به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، صالح محمدی شامگاه یکشنبه( ۱۸ دی) در گفتوگوی خبری اظهار داشت: تغییرات اقلیمی و کاهش نزولات جوی باعث شده رعایت تقویم زراعی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار بگیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان ضمن اشاره به تشکیل قرارگاه مدیریت جهادی آب به ریاست استاندار گیلان عنوان کرد: تقویم زراعی همه ساله از طریق هماهنگیهای استانداری، جهاد کشاورزی و دستگاهای متولی تامین آب انجام میشود تا کشاورزان و شالیکاران گیلانی بتوانند خود را با شرایط تطبیق بدهند.
محمدی با بیان اینکه از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار، ۱۷۲ هزار هکتار از عرصههای شالیزاری گیلان در حوزه سد سپیدرود قرار دارند اذعان کرد: عملیات شخم اولیه با استفاده از آب رودخانهها و نزولات جوی در حال حاضر در چهار درصد از اراضی شالیزاری گیلان انجام شده است.
وی با تاکید اینکه امسال هم مانند سال گذشته ایستگاههای پمپاژ و چاههای آب توسط جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقهای وارد مدار خواهند شد ادامه داد: منابع آبی در کل کشور از جمله گیلان بسیار محدود است و کشاورزان گیلانی باید آمادگی خود را افزایش دهند تا غافلگیر نشویم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان افزود: کشاورزان برای خرید پمپها و موتورآلات میتوانند به ادارات جهاد کشاورزی شهرستانها مراجعه کنند تا از طریق بانک کشاورزی تسهیلات لازم به آنان تعلق گیرد.
محمدی در مورد زمان و نحوه توزیع نهادههای کشاورزی شامل کودهای پایه، ازته و فسفاته هم اضافه کرد: ذخیره استراتژیک کودهای پایه تا به امروز در گیلان به نزدیک ۳۴ هزار تن رسیده است و هیچ نگرانی برای تامین کود وجود ندارد بنابراین کشاورزان میتوانند از هفته آینده با مراجعه به جهاد و مراکز خدمات سهمیه خود را طبق سامانه پایش کود و سطح زیر کشت دریافت کنند.
وی از برخورد با توزیع کنندگان کودهای بیکیفیت خبر داد و اذعان کرد: سال گذشته برای نخستین بار توزیع کودهای شیمیایی بر اساس سامانه پایش کود اجرا شد و قطعا امسال با کیفیت بهتری اجرایی خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان خاطرنشان کرد: تامین کودهای شیمیایی که بخشی از آن وارداتی و با منابع ارزی است و تاکنون به صورت یارانهای انجام میشد اما تا به امروز این یارانه تامین نشده و استاندار و نمایندگان گیلان مکاتباتی را با وزارت جهاد کشاورزی و رئیس جمهور داشتند تا یارانه تامین کود مورد نیاز برنج هم مانند محصولات اساسی در کنار گندم، جو، کلزا و چغندر قند تعلق گیرد.
نظر شما