به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، یکی از سیاست های محوری دولت مردمی توسعه هنر در مناطق محروم است، شعار « هنر برای همه» برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای تحقق این شعار است، پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با رویکردی مبتنیبر هنر خلاق، وحدتبخش، امیدآفرین و هویتمند در قالب هنر متعالی برای مردم برگزار می شود در این رویداد تلاش شده که جشنواره بستر مناسبی برای پیوند و ارتباط هرچه بیشتر آحاد مردم با هنرهای تجسمی باشد؛ امسال بخش تجسم هنر (استان ها) پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با چتری گسترده میزبان هنرمندان در 32 استان کشور است، درباره بخش تجسم هنر (استان ها) پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر و رویکرد آن در توسعه هنر استانی و شرکت نکردن برخی از هنرمندان در جشنواره هنرهای تجسمی فجر با «محمدحسین نیرومند»، مشاور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:
برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر در 32 استان چقدر به تحقق طرح «هنر برای همه» و توسعه هنر در مناطق محروم کمک می کند؟
می دانید جشنواره ها فرصت بسیار مغتنمی برای دیده شدن آثار هنری است، بنابراین این فرصت به معنای فرصت برای افرادی است که کارهایشان را در جشنواره ارایه می دهند. بسیاری از کارهای جشنواره آثار هنرمندان شهرستانی هستند که دیده شدن آثار هنرمندان شهرستانی به رونق این هنرها کمک می کند؛ ضمن اینکه الان در مورد هنرهای تجسمی با من مصاحبه می کنید یعنی فضای رسانه ای پیرامون این جشنواره ها شکل می گیرد که این خود باز خودش به رونق بخشی به هنر تجسمی کمک می کند. این اتفاق خوبی است که سالی یک بار اتفاق می افتد.
پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از هنرمندان شهرستانی شرکت کننده در جشنواره حمایت مالی می کند این حمایت چقدر باعث رونق هنر در میان هنرمندان می شود؟
من اطلاعی از حمایت مالی جشنواره از هنرمندان ندارم اما اگر این کار را کنند بسیار خوب است. هنرمندان تجسمی هنرمندان مظلومی در کشور هستند یعنی اینکه متاسفانه تعداد بسیار زیادی هستند که خلق اثر می کنند و در بازار رقابتی خیلی گسترده ای باید حضور پیدا کنند، عمدتا کارهای اینها دیده نمی شود و نباید معیشت شان را به این کار گره بزنند، کمک های این گونه ای برای هنرمندان تجسمی بسیار خوب است.
برخی از هنرمندان در جشنواره های هنری فجر شرکت نکرده اند رویکردتان به این هنرمندان چگونه است؟
نظرم می آید که هنرمندان چون خودم هم کمی کار هنری انجام می دهم، احساسی عمل می کنند؛ باید نگاه شان به جشنواره ها ملی مثل جشنواره فیلم، تجسمی، موسیقی و تئاتر باید این را از این نگاه ها جدا کنند؛ مگر هنرهای تجسمی در طول سال چند جشنواره برگزار می کند؟ انتظار می رود دوستان این جشنواره ها را جشن ملی بدانند و نگاه های سیاسی را کنار بگذارند و حضور پیدا کنند. اگر می خواهند هنر رونق داشته باشد شرط اول این است که هنرمندان ماجرا را جدی بگیرند.
برآیندتان از حضور هنرمندان در جشنواره های هنری فجر امسال چیست؟
چون من در جریان جشنواره تئاتر و جشنواره فیلم هستم و هم تجسمی در مجموع اتفاقی که خیلی ها فکر می کردند رقم می خورد، نخورده و شما جمعیت شرکت کنندگان را می بینید، جشنواره فیلم 24 فیلم دارد من چون در هیئت انتخاب بودم کارهای امسال بهتر از کارهای سال های پیش است، بنابراین در واقع این نگاه را کنار بگذارند و کمک کنند که جشنواره ها رونق بگیرد و به هنر کمک کند که انعکاس آن در جشنواره هاست.
نظر شما