به گزارش خبرگزاری شبستان، همزمان با فرا رسیدن دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، یادداشت «سید احمد زرهانی» قائم مقام ستاد اقامه نماز با عنوان «مسجد، نماز، مهدویت و انقلاب اسلامی» منتشر شد.
تاریخ انقلاب اسلامی نشان می دهد که مسجد خاستگاه فعالان و دین باوران در مبارزات ضد استبدادی و ضد استعماری ملت ایران در قرن بیستم بوده است. هم نهضت مشروطه و هم انقلاب اسلامی ایران ریشه در فرهنگ ایرانی و اسلامی و مسجد و نماز و قرآن و معارف اهل بیت عصمت و طهارت و اعتقاد به ظهور منجی و حاکمیت عدل و محو ظلم دارند. در دهه های چهل و پنجاه شمسی که صدای چکمه های استبداد و نفیر تازیانه ساواک دلها را می لرزاند مسجد سرپناه و سنگر آزادگان این سرزمین بود.
هرچند نظام سلطنت با سرکوب مخالفان مجال تنفس به مجاهدان فی سبیل الله و آزادیخواهان نمی داد ولی در گوشه و کنار عالمان فرزانه و مومنان شجاعی بودند که امام خمینی را نایب امام زمان علیه السلام می دانستند و با ارادت درس آزادگی و ایمان و جهاد می دادند و برای جوانان و نوجوانان نمازگزار خطوط حکومت اسلامی و اندیشه امام خمینی رضوان الله علیه را ترسیم می کردند.
از پانزدهم خرداد چهل و دو تا بیست دوم بهمن پنجاه و هفت علی رغم خفقان شدید ،صحن مساجد و صفوف نماز جماعت و اندیشه مترقی انتظار مصلح مدرسه بیداری و کانون اندیشه های سیاسی و دینی و انقلابی به شمار می آمد.
تلفیق و سازگاری سیاست و دیانت و یگانگی آنها مرهون تکاپوی مومنانه پرچمداران اقامه نماز و مولود فضای فضیلت پرور مساجد و مجاهدت امام و یاران آن بزرگمرد است. با آن که رژیم سرکوبگر با حربه تبلیغات مسموم، بخشی از افکار عمومی را به دین و دینداران بدبین می کرد ولی مردم هوشمند و مومن ایران راه را از چاه تشخیص دادند و به ندای امام خمینی لبیک گفتند و سرانجام نظام دیکتاتوری شاه را ساقط کردند و استقلال و آزادی و مردم سالاری دینی را به ارمغان آوردند.
در سالهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران ، لطافت نسیم عدالت و آزادی را از گلبانگ اذان و نغمه توحید احساس می کردند و به وجد می آمدند. از این رو روز به روز مساجد پر جمعیت تر می شد و کسانی راهی مساجد می شدند که سابقه حضور نداشتند.
در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و در سالهای دفاع مقدس باز هم مساجد و نمازگزاران و منتظران ظهور پرچم حفاظت از تمامیت ارضی ایران و صیانت از امنیت ملی را بر دوش کشیدند و هزاران شهید و جانباز و آزاده دادند. امروز هم اهالی مسجد و اقامه کنندگان نماز و چشم به راهان حکومت جهانی واحد پشت سر رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی در کنار آحاد ملت ایران در راه پیشرفت کشور و تامین سعادت و امنیت و رفاه و آرامش مردم همت می گمارند.
اگر مسجد، نماز، دعا، معنویت و مکارم اخلاق و اندیشه انتظار مهدی موعود علیه السلام جایگاه با رفعت و سازنده خود را در بین نسل نو حفظ کند بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی حل می شود. بر این اساس در راهبردها و برنامه ریزی های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی باید گسترش معارف نماز و فرهنگ مهدوی و آبادانی مساجد و بسط جهان بینی توحیدی و پرورش تفکر دینی و تقویت دین باوری متناسب با چشم انداز گام دوم در اولویت قرار گیرد.
با توجه به تهاجم فرهنگی استکبار جهانی وسلطه شبکه های اجتماعی و ماهوارهای بر طیف گستردهای از افکار آینده سازان نوآوری در روش ها و منش ها و بازسازی برنامه های فرهنگی و روز آمد کردن آنها حائز اهمیت است.
اکنون که دولت و مجلس در حال تدوین و تصویب برنامه هفتم توسعه هستند خوب است که با نگاه آینده پژوهی تحولات را رصد کنند و جایگاه مسجد و نماز و فرهنگ دینی و فرائض اسلامی و معارف مهدوی را در برنامه هفتم برجسته کنند. توسعه اقتصادی منهای معنویت و عدالت و بصیرت مهدوی از کار آمدی و پایداری برخوردار نیست. رشد متوازن کشور مستلزم پیشرفت اقتصادی و صنعتی و تولید ثروت و تراکم علم و فناوری توام با نهادینه کردن فضائل اخلاقی و ارتقاء بینش یکتاپرستی و پرورش نسلی موحد و منتظر طلوع خورشید آزادی و عدالت است.
ستاد اقامه نماز و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک و تهنیت می گویند و برای یکایک ملت بزرگ ایران آرزوی موفقیت و سلامت دارند
نظر شما