سن اعتیاد در خراسان جنوبی به مدارس ابتدایی رسید

حسنی مقدم با اشاره به کاهش سن اعتیاد در خراسان جنوبی، گفت: سن اعتیاد به مدارس ابتدایی رسیده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، محمدرضا حسنی مقدم شامگاه یک شنبه ( ۱۸دی) در چهارمین کمیته تخصصی توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این مهم که سن اعتیاد به مدارس ابتدایی رسیده است، اظهار داشت: برای این مهم و اعتیاد زنان باردار طرح هایی وجود دارد و زنان باردار تحت درمان رایگان قرار می گیرند تا شاهد تولد نوزاد معتاد نباشیم و در صورت مشاهده تولد نوزادان معتاد، اولویت درمان نوزاد و کودکان است.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح یاریگران زندگی در روستا از 27 دی ماه امسال در 160 روستای استان،‌ با بیان اینکه تا پایان دی ماه کار اجرای طرح در 30 درصد روستاهای استان آغاز می شود، افزود: این طرح به طور همزمان از روستای حاجی آباد در خراسان جنوبی آغاز و در استان های خراسان جنوبی، گلستان، اردبیل با حضور استانداران و در استان سمنان که طراح طرح بودند با حضور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر و استاندار از 27 دی ماه شروع می شود.

 

حسنی مقدم با بیان اینکه زیرساخت‌های طرح یاری گران زندگی در روستاها فراهم شده است، افزود: در این طرح همه ابعاد مختلف مباحث فرهنگی و پیشگیری در بحث پیشگیری از اعتیاد، توسعه ورزش های بومی محلی، صنایع دستی، ظرفیت های روستا برای اجرای طرح، توانمندسازی، ایجاد اشتغال و صیانت از بهبود یافتگان و پیشبرد اهداف طرح در راستای اقدامات فرهنگی و... انجام می شود.

 

وی تقویت بینه فرهنگی و ایجاد زندگی سالم در روستا، ایجاد محیط مفرح و سالم برای نوجوانان و جوانان روستایی و تشویق آنها به تقویت بنیه روستاها برای ایجاد زندگی سالم، پیشگیری از گرایش افراد ساکن در روستا به خصوص نوجوان و جوان برای پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر و اعتیاد آور و... را از اهداف این طرح دانست.

 

وی با بیان اینکه این طرح در سه سال اجرا می شود، گفت: در بازه زمانی سه سال، هر سال در حدود 30 درصد روستاها اجرا می شود. امسال اجرای این طرح به عهده فرمانداران گذاشته شده است و بعد از سه سال باید در 100 روستاها اجرا شود.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی یادآور شد: طرح یاریگران زندگی در شهر و در محیط های کارگری اجرا می شود و در مدارس نیز از دو سال گذشته آغاز شده است و کانون یاریگران زندگی در آموزش و پرورش شکل گرفته و اقدامات مشاوره ای، فرهنگی، تولید محتوا در فضای مجازی و حقیقی انجام می دهد.

 

حسنی مقدم افزود: یکی از مهمترین اقدامات در طرح یاریگران زندگی در مدارس شناسایی دانش آموزان معتاد، خانواده های مبتلا به اعتیاد و طرح های حمایتی شامل مباحث درمانی، پیشگیری و صیانت اشتغال در این خانواده ها به صورت رایگان است که با همکاری سازمان های مردم نهاد، دستگاه های اجرایی و ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام می شود.

 

به گفته وی علاوه بر شروع طرح یاریگران زندگی در روستاها با اولویت نوجوانان و جوانان، طرح نماد و مدیریت مورد نیز از گذشته انجام می شود و در طرح مدیریت مورد چنانچه مواردی از آسیب در دانش آموزان دیده شود با کمک شورای هماهنگی و پرداخت هزینه درمان دانش آموزان و کودکان در دستور کار قرار می گیرد.

 

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار شبستان مبنی بر تأمین مکان مرکز ماده 16 گفت: برابر مصوبات باید مکان توسط استان تأمین شود و ادارات و دستگاهای دولتی مکان خالی با هر ظرفیت را برای اجرای این مهم در اختیار شورای مبارزه با مواد مخدر قرار دهند.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی افزود: با تأمین مکان، شورای هماهنگی آن را تجهیز کرده و هزینه های درمان نیز به عهده ستاد مبارزه با مواد مخدر است و در این راستا مکانی در خیابان معلم واگذار و کار تجهیز آن انجام شده و به زودی راه اندازی می شود.

 

وی با بیان اینکه این مکان به طور موقت برای شکل گیری راه اندازی می شود، ابراز امیدواری کرد: با پیگیری های صورت گرفته مکانی بهتر برای این مهم در نظر گرفته شود.

 

در ادامه مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی هم با بیان اینکه باید پشتوانه حمایتی طرح مشخص شود، گفت: باید طی فرایندی افق دید برای اجرای طرح را فراهم کرد.

 

حجت الاسلام احمد رضایی افزود: اگر طرح پژوهش محور باشد موفق خواهد بود و باید این طرح مورد رصد میدانی قرار گیرد.

 

مدیرعامل مجمع خیران خراسان جنوبی هم ضمن انتقاد روان شناختی به اجرای این طرح، گفت: در حوزه روان شناختی گفته می شود دادن آگاهی و دانش در برخی مواقع مضر است.

 

فاطمه طاهرپور ایجاد آگاهی در روستاهایی که گرایشی به اعتیاد ندارند می تواند عامل گرایش باشد و به همین دلیل اجرای این طرح نیاز به توجه بیشتری دارد.

 

سید محمد موسوی میرزایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم با بیان اینکه کمتر شاهد ترک مصرف افراد معتاد هستیم، گفت: افراد معتاد اغلب نوع مصرف را تغییر می دهند.

 

  

کد خبر 1245507

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha