شارلی ابدو فحش تصویری منتشر می‌کند / با زبان فاخرِ طنز ترسیمی پاسخ می‌دهیم

شجاعی طباطبایی با بیان اینکه هدف نشریه شارلی ابدو ایران ستیزی است، گفت: باید با زبان منطق و با زبان فاخرِ طنز ترسیمی مقابله به مثل کرد. شاید در برخی موارد از هجو بهره ببریم اما هیچ موقع به سمت فحش‌های تصویری نمی‌رویم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، شارلی ابدو مجله زرد فرانسوی است که به دلیل انتشارکاریکاتورهای غیر اخلاقی و دین ستیزانه مورد نفرت بسیاری از مردم دنیا به ویژه جهان اسلام قرار گرفته است. اخیرا نشریه فرانسوی شارلی ابدو مسابقه‌ای با هدف نشر کاریکاتورهای موهن به رهبر معظم انقلاب برگزار کرد و شبکه‌های معاند فارسی زبان هم از این مسابقه استقبال کردند و تلاش‌شان این بود که این اتفاق را رویدادی هنری جلوه دهند! اما این اقدام مورد نقد و نفرت مردم حق جو قرار گرفته است.

 

بسیاری از کارتونیست‌های معروف طراحی‌های این مسابقه را بسیار سطح پایین و مبتذل دانسته‌اند. سید مسعود شجاعی طباطبایی از کارتونیست‌های برجسته بین المللی کشورمان طراحی‌های این مسابقه را فحش‌های تصویری توصیف می‌کند و معتقد است که این نشریه جز جنجال آفرینی کار دیگری ندارد و نباید خیلی کارهای این نشریه را جدی گرفت.

 

در همین باره با سیدمسعود شجاعی طباطبایی کارتونیست برجسته و چهره سال هنر انقلاب به گفتگو پرداختیم. در ادامه متن صحبت‌های شجاعی طباطبایی را می‌خوانید:

 

 مطالب نشریه شارلی زرد و دین ستیز است

 

سید مسعود شجاعی طباطبایی در ابتدای سخنانش با اشاره به جایگاه و سیاست نشریه شارلی ابدو از ابتدای تاسیس تا کنون می‌گوید: اگر بخواهیم نگاهی به تاریخچه نشریه شارلی ابدو داشته باشیم، باید بگویم؛ این نشریه ازابتدای دهه 60 میلادی شکل گرفته است.مطالب این نشریه تا این حد زرد، توهین آمیز و جنجالی بوده است که در اواخر دهه 60 به دلیل توهین و حملاتی که به «شارل دوگل»(رئیس جمهور فرانسه) داشت، از سوی دولت فرانسه تعطیل می‌شود.

پس از آن بلافاصله نشریه‌ای با نام شارلی ابدو را راه‌اندازی می‌کنند تا شارل دوگل را همچنان مضحکه کنند. این نشریه در مرامنامه خود هم ذکر می‌کند که خط قرمزی درباره مسایل دینی و اخلاقی ندارد و اساسا دین ستیز است. در دهه هشتاد انتشار آن چند بار به خاطر مسائل مالی متوقف شد.

 

شجاعی طباطبایی با اشاره به تجربه شخصی‌اش در مصاحبه با یکی از استادان برجسته کاریکاتور با نام «ژان- پی‌یر دکلوزو» در سال 1371 می‌گوید: این هنرمند موسس اولین انجمن طنز تصویری در دهه هفتاد در دنیاست. در آخر مصاحبه از ایشان خواستم توصیه‌ای به بنده کنند که گفتند؛ «سراغ هر هنرمند، کتاب و نشریه‌ای می‌خواهی، برو اما سمت نشریه شارلی ابدو نرو!.» ژان پی‌یر دکلوزو معتقد بود این نشریه زردی است که باعث نفرت پراکنی می‌شود. هنرمندان فرانسوی و دیگر هنرمندانی که در دهه هفتاد به فرانسه آمدند و این کشور را پایگاه کاریکاتور می‌دانستند هم همین نظر را داشتند.

 

این هنرمند برجسته کشورمان به تجربه دیگری اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: در یک داوری با حضور هنرمند برجسته انگلیسی با نام رالف استیدمن حضور داشتم. ژرژ ولنیسکی از کاریکاتوریست‌های این نشریه(شارلی ابدو) هم دعوت شده بود. آقای استیدمن به او گفت با توهین‌هایی که به ادیان الهی می‌کنی، نمی ترسی روزی یکی از طرفدارهای جدی این ادیان تو را بکشد. او گفت؛ ایرادی ندارد هزینه کارهایم را می‌دهم. و در نهایت هم در سال 2015 به ضرب گلوله کشته شد. در واقع پس از آنکه دو فرانسوی مسلمان در سال 2015 به این نشریه حمله می‌کنند و تعداد 12 نفر را می‌کشند. 4 نفر از آنان کاریکاتوریست‌های این نشریه بودند و ولنیسکی هم در بین آنان بود. این نشریه پس از این حادثه، کاریکاتور پبامبراسلام را بر روی جلدش منتشر کرد. پیامبری که پیامبر نزدیک به دو میلیارد مسلمان جهان است. این یک نفرت پراکنی و شکستن قلب مردمِ مسلمان است. این رویکرد برای آنها طبیعی است؛ رویکرد آنها دین ستیزی است.

 

طراحی‌ها ضعیف وغیرحرفه‌ای است

 

 شجاعی طباطبایی با اشاره به کاریکاتورهای اخیر این نشریه که علیه جمهوری اسلامی ایران است می‌گوید: در اتفاق اخیر، این نشریه فراخوانی در ماه دسامبر 2022 منتشر می‌کند. تمام رسانه‌های تبلیغی فرانسه را هم به کار می‌گیرد. رسانه‌های معاند فارسی زبان هم همراهی می‌کنند.

 

در نهایت اعلام می‌کنند که طی این فراخوان ۳۰ نفر برگزیده شده‌اند. این دروغ محض است چون اگر این تعداد برگزیده داشتند قطعا کارهایشان را روی سایت نشریه شارلی ابدو بارگذاری می‌کردند. جایزه عجیبی هم گذاشته‌اند که هر کسی برگزیده شود کارش در نشریه چاپ می شود!

 

او ادامه می‌دهد: در واقع ۳۰ کار در نشریه منتشر می‌شود که از این میان 15 اثر بسیار ضعیف و غیر حرفه‌ای هستند. این طرح‌ها در واقع فحش‌های تصویری است. این 30 کار هم با نام مستعار ارایه شده و در بین این کارها سه کار هم با هویت ناشناخته منتشر شده است. این نشان دهنده ترس آنها از بیان شدنِ نام‌شان است.

 

یکی از این طراحی‌ها را طراح ضعیف ایتالیایی با نام «پائولو لامبوردی» ایتالیایی کشیده است. حرف اول اسم و فامیل او را برعکس درج کرده‌اند تا ناشناخته بمانند و جو سازی می‌کنند که جان این طراحان در خطر است.

 

اما  لامبوردی در صفحه اینستاگرام  خود می‌نویسد: «کار من روی جلد نشریه شارلی ابدو چاپ شده است و حالا من نیاز به محافظ دارم، من  منتظر فتوای روحانیون ایرانی هستم تا دستور اعدامم را بدهند.»

 

این هم نشان دهنده هویت جنجالی این شخص است که تا این حد مسخره صحبت می‌کند. درحالی که این شخص در دنیای کاریکاتور محلی از اعراب ندارد که کسی بخواهد با او برخورد کند. لامبوردی بیش از 650 طرح در صفحه‌اش منتشر کرده و فقط 1500 نفر فالوور دارد. همه این‌ها اثبات می‌کند که هدف اصلی آنها جنجال به پا کردن است و با نفرت طلبی دوست دارند خودی نشان دهند.

 

شجاعی در ادامه می‌گوید: دوستانم نشریه الکترونیکی شارلی ابدو را برای من ارسال کردند. تعداد 15 کاریکاتور دیگر که تکنیک متوسطی دارند توسط هفت نفرکار شده که 5 نفر آنان ایرانیانی هستند که به فرانسه یا اروپا پناهنده شده‌اند و در رسانه‌های مخالف نظام مثل ایران وایر کار می‌کنند.

 

در مجموع این فحش‌های تصویری آنچنان مبتذل، زن ستیزانه و زشت هستند که حتی رسانه‌های معاند ایرانی همچون؛ ایران اینترنشنال یا من و تو هم نتوانستند تصویر روی جلد این نشریه را به نمایش بگذارند.

 

هدف اصلی  شارلی ابدو حمله به جمهوری اسلامی ایران است

شجاعی طباطبایی با اشاره به سرمقاله نشریه شارلی ابدو می‌گوید: سردبیر این نشریه با اسم مستعار ریس سرمقاله‌ای می‌نویسد؛ او طراح روی جلد این شماره از شارلی ابدو هم هست. او در این سرمقاله اذعان دارد که  هدف اصلی ما جمهوری اسلامی است و باید این کار را از آغاز انقلاب اسلامی انجام می‌دادیم. برای اینکه بتوانند از آب گل آلود ماهی بگیرند از قول عبدالکریم سروش اعلام می کنند که «پیامبر معصوم نبود» تا این احساس را در مسلمانان جهان ایجاد کنند که ایرانی‌ها مخالف پیامبر هستند. در این نشریه همه اتفاق‌ها را به سمت مخالفت با جمهوری اسلامی می‌برند. در نهایت متوجه می‌شویم مبنای آنها سالیان سال این بوده است که ایران را هدف قرار دهند و این اتفاقات اخیر که در کشور رخ داد باعث شد که آنها فضا را مناسب برای اجرای اهداف خود ببینند.

 

او ادامه می‌دهد: هنگامی که ترامپ روی کار آمد، مقام معظم رهبری طی سخنانی اعلام فرمودند که از ایشان متشکریم که ماهیت اصلی آمریکا را نشان داد. در اینجا هم از سرمقاله نویس فرانسوی و البته آقای مکرون که همواره از نشریه شارلی ابدو دفاع کرده، باید تشکر کرد که ماهیت اصلی خودشان را نشان دادند!

 

مدیر سایت ایران کارتون پشت صحنه این ماجرا را صهیونست‌ها دانست و می‌گوید: دو شخصیت منحوس با نام‌های رانان لوری و ژان پلانتو در پشت صحنه این نشریه مباحث مالی را تامین کرده و می‌کنند.

 

لوری در زمانی که جنگ صهیونیست‌ها با کمک دولت انگلیس علیه مردم مظلوم فلسطین شروع شد حضور دارد و اسناد تصویری مهمی در این ارتباط وجود دارد. وی  در کتابش با عنوان ماسک کارتونیست اعلام می‌کند که همزمان عضو سی آی ای و موساد بوده است. این آدم در در سال 2015 اعلام کرد که از نشریه شارلی ابدو حمایت مالی می‌کرده و تا عمر دارد دست از این حمایت بر نمی‌دارد.

 

 ژان پلانتوی فرانسوی که کاریکاتورهای موهنی علیه پیامبر دارد نیز همین پشتیبانی را مطرح می‌کند. این موارد اسنادی است که نشان می‌دهد در پشت صحنه این نشریه شخصیت‌های  منحوس صهیونیستی یا طرفدار رژیم صهیونیستی قرار دارند. در واقع لابی صهیونیست‌ها  از طریق این نشریه با اسلام ستیزی و در لایه‌های زیرین با ایران ستیزی چهره خود را رو می‌کند.

 

حرف‌مان را با زبان منطق و زبان فاخرِ طنز ترسیمی بیان می‌کنیم

 

چهره سال هنر انقلاب اسلامی می‌گوید: اینها در حدی نیستند که بخواهیم با آن‌ها مقابله به مثل کنیم. اگر می‌خواهیم کاری انجام دهیم باید موجودیت رژیم صهیونیستی که پشت این نشریه هست را نشانه بگیریم. چون این نشریه بازویی برای این رژیم است. این‌ها رسانه‌های نیابتی رژیم صهیونیستی هستند. اگر می‌خواهیم کاری کنیم باید  مستقیما به صهیونیست‌ها بپردازیم و موجودیت آنها را زیر سوال ببریم. در حال سبک و سنگین کردن این موضوع هستیم. باید با زبان منطق و با زبان فاخرِ طنز ترسیمی مقابله به مثل کرد. شاید در برخی موارد از هجو بهره ببریم اما هیچ موقع به سمت فحش‌های تصویری نمی‌رویم. چون طراحی‌های آنان واقعا نفرت برانگیز است.

 

 

کد خبر 1247850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha