های خاص و صعب العلاج گفت: یکی از اهداف اصلی و خط و مشی اصلی سازمان بیمه سلامت، ارائه خدمات مناسب و افزایش پوشش بیمه ای و در نهایت کاهش پرداخت از جیب بیمه شدگان است.

 

معاون بیمه و خدمات اداره کل بیمه سلامت گلستان افزود: امسال یک قانون از طرف هیئت دولت مصوب شد که بر اساس بند ن تبصره 17 ماده واحد قانون بودجه سال 1401 مصوبه هیئت وزیران، صندوق بیماران خاص و صعب العلاج شکل بگیرد.

 

وی ادامه داد: سازمان بیمه سلامت و مدیرعامل سلامت به عنوان مسئول صندوق بیماران خاص و صعب العلاج انتخاب شده است و مشمولان این صندوق شامل تمامی مبتلایان بیماران خاص و صعب العلاج و سایر بیماری هایی که فهرست به تدریج از طرف وزارت بهداشت به این صندوق اعلام می شود.

 

گام بلند وزارت بهداشت برای بیماران خاص

صحرایی با بیان اینکه در سال های قبل 5 بیماری خاص هموفیلی، دیالیز، پیوند کلیه، ام اس و تالاسمی تحت پوشش این صندوق بودند، گفت: در حال حاضر 102 بیماری به این تعداد اضافه شد و 107 بیماری نادر و صعب العلاج تحت پوشش این صندوق قرار گرفتند.

 

وی اظهارداشت: بر این اساس مقرر شد همه منابع در این صندوق تجمیع شود و 5 هزار میلیارد تومان بودجه ابتدایی برای صندوق در نظر گرفته شده است که برای سال آینده در صورت جذب و هزینه این اعتبار، به 12 هزار میلیارد تومان افزایش می یابد.

 

معاون بیمه و خدمات اداره کل بیمه سلامت گلستان گفت: در همین راستا سامانه بیماران خاص و صعب العلاج وزارت بهداشت برای ثبت نام دارای این بیماری ها راه اندازی شده تا تحت پوشش و حمایت صندوق قرار گیرند.

 

وی با اشاره به نحوه ثبت نام بیماران در این سامانه، افزود: برای ثبت نام در این سامانه 2 مسیر در نظر گرفته شده است که مسیر اول مراجعه مستقیم بیماران به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و مسیر دوم مراجعه بیماران به سامانه شهروندی بیمه سلامت است.

 

صحرایی ادامه داد: لیست ثبت نام شده در سامانه شهروندی بیمه سلامت روزانه به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان ارسال می شود و بعد از تایید بیماران در این معاونت، در لیست بیماران خاص و نشان دار قرار می گیرند.

 

بهره مندی رایگان بیماران خاص از مراکز دولتی

وی اضافه کرد: با این اقدام بیماران نشان دار یکی از این 107 بیماری از خدمات رایگان در بخش دولتی و تعرفه پایین تر در بخش خصوصی برخوردار می شوند.

 

معاون بیمه و خدمات اداره کل بیمه سلامت گلستان گفت: از یک ماه گذشته آغاز به کار این صندوق، سه هزار و 81 بیمار نشان دار در استان از خدمات صندوق بیماران خاص و صعب العلاج بهره مند شده اند و در حال استفاده هستند.

 

وی با بیان اینکه 2 هزار بسته خدماتی در سامانه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج بارگزاری شده است، افزود: این 2 هزار بسته برای 44 بیماری تعریف شده است و مابقی بیماری ها نیز در حال بارگزاری شدن است.

 

صحرایی در خصوص بهره مندی اتباع بیگانه از این خدمات نیز گفت: افراد پایش شده از طریق وزارت کشور و دارای کارت آمایش و معرفی شده به بیمه صندوق، تحت پوشش صندوق بیمه اتباع قرار می گیرند و هر فردی که از سوی بیمه سلامت معرفی شده باشند نیز می توانند از این بسته استفاده کنند.

 

تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی برای بیماران خاص

وی از پرداخت تسهیلات به بیماران صعب العلاج، سرطانی و زوج های نابارور خبر داد و افزود: توافق نامه ای بین بانک مرکزی و وزارت بهداشت مبنی بر پرداخت 50 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه به این بیماران امضا شد که در استان گلستان بانک ملت و مهر ایران مجری پرداخت هستند.

 

معاون بیمه و خدمات اداره کل بیمه سلامت گلستان ادامه داد: 491 میلیارد تومان برای پرداخت تسیلات تا پایان خرداد به استان گلستان اختصاص یافته است که در قالب قرض الحسنه پرداخت می شود.

 

وی در خصوص مشمولان دریافت این تسهیلات نیز گفت: افراد باید جزو 107 بیماری و نشان دار باشند و اسامی آنها از سوی معاونت معاونت درمان دانشگاه اعلام می شود.

 

صحرایی گروه هدف را، بیماران صعب العلاج همچون تالاسمی، هموفیلی، دیالیز، ام اس، ای بی یا پروانه ای، متابولیک سیستیک فیروزیس، SMA، اتیسم، پیوند اعضا، پیوند مغز استخوان، فشار خون اولیه ریوی، بیماران سرطانی تحت درمان و زوج های نابارور تحت درمان نازایی برشمرد.

 

وی افزود: تا کنون 400 نفر از بیماران درخواست تسهیلات داده اند که پس از بررسی به بانک های عامل معرفی می شوند.

 

 

 

کد خبر 1245423

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha