پیش‌بینی بازگشت ۱۰۰ واحد راکد به چرخه تولید تا پایان سال/ برنامه تامین آب صنایع بزرگ از پساب شهری در حال انجام است

فلاح، از پیش‌بینی بازگشت ۱۰۰ واحد تولیدی راکد به چرخه تولید تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: سه هزار میلیارد ریال تسهیلات یارانه‌دار برای شرکت‌های دانش‌بنیان با سقف ۵۰ میلیارد ریال و تنفس یک ساله در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوزستان، حمیدرضا فلاح، امروز دوشنبه (۴ بهمن‌) در نشست خبری با اصحاب رسانه از تاثیرگذاری ۶۰ درصدی سازمان صمت خوزستان در اقتصاد استان خبر داد و اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۰۰ جواز برای واحدهای صنعتی صادر شده که با تبدیل به پروانه بهره‌برداری پیش‌بینی ایجاد ۲۰ هزار شغل انتظار می‌رود.

 

سرپرست اداره‌کل صمت خوزستان، با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۰۴ پروانه بهره‌برداری نیز صادر شده است، افزود: در ۹ ماهه نخست سال جاری ۶.۵ میلیارد دلار به وزن ۱۳.۵ میلیون تُن صادرات داشتیم که به اندازه سهم ما در کل سال بوده و از این پس مازاد بر میزان پیش‌بینی شده صادرات می‌شود.

 

وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری ۱۹۵ هزار بازدید از اصناف و واحدها انجام و ۱۰ هزار پرونده با میزان تخلفات ۸۲ هزار میلیارد ریال در محاکم قضایی ثبت شده است.

 

فلاح، با اشاره به فعالیت ۱۵۰ هزار واحد صنفی با ۳۵۰ هزار شغل در استان، تصریح کرد: یکی از کارها جهت شفافیت آمار تولید، موظف کردن ۲ هزار واحد پروانه‌دار برای ارائه میزان تولید روزانه و ماهانه در یک سامانه واحد است که باعث نظارت و جلوگیری قاچاق کالا نیز می‌شود.

 

وی بر استفاده از ظرفیت ستاد تسهیل برای فعال‌سازی واحدهای راکد تاکید کرد و ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری ۱۰۰ واحد راکد به خصوص واحدهایی که به دلایل مالی به تملک بانک‌ها درآمده‌اند به چرخه تولید بازگردند.

 

سرپرست سازمان صمت خوزستان، تکمیل زنجیره تولید و ایجاد خوشه‌های صنعتی برای ارتباط بین صنایع کوچک و بزرگ را از یکی اهداف مهم سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان عنوان کرد و گفت: سه هزار میلیارد ریال تسهیلات یارانه‌دار برای واحدهای دانش‌بنیان با سود ۱۴ درصد و سقف ۵۰ میلیارد ریال و تنفس یکساله در نظر گرفته شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: از طریق تبصره ۱۸ نیز از سوی وزارت اقتصاد و دارایی چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات برای واحدهای تولیدی و دانش بنیان در حال پیگیری است.

 

فلاح، با بیان اینکه در خصوص تامین گاز صنایع نیز سعی شد تا به کف تولید ضربه وارد نشود، ابراز کرد: در سال گذشته نیز قطعی برق‌ تا ۵۰ درصد ظرفیت اسمی صنایع را کاهش داد ولی در سال جاری با مدیریت تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش داشتیم.

 

وی از مراحل انجام قرارداد هشت واحد بزرگ صنعتی با آبفا برای تامین آب مورد نیاز خود از طریق پساب شهری خبر داد و بیان کرد: همچنین برخی از صنایع فولادی در حال حاضر آب خود را از پساب شهری تامین می‌کنند.

 

سرپرست سازمان صمت خوزستان، در خصوص تعیین تکلیف معادن راکد شن و ماسه معادن جوبجی و بیکاری حدود ۷۰۰ نفر و احداث مسیر مواصلاتی برای راه‌اندازی دوباره این معادن، اذعان کرد: در این خصوص مصوبات شورای تامین شهرستان رامهرمز به استان رفته و هیاتی برای این موضوع با ذی‌نفعان تشکیل شد که تمام مجوزها اخذ وضمن طی کردن مراحل کارشناسی در‌ مسیر انجام قرار دارد.

 

وی عنوان کرد: حدود ۸۰۰ متر جاده دوکوهک برای راه مواصلاتی این معادن معارضاتی دارد که به زودی تملک این زمین‌ها برای احداث جاده انجام خواهد شد.

 

فلاح در خصوص صادر نشدن پروانه بهره‌برداری از معادن نمک در طی سال‌های اخیر ، یاد آور شد: سازمان صمت یک نهاد استعلام کننده بوده و اگر سازمان‌های مربوطه درخصوص احداث معادن جدید نمک رای مثبت صادر کنند ما موظف به صدور پروانه هستیم. ظرفیت تولید نمک معدنی استان یک میلیون تُن در سال بوده که در صورت جواب مثبت سازمان‌های مربوطه که از آن استقبال می‌‌کنیم آمادگی استخراج ۵ تا ۶ میلیون تُن در سال را نیز داریم.

 

کد خبر 1248679

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha