«بنی خداش»، شهر حافظان قرآن در تونس

شهر «بنی خداش» در تونس به «شهر حافظان قرآن» شهرت دارد، زیرا مردم این شهر از کودکی به فراگیری و حفظ قرآن کریم اقدام می کنند و تاکنون صدها حافظ قرآن داشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الخلیج الجدید، شهر بنی خداش در بالاترین کوههای جنوب شرقی تونس به عنوان «شهر حافظان قرآن»شناخته می شود، زیرا این شهر صدها حافظ قرآن دارد.

 

حفظ قرآن کریم در این شهر عادتی موروثی است که سینه به سینه و از نسلی به نسل دیگر در این منطقه منتقل شده است. مردم آن از قرن ها پیش، قبل از افتتاح مدارس ابتدایی در این منطقه، حفظ قرآن را به فرزندان خود از سنین کوتاهی آغاز می کردند و این سنت همچنان ادامه دارد.

کودکان از سنین پایین در مساجد جمع می شدند و با تخته و صمغ گوسفندی که با آن آیات را می نویسند، حفظ قرآن می کردند. از مشهورترین حافظان آن دوره می توان به «مبروک بن هلال» و «محمد البوبکری» اشاره کرد.

 

با گذشت سال‌ها و افتتاح مدارس و مکتبه‌خانه ها، حفظ قرآن کریم همچنان پاپرجاست. زیرا برخی از خانواده بر حفظ قرآن همه اعضای خانواده خود تمایل دارند و حفظ قرآن به رقابتی بین این اعضاء تبدیل شده است، به خصوص پس از انقلاب تونس این مسئله افزایش یافته است، زیرا رژیم پیشین حافظان و ائمه مساجد را تعقیب می کرد.

به برکت حفظ قرآن و آموزش مبانی دین، شخصیت‌های مهمی در این زمینه از منطقه بنی خداش بیرون آمدند، از جمله این شخصیت ها  «شیخ محمد البارودی» رئیس پیشین مجمع ملی قرآن کریم و «عبدالمجید النجار» رئیس اتحادیه علمای مسلمان در تونس هستند.

 

النجار می گوید:این اعتبار به شهرش تعلق دارد، زیرا ساکنان آن قبل از به وجود آمدن مدارس، حفظ قرآن را دنبال می‌کردند.

 

النجار می گوید: بنی خداش به زیادی مکتب‌خانه معروف است. من شخصا حفظ قرآن و فراگیری اصول دین را از همان دوران کودکی در آنجا آغاز کردم، زیرا این عادتی موروثی در منطقه ماست.

این شهر نماد قلعه مهم مبارزه در دوران استعمار فرانسه بود و به کثرت بناهای تاریخی مانند کاخ‌های کوهستانی و بناهای مذهبی معروف است. از این شهر 500 حافظ زن و مرد و کودک فارغ التحصیل شدند.

 

بیش از 400 امام جماعت از مردم این منطقه در سراسر استان های تونس حضور دارند، علاوه بر این، تقاضا برای امام جماعت در این شهر در ماه رمضان افزایش یافته است.

حفظ قرآن در بنی خداش فقط مختص به آقایان نیست، بلکه تعداد حافظان زن قرآن به  250 نفر می رسد.جوانان منطقه سهم عمده‌ای در حفظ قرآن دارند، چنانچه در حفظ قرآن، تلاوت قرآن و حتی امام جماعت با وجود سن کم مانند «یاسین عثمانی»(17 ساله) سرآمد هستند، عثمانی حفظ قرآن را از 10 سالگی آغاز کرد، وی در حال حاضرامامت مسجد جامع این شهر را در ماه رمضان برعهده دارد.

 

سن محدودیتی برای حفظ قرآن ساکنان این منطقه نیست، به طوری که «منجیه محظاوی» (65 ساله) قرآن را به طور کامل حفظ کرده است. وی می گوید که به لطف معلمان و همکارانش توانسته قرآن کریم را حفظ کند و این مسئله ذکاوت و فعالیتش را افزایش داده است.

کد خبر 1248924

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha