به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، به مناسبت فرا رسیدن ایام ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و هفته گرامیداشت مقام زن و مادر و به منظور بررسی الزامات پیوند منتظران با سیره فاطمی و الگوگیری از منش و سبک زندگی آن حضرت(ع)، با حجتالاسلام والمسلمین «سیدجواد بهشتی»، کارشناس مذهبی گفتگویی ترتیب دادهایم که در ادامه مشروح آن مرور می شود:
حجت الاسلام بهشتی با تبریک ایام ولادت حضرت صدیقه طاهره(س) که به روز مادر و زن نامگذاری شده است، اظهار کرد: از مهمترین ماموریت های ما گرامیداشت ایام الله و احیای شعائر الهی از این بستر است چرا که باعث می شود یاد و نام قهرمانانی که به جامعه بشری خدمت کرده اند از مجرای این بزرگداشت ها زنده و گرامی داشته شود.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه سالروز ولادت حضرت زهرا (س) با عناوین مختلفی نامگذاری شده که هر یک جایگاه طرح و بحث تفصیلی دارد، گفت: از جمله این عناوین روز زن است. اسلام به زن جایگاه و منزلتی والا عطا کرد تا همچون مردان و دوشادوش و در کنار آنها بتواند به سمت قله های کمال و سعادت حرکت کند.
وی در ادامه تصریح کرد: هیچ یک از مکاتب و قوانین بشری حقوقی نظیر آنچه که اسلام برای مادر در نظر گرفته است، بیان نمی کند؛ برای مثال امام سجاد (ع) در رساله حقوق خود که شامل 50 حق است یکی از حقوق را به مادر اختصاص داده است، مسئله ای که در هیچ یک از قوانین بشری وجود ندارد؛ برای مثال اعلامیه حقوق بشر هیچ گونه مبنای ایدئولوژیک ندارد اما اسلام با ظهور خود و دعوت انسان ها به یکتاپرستی حقوق والدین را در کنار حقوق خداوند قرار داد.
وی اضافه کرد: قرآن کریم در چهار موضع به پدر و مادر و در یک مورد به طور خاص به مادر اشاره می کند، این جایگاه ویژه به دلیل ایفای مسئولیت بارداری و شیردهی به مادر عطا شده است یعنی همان سه سالی که شخصیت انسان شکل می گیرد.
حجت الاسلام بهشتی با بیان اینکه هیچ آیینی به اندازه اسلام نسبت به رعایت حقوق پدر و مادر و به ویژه مادر تاکید و سفارش نکرده است، تاکید کرد: هرچه به سمت آخرالزمان پیش می رویم رعایت این حق سخت تر و ارزشمندتر می شود.
وی با بیان اینکه خدا برای دوران آخرالزمان ذخیره ای به نام بقیةالله را برای انسان ها قرار داده است، تاکید کرد: امام زمان(عج) که دردها و دشواری ها و مقتضیات زمانه را می شناسد در توقیعی حضرت فاطمه زهرا (س) دختر پیامبر(ص) را به عنوان الگو برای خود معرفی می کند، ایشان با این سخن راه الگوگیری را به منتظران و باورمندان به خود نیز نشان می دهد.
این کارشناس مذهبی در ادامه بیان کرد: از این رو، فاطمهشناسی برای همه انسان های تاریخ به ویژه برای بشر آخرالزمانی منفعت دارد و هر اندازه با شخصیت و سیره فاطمی(س) بیشتر آشنا شویم گره های بیشتری از زندگی و مشکلات آخرالزمانی از ما گشوده می شود.
حجت الاسلام بهشتی با تاکید بر لزوم آشنایی منتظران با سیره فاطمی و الهام از آن در دوران آخرالزمان، گفت: وقتی امام زمان(عج)، حضرت فاطمه(س) را الگوی نیکوی خود معرفی می کنند، مهدی یاوران، مهدی باوران و منتظران نیز باید برای آشنایی با آن بانوی بزرگوار(س) سرمایه گذاری کنند تا بدانند رابطه ایشان با خدا، شیوه ایشان در فرزندپروری و همسرداری و تحلیل مسایل اجتماعی و نوع حضورشان در میدان عمل چگونه بوده است.
این کارشناس مذهبی با اشاره به همراهی های حضرت زهرا (س) با امیرالمومنین(ع) در مقاطع مختلف زندگی بیان کرد: همه سال های زندگی مشترک امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) مقارن با جنگ ها بود حتی ماه های پایانی حیات ایشان مقارن با جنگ سقیفه و غصب ولایت همزمان شده بود اما ایشان به بهترین نحو فضا را مدیریت کرده و سختی ها را در راه آرمان ها به جان خریدند این مهم الگویی به وسعت تاریخ پیش روی زنان و مردان است.
حجت الاسلام بهشتی با اشاره به همزمانی سالروز ولادت امام خمینی(ره) با سالروز ولادت حضرت صدیقه کبری(س)، خاطرنشان کرد: امام راحل، بزرگان دنیا را به شگفت آورد در حالی که غرب و شرق کمر همت بسته بودند تا الحاد و بی دینی را بر جهان حاکم کنند اما ایشان طرحی درانداخت و در نامه خود به گورباچف خبر از سقوط دو قدرت شرق و غرب داد.
نظر شما