به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، در آستانه فرا رسیدن ایام الله دهه فجر انقلاب مروری داریم بر برخی از بیانات مقام معظم رهبری در موضوع مهدویت و انتظار که در ادامه می آید:
کسی که اعتقاد به این مساله (امام زمان(عج)) دارد، چون با مرکز تفضلات الهی و نقطه اصلی و کانون اشعاع رحمت حق، رابطه روحی برقرار می کند، توفیق بیشتری برای برخورداری از وسایل عروج روحی و تقرب الی الله دارد. به همین خاطر است که اهل معنا و باطن، در توسلات معنوی خود این بزرگوار(عج) را مورد توجه و نظر دائمی قرار می دهند و به آن حضرت(عج) توسل می جویند و توجه می کنند. نفس پیوند قلبی و تذکر و توجه روحی به آن مظهر رحمت و قدرت و عدل حق تعالی، انسان را عروج و رشد می دهد و وسیله پیشرفت انسان را روحی و معنوی فراهم می کند.(۱)
انتظار یعنی این آینده حتمی و قطعی است؛ به خصوص انتظار یک موجود حی و حاضر؛ این خیلی مساله مهمی است. این جور نیست که بگویند کسی متولد خواهد شد، کسی به وجود خواهد آمد؛ نه! کسی است که هست، وجود دارد، حضور دارد، در بین مردم است. در روایت دارد که مردم او را می بینند، همچنانی که او مردم را می بیند، منتها نمی شناسند. در بعضی از روایات تشبیه شده است به حضرت یوسف(ع) که برادران او را می دیدند، بین آنها بود، در کنار آنها بود، روی فرش آنها راه می رفت، ولی نمی شناختند، یک چنین حقیقت بارز، واضح و بر انگیزاننده ای است.(۲)
حجت خدا در بین مردم زنده است؛ موجود است؛ با مردم زندگی می کند، مردم را می بیند؛ با آنهاست؛ دردهای آنها، آلام آنها را حس می کند.(۳)
در روایت دارد «يَمْلَأَ اَللَّهُ اَلْأَرْضَ بِهِ قِسْطاً وَ عَدْلاً كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً» این در بسیاری از روایات همین بیان هست؛ یعنی خدای متعال به وسیله امام زمان(عج) دنیا را پر از عدل و داد و خواهد کرد، همچنانی که این دنیا پر از ظلم و جور بوده است. کی دنیا پر از ظلم و جور بوده؟ در طول تاریخ از این قبیل زیاد داریم که دنیا پر از ظلم و جور بوده، آن روزی که نغمه حق طلبی در میان ملت ها نبوده، آن روزی که فرعون بود و موسی ظهور نکرده بود. آن روزی که نمرود بود و ابراهیم، تبر بت شکنی را به دست نگرفته بود. آن روزی که آمریکا و قدرت های بزرگ جهانی هرکار می خواستند، می کردند و از انقلاب اسلامی ما هنوز خبری نبود و امام ما قامت برای مبارزه نیاراسته بود. این روزها در تاریخ بشریت، بسیار وجود دارد که دنیا پر از ظلم و جور بوده. این حدیث است.(۳)
ظلم و جوری که زمین از آن پر میشود
این بدبختی هایی که شما می بینید روزی زمین را فرا گرفته است و در زیارت ها و آثار مربوط به ولیعصر (ارواحنالتراب مقدمه الفداء) آمده است: «کما ملئت ظلماً و جوراً»، زمین در تمام دوره های تاریخ پر از ظلم و جور شده است و می شود و آن بزرگوار(عج) می آید، همه زمین را از قسط و عدل پر می کند، این ظلم و جور روی زمین، بر اثر چیست؟ بر اثر نبود یا کمبود انسان صالح، بر اثر سروری و خدایگانی ناصالح.
دنیا امروز از چه می نالد؟ پاسخ اش روشن است، دنیا امروز از تبعیض می نالد، از محرومیت های تحمیل شده بر انسان ها می نالد، از تحقیر انسان می نالد، از پر شدن فضا، از گند غرور متکبرانه قشری خاص در عالم می نالد. بشریت، در فشار این حوادث تلخ است. پنج هزار سال پیش دنیا از چه می نالید؟ آیا از نداشتن هواپیما می نالید؟ از نداشتن کامپیوتر می نالید؟ مگر کامپیوتر کسی را سعادتمند می کند؟ پنج هزار سال پیش هم دنیا از همین تبعیض ها و ظلم ها و از همین تحقیر جوهر انسانیت و سلطه نامردمان بر زندگی و سرنوشت انسان ها می نالید. تا وقتی که عدالت و دین خالص و ناب بر دنیا مستقر نشود، بشریت همیشه از همان چیزها می نالد، و الا بشریت نمی تواند بگوید آن روزی که قطار برقی و جت نداشتم، بدبخت بودم، امروز اینها را داریم، خوشبختم. آیا امروز بشریت خوشبخت است؟ آیا امروز انسان مظلوم در دنیا در اکثریت نیست؟ آیا امروز یک مجموعه تبهکار که در عالم در اقلیت مطلق اند، بر سرنوشت انسان ها حکومت نمی کنند؟(۵)
امام زمان(عج) برای اینکه فرج برای همه بشریت به وجود بیاورد، ظهور می کند که انسان را از فروبستگی نجات بدهد؛ جامعه بشریت را نجات بدهد؛ بلکه تاریخ آینده بشر را نجات بدهد. این معنایش این است که آنچه را که امروز وجود دارد؛ این نظم بشری غیرعادلانه، این نظم بشری ای که در آن انسان های بیشماری مظلوم واقع می شوند، دل های بی شماری گمراه می شوند، انسان های بی شماری فرصت عبودیت خدا را پیدا نمی کنند، مورد رد و اعتراض بشری است که منتظر ظهور امام زمان(عج) است.(1)
پی نوشتها:
۱-بیانات در جمع اقشار مختلف مردم در روز میلاد پر برکت حضرت ولی عصر(عج)، ۱۳۷۴/۱۰/۱۷
۲- سخنرانی مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) و مرکز تخصصی مهدویت قم۱۳۹۰/۴/۱۸
۳-سخنرانی در دیدیار با اقشار مختلف مردم و میهمانان داخلی و خارجی در سالروز میلاد امام عصر(عج)،۱۳۶۹/۱۲/۱۱
۴--بیانات در جمع کثیری از مردم قم در خیابان چهار مردان۱۳۶۳/۱۲/۲۷
۵-بیانات در دیدار با فماندهان و جمعی از پاسداران کمیته های انقلاب اسلامی، ۱۳۶۹/۱۰/۱۰
۶-دیدار اقشار مختلف مردم در روز نیمه شعبان، ۱۳۷۸/۵/۲۷
برگرفته از کتاب «ما منتظریم»، حسن ملایی
نظر شما