نوع دوستی از احداث خانه سرایداری در مسجد تا ایجاد مجتمع عبادی رفاهی| ماه باجی به آلمان رسید

مرکز نیکوکاری خیراندیشان آمل با محوریت دومسجد برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و رفع دغدغه های معیشتی، فرهنگی، اقتصادی، رفاهی و آموزشی نیازمندان فعالیت می کند که با گذشت ۱۷سال از فعالیت خیرخواهانه در بستر مسجد مددجویان تحت پوشش، امروز خیر شدند.

خبرگزاری شبستان-استان مازندران؛

 

۱۷ سال پیش بود که چند نوجوان آملی تصمیم گرفتند دور هم به انجام کار خیر بپردازند، اولش شاید تصمیم بزرگ و دست نیافتنی بود، اما امروز خروجی تصمیمشان تبدیل به مرکز بزرگ نیکوکاری خیراندیشان با محوریت دو مسجد امام رضا (ع) آمل و مسجد ۱۴ معصوم (ع) شهر سرخرود شده است.

 

کار که دلی باشد برکت اقدامات به وسعت مهربانی مشاهده می‌شود، برکتی وصف نشدنی، مددجویان تحت پوشش این مرکز حالا تبدیل به همکاران و خیران شده‌اند، نوعروس‌ها قرار است در مجتمع ساخته شده توسط مرکز به‌صورت رایگان سکونت کنند، کارآفرینی و اشتغال هدف والایی است که نوجوانان دیروز که امروز افرادی میانسال هستند همچنان دنبال میکنند.

 

ماجرای شنیدنی اقدامات این مسجد را در ادامه از زبان حجت الاسلام محمدعلی نورمحمدیان میخوانید...

 

وی میگوید: حدود ۳۰ سرپرست خانوار در این مجموعه مشغول به‌کار هستند و تولیداتی همچون سبزی‌های آماده، محصولات محلی با بسته‌بندی‌های مناسب را به بازار عرضه می‌کنند، در کنار آن بانوان در مرغداری حدود ۳ هزار قطعه‌ای، بخش گلخانه‌ای و غیره نیز فعالیت دارند.

 

نورمحمدیان ادامه می‌دهد: سعی کرده‌ایم به جای ماهی دادن به خانواده‌ها در زمینه‌های مختلف ماهیگیری را آموزش دهیم، در بحث معیشت و سبد غذایی کار نویی را انجام دادیم که کمتر انجام شده و آن هم فروشگاه حفظ کرامت محرومین است که با استفاده از ظرفیت مسجد در محوطه مسجد مددجویان با حفظ عزت و احترام با دریافت بن کارت از مرکز نیکوکاری خیراندیشان اقدام به خرید می‌کنند.

*عرضه محصولات مددجویان در فروشگاه مهربانی|طرح سرای مسجد در ۲ مسجد اجرا شد

مدیر مرکز نیکوکاری خیراندیشان آمل اعلام میکند: از اهداف مهم این فروشگاه میتوان به حذف عدم عدالت در سبد غذایی اشاره کرد، طبق تعداد افراد خانوار سبد غذایی به انتخاب افراد تقدیمشان میشود، همچنین در بحث سلامت مواد غذایی نیز کار کردیم مثلا رب گوجه طبیعی را به‌جای قوطی صنعتی قرار داده‌ایم و اقلامی مثل این، در کنار آن طرح «سرای مسجد» با هدف ساخت سرایداری و سکونت مددجویان تحت پوشش این مرکز و کمیته امداد را اجرا کرده‌ایم و کار به‌صورت پایلوت در دو مسجد ۱۴ معصوم (ع) شهر سرخرود و مسجد دارکلای آمل انجام شده است، مشکلات فرهنگی و اقتصادی خانواده‌ها آنجا برطرف می‌شود.

 

 

 

* جزییاتی از احداث مجتمع ۵۰۰ متری در سرخرود

این خیر نیک اندیش یادآور می‌شود: همچنین یک ساختمان عبادی رفاهی در شهر سرخرود داریم که توسط دوستان ما مدیریت می‌شود، مرکز نیکوکاری خیراندیشان در آمل فعالیت میکند و مرکز نیکوکاری ۱۴ معصوم (ع) که یکی از واحدهای این مرکز نیکوکاری است در شهر سرخرود فعالیت می‌کند.

 

وی تصریح میکند: در سرخرود در زمینی ساختمانی با ۵۰۰ متر بنا در حال ساخت است، طبقه اول مرکز نیکوکاری، طبقه دوم بحث اتاق عقد و سالن آرایشگاه، آتلیه، اتاق‌های مشاوره و کلاس‌های آموزشی قرار است استقرار پیدا کند که در حال انجام است، طبقه سوم، چهارم و پنجم این ساختمان در ۱۲ واحد برای سکونت عروس و دامادهایی است که تازه ازدواج کردند تا یک سال به صورت رایگان و بعد ادامه دارد، در کنار همه این مسائل بچه های ایتام و بدسرپرست برایمان خیلی مهم هستند، کسانی که در تحصیل موفق تر هستند تفکیک شده و مورد حمایت ویژه مرکز قرار می‌گیرند، جالب است بدانید که همان بچه‌‌هایی که از ۱۳ سال قبل تحت پوشش مجموعه قرار گرفتند الان همکار ما هستند، ازدواج کردند و برخی از خیرین مجموعه شدند.

نورمحمدیان اضافه میکند: این خیریه از سال ۱۳۸۴ با تلاش چند نوجوان شروع به فعالیت کرده و از سال ۱۳۹۲ مجوز را از کمیته امداد دریافت کرده، در حال حاضر ۳۱۳ خانواده را تحت پوشش داریم، هدفمان خروج خانواده‌ها از دایره حمایت و رساندن آن ها به اشتغال است.

 

مدیر مرکز نیکوکاری خیراندیشان آمل می‌افزاید: سقف اول مجتمع فرهنگی ۱۴ معصوم علیه السلام در سرخرود آماده است مجموعه تجاری است و با هدف کسب درآمد ساخته شده است، پیش بینی ما این است که تا پنج سال آینده بتوانیم کار را تمام کنیم‌.

 

این فعال مسجدی میگوید: ما در مراکز نیکوکاری در مناسبت‌های مختلف برنامه‌های مختلفی داریم، روز مادر، شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س)، ایام محرم و غیره برایمان مهم است، در مسجد مستقر هستیم، همه اقداماتمان مسجدمحور است، مردم اگر کار ببینند پای کار می ایستند سعی کردیم اعمالمان مردم را جذب مجموعه کنند، سعی کردیم مسجد را محور و امام محله را طبیب دربار کنیم، فعلا مسجد امام رضا (ع) آمل و مسجد ۱۴ معصوم (ع) شهر سرخرود محور  فعالیت های مرکز نیکوکاری خیراندیشان است.

 

* ماه‌باجی نام مادر پرتلاش مدیر مرکز نیکوکاری خیراندیشان است که برند تولیدات زنان سرپرست خانوار شد

وی میگوید: تولیدات زنان سرپرست خانوار در مسجد انجام میشود و تولیدات در فروشگاه برای استفاده افراد عادی و مددجویان عرضه میشود.

نورمحمدیان با بیان اینکه تمام محصولات با برند ماه باجی عرضه میشود، خاطرنشان می‌کند: ماه باجی نام مادر عزیزماست که بسیار زحمت کشیدند، بدون سایه همسرشان فرزندان خود را بزرگ کردند.

 

وی به اقدامات این مرکز در بحث تهیه جهیزیه و تامین لوازم ضروری زندگی برای نیازمندان نیز اشاره کرد.


 
مدیر مرکز نیکوکاری خیراندیشان آمل با بیان اینکه در مناسبت های مختلف سال توزیع غذای گرم و افطاری نیز به همت این خیرین این مرکز نیکوکاری مسجد محور توزیع می شود، اعلام میکند: دستگاه سبزی خرد کن، میوه‌خشک کن و لوازم دیگر برای تولید محصولات محلی اینجا مهیا شده است، در یک مورد حدود یک تن سبزی خشک به ارزش ۴۰۰ میلیون تومان توسط زنان سرپرست خانوار این مرکز تولید و به آلمان ارسال شد.

وی میگوید: مشاوره در حوزه‌های مختلف به دانش آموزان، خانواده‌ها، جوانان و غیره نیز ارائه می‌شود، صندوق قرض الحسنه در کنار هر دو مسجد تعبیه شده است، اگر کسی مشکلی دارد میتواند اقساط پرداخت کند، میتواند با دریافت وام در زمینه‌های مختلف مشکلات خودش را برطرف کند.

 

*از اعزام گروه‌های جهادی تا میزبانی از ایتام از سطح کشور

نورمحمدیان تصریح میکند: اعضای این مرکز نیکوکاری در زمینه های مختلف در مناطق محروم کشور حضور پیدا کردند، از ساری تا کرمانشاه و دیگر استان ها اقداماتی نظیر عمرانی و فرهنگی انجام میدهند، توزیع بسته‌های معیشتی و لوازم التحریر به میزان حداکثر هزار پک و غیره انجام شد.

 

 

 

 

مدیر مرکز نیکوکاری خیراندیشان آمل با بیان اینکه گروه فنی مهندسی فعال جهادی داریم که در کنار تیم کارگروه عمرانی قعالیت می‌کنند، خاطرنشان میکند: اصلی‌ترین مسئله ایجاد فضلی شاد برای کودکان است، در کنار آن سعی کردیم از بچه‌های ایتام سراسر کشور که فضای شادی ندیده اند با شناسایی توسط خانه‌های ایتام دعوت به شمال‌گردی در ایام تابستان کرده‌ایم، تاکنون در خدمت مددجویان حدود ۱۲۰ مرکز از کشور بوده ایم.

وی همچنین می‌گوید: چون اکثر فروشمان در مراکز مذهبی و مساجد است صندوق نذر اشتغال را راه اندازی کردیم و مردم از هزار تا ۱۰۰ میلیون تومان در این حوزه نذر کردند که برکات زیادی داشته است.

کد خبر 1245602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha