به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی؛ مهدی رهبر روز یکشنبه 18 دی ماه در همایش گلخانه داران خراسان شمالی به میزبانی شهرستان شیروان اظهار کرد: با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی های چند سال اخیر، کشت گلخانه ای مورد استقبال بسیاری از کشاورزان قرار گرفته که مهم ترین مزیت آن جایگزینی خوب برای کشت های زارعی و باغی و محصولات پرآب طلب است.
مدیرعامل شرکت نگاره سازان سبز کوروش با اشاره به سازه های گلخانه ای در ایران عنوان کرد: رویکرد متقاضی نسبت به سازه های مستحکم گلخانه ای بیشتر شده زیرا که بادهای غالب ایران، ۱۳۰ کیلومتر و به صورت چهار بار در سال اتفاق می افتد که سازه های احداثی باید در برابر حوادث مستحکم باشد.
رهبر خاطرنشان کرد: در بحث سازه های گلخانه ای با توجه به اهیت موضوع باید با دید تخصصی وارد شد و از مشاوره آن استفاده کرد، رایج ترین شکل سازه در ایران شیشه است و دهنه گلخانه های سنتی و چوبی و گلخانه های مدرن و فلزی از ۶ متر شروع می شود.
مدیرعامل شرکت نگاره سازان سبز کوروش گفت: کشورهای پیشرفته از گلخانه هایی با ارتفاع ۹ تا ۱۲ متر استفاده کردند، در طراحی سازه رو به جلو نیستیم و بافت سنتی کشاورزی همچون پابرجاست، نظام مهندسی چند سالی است در مورد سازه ها نظارت می کند که رویکرد متقاضی بیشتر شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی هم گفت: با توجه به وضعیت آب و هوایی این استان باید کشت های گلخانه ای و استفاده از روش های نوین کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
محمد عفتی اظهار کرد: به تازگی اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ اعلام شده که با تخصیص آن به متقاضیان جهت احداث گلخانه پرداخت خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی شیروان هم گفت: هدف اصلی وزارتخانه کشاورزی دانش بنیان است و استفاده از تکنولوژی نوین بهترین راهکار جهت حمایت از امنیت غذایی است.
علی باقرزاده خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت خشکسالی های چند سال اخیر و محدودیت هایی که در کشت است باید از روش های نوین کشاورزی استفاده کرد.
وی از اولین و مدرن ترین گلخانه این استان که به صورت زمین گرمایی(گرمایش از کف) در سطح ۱۵ هزار مترمربع در روستای حسین آباد از توابع بخش مرکزی این شهرستان است خبر داد و عنوان کرد: برای احداث این گلخانه که در آن گوجه تولید می شود، ۷۵ میلیارد ریال هزینه شده که ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات و ۱۵ میلیارد ریال آورده متقاضی است.
هم اینک ۳۳۹ واحد تولیدی گلخانه بزرگ مقیاس، متوسط و کوچک در سطح استان وجود دارد که از این سطح سالانه ۱۷ تا ۲۰ هزار تن انواع محصول در فصل و خارج از فصل تولید می شود.
سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.
نظر شما