سیره، روش و سبک زندگی امام جواد(ع) برای جوان امروز بسیار درس آموز است

دکتر ظهیری گفت:جوانان در ماه مبارک رجب این مساله را مورد توجه قرار دهند که جدای از مساله جایگاه خاص امامت و عنایت الهی به نام امام جواد(ع) در زمان حیاتشان سیره و روش و سبک زندگی ایشان می تواند برای جوان امروز درس آموز باشد.


دکتر معصومه ظهیری در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با گرامیداشت میلاد با سعادت امام جواد(ع) گفت: دهم ماه رجب، میلاد نهمین اخترتابناک آسمان ولایت امام جواد(ع) است؛ در این خصوص مهم ترین ویژگی ایشان، جوان بودن وعمر کوتاه و در عین حال تاثیر بسیار زیاد در دوران امامت در جامعه دینی است که می تواند الگویی در همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی و علمی و سیاسی برای جوان های ما باشد. وی پیرامون زندگی و شخصیت این امام گرامی بیان کرد:امام جوانی بود که به وسعت دنیا برای همگان پیام داشتند و شخصیتی تاثیر گذار بودند، امام جواد(ع) در سن 8 سالگی به امامت و در 25 سالگی به شهادت رسیدند، برخی از منابع میلاد ایشان را در ماه رمضان می‌دانند اما قول مشهور ماه رجب است.

 

این پژوهشگر و کارشناس علوم دینی عنوان کرد: از خصوصیات ویژه امام جواد(ع) می‌توان به تقوا و خودنگهداری و تاثیر گذاری حضرت در دوران اشاره داشت. وی تصریح کرد: ایشان در سن پایینی به امامت رسیدند؛ درشرایطی که حکومتی که کار سیاسی و اجتماعی وغیر علنی‌اش همراه با حیله گری، مخالفت با جریان امامت برای تثبیت خلافت خودش بود، امامت و هدایت جامعه امری دشوار به شمار می رفت.

 

 

 

ظهیری افزود: علی رغم همه محدودیت ها و مشکلات، تاثیر گذاری امام جواد(ع) در ابعاد مختلف و متوجه شرایط زمان و مکان بودن بسیار حایز اهمیت است. وی خاطرنشان کرد: امام رضا(ع)، وجود امام جواد(ع) را موجب خیر و برکت می دانند یکی از معانی آن تولد حضرت و پیوند اتصال جریان امامت از امام هشتم و انتقال آن به امام نهم و پس از او در ادامه نسل امامت است. این استاد حوزه و دنشگاه در این باره گفت: پیش از امامت امام جواد(ع) حکومت می‌خواست مدینة‌النبی را از امام و حجت خدا خالی کند تا امامت، آن مرکزیتی که در مدینه به عنوان مرکز نشر علوم آل محمد(ص) داشت، از دست بدهد اما بازگشت امامت به مدینه از سوی امام جواد(ع) تحقق پیدا کرد.

 

وی ادامه داد: حکومت بنی عباس فکر می کرد که دیگر به شرایط غالب شده و جایگاه امامت را در میان مردم خدشه دار کرده است، چون امام بعدی نیز کم سن و سال است و نمی تواند به طور کامل کنش اجتماعی و ارتباط با مردم داشته باشد پس او میتواند فرهنگ و سیاست و حاکمیت خود و آن چیزی را که می خواهد به مردم تفهیم کند. ظهیری بیان کرد: امام جواد(ع) با مناظرات علمی و رسالت پاسخگویی به پرسش ها و انتقال مساله امامت از جریان تحت نظر حاکمیت در طوس و مرو به مدینه، شهری که حکومت فکر می کرد خالی از سریر امامت شده؛ توانستند آن خیر و برکت و انتشار و تبلیغ آن مباحث علوم آل محمد(ص) و جریان امامت را ادامه دهند.

 

 

 

وی عنوان کرد: زهد و پارسایی و تقوا و ارتباط با مردم و بخشش و خدمات اجتماعی از ویژگی های بارز امام جواد(ع) است؛ حضرت ابوجعفر و تقی معروف به جواد الائمه است، شاید تفویض برخی از صفات الهی و اسما خدا به ائمه اطهار(ع) به یک نحوی اذنی است که خدا به ائمه اطهار(ع) عنایت می فرمایند، جدا از این مساله مهمی که خداوند تبارک و تعالی مشیت اش بر آن قرار می گیرد اما تاثیر گذاری این صفت در بین جامعه و مردم اهمیت زیادی دارد. عضو هیئت علمی جامعة الزهرا(س) تصریح کرد: مهم ترین تاثیرگذاری در این صفات و ویژگی های امام جواد(ع)، نیاز مردم به خدمات اجتماعی و پرکردن شکاف ها و انفاق است، همین انفاق مال و کمک به معیشت مردم در شرایطی که حکومت زیاده طلب بود بسیار کار مهمی به شمار می رود و لذا می توانیم از این سیره امام جواد(ع) نیز درس بگیریم.

 

وی خاطرنشان کرد: البته بخش تفویض امر الهی در مساله توسل به امام جواد(ع) کلید اسراری است که خداوند تبارک و تعالی به دست امامان معصوم(ع) که حیات و مماتشان برای ما یکسان است و در بعد از شهادت حضرت نیز این برکات و آثار ادامه دارد. ظهیری اظهار داشت: بسیار مورد توجه است که در کرامات ائمه اطهار از جمله امام جواد در توسل به ایشان و کرامت عطا و بخشش و باز شدن گره های معیشتی بسیار می توانیم توجه بگیریم، اما جدای از این مساله که شاید خاطرات زیادی است که در توسل به حضرت داشتند و به درگاه الهی به نام حضرت دعا کردند، امام جواد(ع)بسیاری از فرج ها و روزنه‌های گشایش را برای آنها ایجاد کرد.

 

 

 

وی گفت: توصیه می کنیم جوانان در ماه مبارک رجب این مساله را مورد توجه قرار دهند و جدای از مساله جایگاه خاص امامت و عنایت الهی به نام امام جواد(ع) در زمان حیاتشان سیره و روش و سبک زندگی ایشان میتواند برای ما درس آموز باشد.


این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: در کنار اینکه ایشان امام هستند درس تقوا و خودنگهداری و مراقبت و پارسایی و علم و پاسخگویی نیز به ما می دهند، اما خدمات اجتماعی و توجه به مردم را نیز به نسل عصر خودشان و عصرها و نسل هایی که انسان های متقی و پارسا و فعال اجتماعی می توانند از ایشان درس بگیرند این است که باید بین مردم و در کنار مردم باشیم و به مشکلات مردم توجه داشته باشیم.

 

 

 

وی تصریح کرد: امام جوانی که هم ارتباط خوبی را با مردم دارند و رابطه امام و امت را حفظ می کنند و هم اینکه به نیازهای مردم نیز توجه ویژه ای دارند بنابراین می توانیم سیره امام جواد و خلق ایشان و روش ارتباط ایشان با مردم و آگاه به موقعیت جهان اسلام را مورد توجه قرار بدهیم. ظهیری عنوان کرد: طبیعتا امامی که در جوانی به شهادت رسیده است، از جمله برکات زندگی شان این بود که در موقعیت زمانی خودشان با زیاده طلبی و با ظلم و انحراف در مساله عقاید که حکومت بنی عباس تلاش می کرد در عقیده شیعه نفوذ و تفرقه ایجاد کند مبارزه کردند و همین باعث حساسیت حکومت نسبت به حضرت شد و با اینکه در مدینه بودند و مقر حکومتی بنی عباس در غیر از آن فضا بود نسبت به حضرت بسیار حساسیت نشان دادند.

 

وی خاطرنشان کرد: امید است به نام امام جواد(ع)، نگاه مان فراگیر و توجه به امت اسلام باشد، در عین حال اینکه در کنشگری اجتماعی محیط اطراف خودمان را نیز مورد توجه قرار بدهیم و تلاش کنیم که موثر باشیم چه از جهت علمی و دانشی و اطلاعات و آگاهی و پر کردن شکافهای اجتماعی و توجه به مردم تا بتوانیم آن همبستگی امت اسلام را برای زمینه‌سازی و آمادگی مردم و آمدن موعود وعده داده شده خداوند تبارک و تعالی بیش از گذشته فراهم کنیم، بدون تردید امام جواد(ع) و ائمه اطهار (ع)بهترین الگو برای جوانان همه عصرها و تمام نسلها هستند.

 


 

کد خبر 1250036

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha