به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست رسانه ای بیست و چهارمین جشنواره بین المللی قصه گویی امروز سه شنبه 20 دی با حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محمود مروج معاون فرهنگی کانون در سالن مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
حامد علامتی در این نشست گفت: برگزاری جشنواره بین المللی قصه نباید ما را از توجه جدی به کیفیت بخشی در قصه گویی از جهت محتوا و اجرا غافل کند. یکی از اهداف جشنواره قصه گویی ترویج هنر قصه گویی در عرصه تعلیم و تربیت است. قصه گویی یک هنر، مهارت سالم، بسیط و فراگیر است.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه امسال بخش های علمی را به جشنواره قصه گویی کانون افزودیم، عنوان کرد: ترویج قصه گویی بین اعضای خانواده ایرانی به ویژه مادر ایرانی به عنوان یک هنر اصیل مطلوب همواره به شمار رفته است و این باید به عنوان فرایندی مطلوب مد نظر قرار گیرد. بر این اساس در بیست و چهارمین جشنواره قصه گویی شاخصه ها مشخص و داوری ها بر این اساس صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه مراقب باشیم جریان قصه گویی دچار زواید نشود، افزود: کاربست حداکثری قصه گویی در جهت تربیت فرزندان یکی از اولویت های جریان قصه گویی که مد نظر قرار گرفته است. ایجاد مسابقه و رقابت در قصه گویی باید زمینه تشویق افراد برای مشارکت حداکثری باشد البته اگر قضیه رقابت خیلی پررنگ شود، خود جریان قصه گویی آسیب خواهد دید.
علامتی تصریح کرد: حس عوامل انگیزه بخشی برای مشارکت حداکثری در جشنواره قصه گویی کانون مراقبت شده است که دچار هیجان و احساس نشود. توجه به جریان قصه گویی به عنوان صادرات فرهنگی اصیل باید مورد توجه ما قرار گیرد. ما هم اکنون باید به فکر ثبت جهانی قصه باشیم که این امر نیازمند همکاری تمام دستگاه های فرهنگی است.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه امسال جشنواره قصه گویی کانون در یزد برگزار می شود، گفت: ما تلاش می کنیم که استان ها را بیش از پیش درگیر کنیم. جا دارد که از استاندار یزد و مربیان سراسر کشور و همکارانم که برای برگزاری بیست و چهارمین جشنواره قصه گویی زحمت کشیدند، تشکر کنم.
وی با اشاره به اینکه مخاطبان جشنواره بین المللی قصه گویی کانون کودکان و نوجوانان هستند، تصریح کرد: ما یک بخش در این جشنواره داریم که ارایه قصه از سوی نوجوانان صورت می گیرد. در حقیقت در کنار مربیان، پدربزرگ ها و مادربزرگ ها انتقال مفاهیم توسط خود نوجوانان اتفاق می افتد. اگر بتوانیم در همه برنامه ها به جای آنکه مخاطبان مهمان باشند میزبان باشند، بهترین کار فرهنگی را انجام دادیم. خوشبختانه تعداد نوجوانانی که در بیست و چهارمین دوره جشنواره قصه گویی حضور دارند نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است.
علامتی با اشاره به اینکه برای ارتقای کیفی جشنواره قصه گویی کانون تلاش های زیادی شده است، بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی روزی را به عنوان روز قصه ثبت کرده است. بنده مدتی در وزارت میراث فرهنگی مشغول کار بودم. یکی از ایده های اصلی ما ثبت جهانی این مقوله است البته این امر فرآیند طولانی دارد و باید مراحلی طی شود. اخیرا با دوستان و همکاران در وزارت میراث فرهنگی ارتباط گرفتیم و آنها هم مشتاق این امر بودند. انشاءالله یک اتفاق مبارکی می افتد و ما قصه و قصه گویی را به ثبت جهانی می رسانیم.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: 437 اثر از کشورهای خارجی به بیست و چهارمین دوره جشنواره بین الملل قصه گویی کانون رسیده است که 56 اثر به مرحله نهایی راه یافتند. ما آثاری از کشورهایی همچون هند، مالزی، لبنان، کلمبیا و ترکیه داشتیم.
وی با اشاره به اینکه دو سال جشنواره قصه گویی را به خاطر شیوع کرونا حضوری نداشتیم، گفت: تلاش کردیم که جشنواره قصه گویی کانون تعطیل نشود. علاوه بر این جشنواره قصه گویی را آسیب شناسی کردیم تا اشکالات و نواقصی که در دوره های قبل وجود داشته، برطرف شود. بخش کودکان با نیازهای ویژه به جشنواره قصه گویی اضافه شده است. علاوه بر آن بخش جستارنویسی و ارایه های علمی هم که در دوره های قبل نبود به جشنواره افزوده شد.
علامتی با بیان اینکه 60 نوع فعالیت در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داریم، اظهار داشت: بسیاری از این فعالیت ها در قالب کارگاه های حرفه ای و مهارتی در حال اجرا است. ما به دنبال این هستیم که فعالیت های کانون را به مدارس نزدیک کنیم. مدرسه محیط رسمی آموزشی است و کانون یک محیط غیر رسمی است و تلاقی این دو می تواند به ارتقای فرهنگی و آموزشی کمک کند.
گفتنی است، بیست و چهارمین جشنواره بین المللی قصه گویی با شعار قصه صدای زندگی است از 25 تا 29 دی به میزبانی شهر یزد برگزار می شود.
نظر شما