بودجه بخش فرهنگ در لایحه ۱۴۰۲ رشد چندانی نداشته است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه بودجه بخش فرهنگ در لایحه ۱۴۰۲ رشد چندانی نداشته است، گفت: با این اعتبارات به اهدافمان در حوزه فرهنگ نمی رسیم.

غلامرضا منتظری در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به بودجه بخش فرهنگ در لایحه بودجه 1402 گفت: نگاه کلی متولیان در بحث بودجه فرهنگی این بوده است که بودجه این بخش رشد داشته باشد. حدود 33 درصد رشد را مطرح کردند ولی در حوزه های تخصصی در مقایسه با سال های گذشته بودجه فرهنگی رشد داشته است با وجود تلاش هایی که شکل گرفته است و در برخی بخش ها افزایش هایی هم داشتیم ولی به تناسب ماموریتی که پیش رو داریم، نیازمند اعتبارات بیشتری هستیم.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در سال 99 و آغاز 1400 سهم ما از بودجه کمتر از 2 درصد بود. امیدوار بودیم امسال حداقل شاهد رشد 3 تا 4 درصدی باشیم ولی هنوز به این سقف دست پیدا نکردیم. انتظارمان این بود که حداقل به سه برسیم البته تلاش می کنیم در برنامه هفتم توسعه رشد 6 درصدی را مبنا قرار دهیم و سعی کنیم به آن دست پیدا کنیم.

 

وی ادامه داد: وقتی صحبت از اهمیت فرهنگ می کنیم همه خوب صحبت می کنند ولی وقتی به بخش عملیات می رسیم، اتفاق جدی نیفتاده است. برای اینکه شاهد این تحول باشیم با تک تک دستگاه ها صحبت می کنیم، نقاط ضعف و قوت شان را آشکار می کنیم که بتوانیم تا آنجایی که از دست مان بر می آید هم دولتمردان را متقاعد کنیم که کمک کنند و هم در کمیسیون تلفیق گام را فراتر بگذاریم.

 

نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در حوزه سینما، ریاست سازمان سینمایی وقتی که رقم اعتباراتش را اعلام می کند این رقم کافی نیست، اگر بناست که فیلم های فاخر بسازیم با این رقم اعتبارات به اهداف نمی رسیم. در حوزه های نظامی موشک شلیک می کنیم، موشک طرح می خواهد، ما می خواهیم هدف را با موشک های فرهنگی بدون خرج بگذاریم که با این اعتبارات به اهداف نمی رسیم.

 

وی گفت: فضاهای فرهنگی نیمه تمام فراوان است که اگر اینها همین گونه بماند، دچار فرسایش می شود و این برای کشور خسارت دارد. تلاش می کنیم پروژه های جدید پیگیری شود و اعتبارات عمرانی را تقویت کنیم و با این فضاها زمینه رشد و شکوفایی استعدادها را فراهم کنیم.

 

منتظری بیان کرد: در بحث اعتبارات کانون های فرهنگی هنری مساجد، ساخت مساجد، هیئت های مذهبی و موسسات فرهنگی نیاز به نگاه ویژه داریم ولی نقطه امیدی که در سال 1401 شروع شد و آن بحث جدول 17 و حمایت از موسسات بود که اعتبارات آن 700 میلیارد بود که حدود 400 میلیارد آن محقق شد ما داریم تلاش می کنیم که این موضوع پایدار بماند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد که اگر اعتبارات این جدول نباشد چراغ همه دستگاه های فرهنگی ما خاموش بود. تلاش می شود که این جدول نیز تقویت شود.

 

وی بیان کرد: ما در کمیسیون فرهنگی تصمیم گرفته ایم که جلسه ای با حضور رییس جمهور، سازمان مدیریت و دستگاه های مرتبط با کمیسیون فرهنگی برگزار کنیم و آسیب شناسی جدی از وضع موجود داشته باشیم. اگر این جلسه و گفت و گوها برای این دوره موثر نباشد اما سنگ بنایی برای آینده است و این گفت و گوها می تواند در تغییر رویه و تحول بودجه موثر باشد.

کد خبر 1249235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha