نقش مسجد در تحقق تمدن نوین اسلامی انکارناپذیر است / دغدغه مساجد باید جذب جوانان و حل مشکلات آنها باشد

نویسنده،پژوهشگر، مدرس موسسه های علمی و آموزشی و استاد دانشگاه لبنان بر نقش مسجد در تحقق تمدن نوین اسلامی تاکید کرد و گفت: مساجد باید به فکر ارائه طرح ها و برنامه های خلاقانه متناسب با نیازهای روز جوانان باشند.

«ام کلثوم سبلانی»، نویسنده،پژوهشگر، مدرس موسسه های علمی و آموزشی و استاد دانشگاه لبنانی که از مهمانان خارجی در ششمین همایش بین المللی «بانوی مهر» بود، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار جهان اسلام خبرگزاری شبستان بر نقش مسجد در تحقق تمدن نوین اسلامی تاکید کرد.

 

سبلانی در این باره گفت: مساجد باید به نقش اصلی خود که ترویج اسلام واقعی در میان اعضای جامعه به ویژه جوانان است،برگردند تا بتوانند توسعه دهنده تمدن نوین اسلامی در جهان اسلام و در همه جهان باشند.

 

وی افزود: متاسفانه در حال حاضر شاهد این هستیم که بیشتر توجه ها به سمت هر چه زیباترکردن ظاهر مساجد معطوف شده است و نقش اصلی مساجد که جذب جوانان با ارائه برنامه های فکر شده و راهگشا برای حل مشکلات و دغدغه هاست در حال فراموش شدن است.

 

این نویسنده لبنانی تاکید کرد که مساجد باید به فکر ارائه طرح ها و برنامه های خلاقانه متناسب با نیازهای روز جوانان باشند تا به طور کلی همه اعضای جامعه بتوانند از ظرفیت هایی که دارند برای سعادت و خوشبختی خودشان و همنوعان‌شان استفاده کنند.

 

سبلانی گفت: مساجد فقط جایی برای نماز خواندن نیستند، بلکه مکان هایی هستند که باید همه مسائل مربوط به افراد جامعه به ویژه جوانان در آنها مورد واکاوی قرار بگیرد و راه حل هایی برای آنها ارائه شود.

 

استاد دانشگاه لبنانی تصریح کرد که مساجد باید آنقدر برای جوانان جذاب باشند که آنها ترجیح دهند بیشتر وقت خود را در این مکان ها سپری کنند، بیایند در مساجد بنشینند و در مورد همه موضوعات علمی،دینی،اخلاقی که محورهای تمدن نوین اسلامی نیز هستند، بحث و گفتگو کنند.

 

 «ام کلثوم سبلانی» در پاسخ به این پرسش که چگونه می توان از سیره فاطمی برای بالا بردن ارزش های زن در جامعه و تحکیم بنیان خانواده استفاده کرد،گفت: اکنون ما با پدیده ای به نام «جنگ نرم» از سوی غرب علیه زنان مسلمان مواجه هستیم؛ آنها سعی دارند فقط جنبه های مادی زنان را پررنگ کنند و مدعی هستند که زنان باید آزادی داشته باشند اما آزادی را آنچه خود می خواهند معنا می کنند نه آزادی واقعی که زنان به آن نیاز دارند.

 

وی افزود: اما وظیفه زنان مسلمان این است که با الگوبرداری از سیره حضرت فاطمه زهرا (س) تصویری زیبا از زنان و احترامی که دین اسلام برای آنها قائل است، ارائه دهند.

 

پژوهشگر لبنانی همچنین گفت: زنان در جوامع اسلامی نقش های بسیار با اهمیتی مانند پرورش کودکان و حمایت از خانواده های خود دارند.

 

سبلانی تصریح کرد که علاوه بر این زنان باید همه تلاش خود را برای کمک به جامعه ای که در آن زندگی می کنند به کار بگیرند، اما نه با شیوه ها و روش هایی که غرب می خواهد، بلکه با استفاده از سیره و روش فاطمه زهرا (س).

 

استاد دانشگاه لبنانی تاکید کرد: زمانی که شیوه زندگی حضرت فاطمه را دنبال کنیم، آنچه را که او انجام داد، انجام می دهیم و مسئولیت آنچه را که او در زندگی بر عهده گرفته بود، بپذیریم و از شیوه تفکری او استفاده کنیم نقش واقعی زنان در جوامع اسلامی را به خوبی ایفا کرده ایم.

 

مهمان لبنانی حاضر در ششمین همایش بین المللی «بانوی مهر» در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار شبستان در این باره که زنان چگونه می توانند فرهنگ اسلامی را به نسل آینده خود منتقل کنند،گفت: هیچ چیزی در این زمینه موثرتر از «رسانه» نیست. ما اکنون در عصر رسانه هستیم و باید از همین وسیله برای انتقال فرهنگ اسلامی و ماندگار کردن آنها برای نسل آینده استفاده کنیم.

 

وی افزود: کتاب ها نیز نقش بسیار مهمی در انتقال فرهنگ اسلامی به نسل های بعد دارند؛ ما باید کتاب هایی بنویسیم که نوجوانان به ویژه دختران نوجوان به آنها علاقه مند شوند، کتاب ها را بخوانند و در قلب و ذهن خود نگه دارند و هر آنچه یاد گرفته اند را بعدها به فرزندان خود اموزش دهند. دختران امروز مادران آینده هستند و با توجه کردن به این حقیقت می توانیم کار درست را برای انتقال آموزه های اسلامی به نسل های بعد انجام دهیم.

 

نویسنده،پژهشگر و استاد دانشگاه لبنانی همچنین در پاسخ به این پرسش که «اتحادیه جهانی زنان مسلمان» چگونه می تواند به بهبود وضعیت زنان در سراسر جهان کمک کند،گفت: اتحادیه جهانی زنان مسلمان را می توان نمونه ای موفق برای تبیین ارزش زن در جامعه دانست. این اتحادیه با فعالیت هایی که انجام داده است و همین کنفرانس را می توان نمونه ای از آن دانست موفق شده است، نشان دهد که زنان دارای چه ارزش های واقعی در جوامع مختلف هستند؛ارزش هایی که بسیاری از کشورهای غربی در حال حاضر از آنها غافل مانده اند.

 

«ام کلثوم سبلانی» با اشاره به اینکه دین اسلام توجه خاصی به زنان دارد و ارزش و احترام زیادی برای آنها قائل است،گفت: فعالیت هایی مانند چاپ کتاب ها،برگزاری همایش ها،اجرای برنامه هایی برای انتقال شیوه زندگی حضرت فاطمه (س) به زنان در کشورهای اسلامی و در کل جهان می تواند زنان را با ارزش ها و گوهر وجودی شان آشنا کرده و به آنها کمک کند تا وضعیت خود را در جهان بهبود ببخشند.

کد خبر 1247509

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha