به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان - مائده فلاحتکارضیابری؛
در دوران پیروزی انقلاب اسلامی، خبرنگاران همقدم با اقشار مختلف مردم پا به عرصه گذاشتند و با ایثار و اخلاص همدوش انقلابیون برای تهیه اخبار و گزارش به خیابانها میرفتند و حتی گاهی در این مسیر به شهادت میرسیدند.این مهم نشان از این دارد که خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران ما در دوران پیروزی انقلاب اسلامی تنها بهدلیل انجام رسالت حرفهایشان که از سر عشق به وطن و ملت بود، در دل خطر حاضر و حتی شهید و مجروح شدند.
امروز بعد از گذشت بیش از 40 سال به سراغ یکی از خبرنگاران آن سالها رفتهایم و با او درباره نقش خبرنگاران در زمان قبل و بعد از پیروزی انقلاب گفتوگو کردهایم. عبدالرضا جوهری از فعالان عرصه خبری صومعهسرا و از چهرههای فعال در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است، جوهری در آن دوران جزو روزنامهنگارانی بود که تلاش میکرد از تاکتیکهای روزنامهنگاری و ژورنالیستی در تنظیم اخبار، گفتوگوها و گزارشها به شکلی بهره بگیرد که به نوعی همسویی خود را با حرکت مردمی نشان دهد.
وی با بیان اینکه از تابستان سال 1356 پس از فارغالتحصیلی از دبیرستان به عنوان عکاس و خبرنگار ورزشی با روزنامه اطلاعات همکاری کردم اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با روزنامههای رسالت، جمهوری اسلامی، معین، خبرگزاری ایرنا و صدا و سیمای مرکز گیلان کارم را ادامه دادم و همچنان به عنوان خبرنگار صدا و سیما فعالیت میکنم.
جوهری افزود: در مهرماه 57 که اوجگیری پیروزی انقلاب اسلامی بود از تظاهرات مردم صومعهسرا علیه رژیم پهلوی عکس میگرفتم و چون از سوی مردم شناخته شده بودم در عکس گرفتن مشکلی نداشتم و با من همکاری میکردند.
وی گفت: در 16 بهمن 57 برای دیدار با امام (ره) به تهران مدرسه علوی رفتم و در این دیدار چندین عکس از امام راحل گرفتم. در مجموع عکسهایی که در دوران انقلاب تا پیروزی انقلاب در تهران گرفتم بالغ بر یکصد قطعه بود که عکسها در چندین نمایشگاه عکس انقلاب در صومعهسرا و رشت به نمایش گذاشته شد که در این بین تعداد زیادی از عکسها مفقود شد.
این رزمنده دوران دفاع مقدس تصریح کرد: در سالهای اخیر نیز همزمان با دهه فجر نمایشگاه عکس انقلاب را در شهرستان صومعهسرا به نمایش گذاشتم و در سال 91 در نخستین جشنواره مطبوعات فجر گیلان به عنوان عکاس برتر انقلاب معرفی شدم.
جوهری با بیان اینکه تعدادی از عکسهای دوران انقلاب اسلامی به نام اینجانب در کتابهای گیلان در انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است خاطرنشان کرد: در دوران قبل از انقلاب خبرها در روزنامه کیهان و اطلاعات منتشر میشد و رونامههای آن زمان زیر نظر ساواک بود و هیچگونه مطالبی علیه رژیم در روزنامه وجود نداشت و حق نوشتن حقایق را نداشتند.
این چهره فعال در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: مردم از طریق شبنامهها از برخی از مطالب مهم کشور مطلع میشدند و به صورت محرمانه و شخصی به دوستان خود اطلاع میدادند، اما بعد از انقلاب اسلامی دهها و شاید در سطح کشور و روستاها، صدها روزنامه منتشر میشد.
وی افزود: قبل از انقلاب تعداد خبرنگاران 2 الی سه نفر بود، خبرنگار رادیو، تلویزیون و خبرنگار روزنامه کیهان و اطلاعات، که سعی میکردیم با همین تعداد اندک پوشش خوبی از حرکتهای مردمی داشته باشیم.
جوهری گفت: در روز 9 دی 1357 در تظاهرات علیه رژیم پهلوی در صومعهسرا، شهید شهرام طلوعی در نیممتری من در جنب بانک ملی مورد اصابت گلوله سربازان رژیم شاه قرار گرفت و به شهادت رسید، به گونهای که قطراتی از خون این شهید بزرگوار روی لباسم ریخته شد.
این خبرنگار پیشکسوت تصریح کرد: امروز بیش از هر چیز در جامعه نیازمند وحدت، اتحاد و انسجام هستیم و ضرورت حفظ و تقویت تفکر انقلابی و داشتن روحیه انقلابی و حفظ آن از سوی خبرنگاران نیز بی تاثیر نخواهد بود.
وی بیان کرد: نقش خبرنگاران در تبیین ارزشهای انقلاب اسلامی به نسل جدید این است که با تولید محتوای موثر، ارزشهای انقلاب را در بین اقشار مختلف جامعه مخصوصا نسل جوان تبیین کنند و عملکرد دولت و واقعیتهای انقلاب و نظام را به مردم بگویند.
گفتنی است؛ اصحاب رسانه در خلق پیروزی انقلاب اسلامی ایران نقش بسزایی داشته است و با پوشش خبری درست و به موقع و انتقال آن به مردم سبب بصیرت افزایی مردم و سرانجام سقوط رژیم شاهنشاهی و تثبیت انقلاب اسلامی شد.
نظر شما