غرب بن بست های فلسفی و فکری را با تکنولوژی، هنر و رسانه پوشانده است

رییس کمیته رسانه و فضای مجازی مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: امروز غرب دچار بن بست های جدی فلسفی و فکری است اما آن را با تکنیک، تکنولوژی و هنر و رسانه پوشانده است.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، دکتر «عبدالکریم خیامی» در نخستین کنفرانس بین المللی مناره با عنوان رسانه و وحدت امت اسلامی گفت: کار ما کشف نیت فرستنده پیام است.

 

رییس کمیته رسانه و فضای مجازی مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در فلسفه و عرفان اسلامی پاسخ زیباتری برای مفهوم معنا ارایه شده است. معنا دارای لفظ الامر افراد با ظرفیت های گوناگونی که دارند با عالم عقل و معنا متحد می شوند.

 

وی خاطرنشان کرد: رسانه ای که بنا است امت اسلامی بسازد یا امت اسلامی را تقویت کند باید ویژگی هایی داشته باشد تا در خدمت امت اسلامی و وحدت اسلامی باشد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) افزود: کارگزاران یک رسانه امت ساز ابتدا خودش باید با معانی حقیقی در عالم ارتباطات برقرار کند.

 

وی تاکید کرد: رسانه ای که می خواهد در خدمت امت اسلامی باشد به ویژه با تجهیزات کمتر و فناوری های کمتر به روز شده در اختیار و امکانات مادی کمتر باید رسانه ای باشد که با همه دنیا سخن بگوید و مخاطب اش فقط مسلمانان نباشد.

 

خیامی تاکید کرد: مخاطبان و کاربران را باید مدام رصد کنیم و به این امر توجه داشته باشیم که رسانه امت ساز اسلامی نمی خواهد مخاطبان و کاربران را به خود دعوت کند بلکه قرار است میانجی باشد، نباید مخاطب را در ایستگاه خودمان متوقف کنیم.

 

وی افزود: اتحاد با عالم معنا و یک دست متواضعانه، همدلانه و هم افق با مخاطبان و مصرف کنندگان رسانه باید در دستور کار باشد. رسانه ارتباط جمعی امت اسلامی نمی خواهد به جای ارتباطات حضوری بنشیند بلکه یک سازگاری ایجاد می کند که نظریه همگرا است.

 

خیامی یادآور شد: رسانه امت ساز به سلطه تکنیک و تکنولوژی و رسانه آشنا است و می داند غرب دچار بن بست های جدی فلسفی و فکری است اما آن را با تکنیک و تکنولوژی و هنر رسانه پوشانده است.

 

در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا زائری گفت: رسانه ای که مخاطب را در نظر نمی گیرد و فرصت اظهار نظر به دیگران را نمی دهد، نمی تواند ارتباط پایدار با مخاطب داشته باشد.

 

مدرس دانشگاه با بیان اینکه هنر رسانه این است که آنچه که می گیرد بیشتر از آن چیزی باشد که می دهد، افزود: اگر قدرت درک شرایط و نیاز مخاطب را داشتیم، می توانیم در عرصه رسانه موثر و تاثیرگذار عمل کنیم.

 

وی تاکید کرد: بی توجهی به مخاطب عام در فضای رسانه ای می تواند مخاطب را منفعل کند. امروز دنیا آنقدر تغییر کرده و تحولات اجتماعی و تغییرات نسلی باعث شده که در داخل خودمان به درک مخاطب نیازمند شویم. 

 

مدرس دانشگاه ادامه داد: در ادبیات دینی ما مفهوم معروف و منکر برجسته می شود و می فرمایند امر به معروف کنید و بخوانید و نهی از منکر کنید و باز دارید. در عرف اجتماعی مورد اذعان و پذیرش جامعه است و رسانه، عواطف و قلوب مخاطب را به ارزش های مشترک میان ادیان و مذاهب برانگیزد. امام رضا (ع) می فرماید روایات جعلی برای ما زیاد است. برخی در فضایل ما است و غلو می کنند و وقتی مردم اینها را می شنوند نسبت به ما بی اعتماد می شوند و یا پایین تر از شان ما است که عقیده مردم را خراب می کند و یا اینکه دشمنی ها را بازگو می کنند.

 

وی با بیان اینکه مفهوم تقیه را باید با نگاهی جدید مورد توجه قرار داد، افزود: تقیه به عنوان پنهان کاری شیعه مطرح شده است در حالی که تقیه یعنی مراعات درک مخاطب، رفتاری حکیمانه و حرفه ای است برای مراعات و درک سطح مخاطب و عموم مردم.

 

کد خبر 1249624

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha