اعتکاف؛  نمایش وحدت مسجدمحور و نقطه آغازی برای بازگشت به مسجد

حجت الاسلام اصلانی با اشاره به اینکه اعتکاف کلید و نقطه شروعی برای جذاب‌سازی دوباره مساجد است، گفت: اعتکاف در خانه های خدا در زمین نمایش همبستگی، وحدت امت و خلوت با خدا است.

حجت الاسلام«مهدی اصلانی»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان حضور در خانه های خدا به عنوان بهترین مکان برای عبادت و  قرب الی الله را  زمینه ساز نشاط معنوی و فرح انگیزی مومن دانست و گفت: فلسفه سه روز خلوت گزینی در بهترین مکان الهی در زمین، برای بشر امروز فرصتی برای دوری از گرفتاری ها و تلاطم های زندگی و خلوت گزینی با معبود است.

 

این کارشناس حوزه دین با اشاره به آیه 62 سوره یونس گفت:خداوند در این آیه می فرماید:«أَلَا إِنَّ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ لَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُون، آگاه باشید که دوستان خدا هرگز هیچ ترسی (از حوادث آینده عالم) و هیچ حسرت و اندوهی (از وقایع گذشته جهان) در دل آنها نیست»، پیام این آیه برای انسان مومن،این است که  معتکف شدن در خانه خدا موجب کم شدن افسردگی های دنیوی انسان و نشاط معنوی می شود و بنابر روایتی از امیرالمومنین علی(ع):«المومن الدائم نشاط، مومن پیوسته سرزنده و کوشاست» و عبادت در مقدس ترین مکان نیز عامل برای شادابی مومن است.

 

مسجد بهترین مکان برای نمایش همبستگی و وحدت امت 

وی مساجد را از بهترین اماکن برای نمایش همبستگی،وحدت امت و عبادت با خدا دانست و افزود: اعتکاف در بهترین مکان ها و زمانها(ماههای رجب و رمضان)، زمینه ساز  رسیدن انسان به مرتبه«لاخوف علیهم» که مورد تاکید قرآن کریم است، می شود.

 

این کارشناس حوزه دین با اشاره به دستاوردهای حضور انسان در مسجد گفت: نفس حضور انسان در مسجد و فضای معنوی آن به انسان آرامش می دهد، به طوری که خداوند در قرآن کریم می فرماید:«إِنّ أَوّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنّاسِ لَلّذی بِبَکّةَ مُبارَکًا وَ هُدًى لِلْعالَمینَ،نخستین خانه‌ای که برای مردم قرار داده شده است، خانه‌ای است، در مکه که مایه برکت و هدایت برای جهانیان است».بنابراین حضور در مسجد و معتکف شدن در آن که جایگاه نزول خیرات و برکات الهی است، علاوه بر فرح انگیزی موجب هدایت انسان می شود.

 

حجت الاسلام اصلانی با تاکید بر جایگاه اثرگذار مساجد در انسان سازی خاطر نشان کرد: به تعبیر برخی از علما معجزه دوم پیامبرگرامی اسلام(ص)پس از قرآن کریم، بنای خانه خدا (مسجد) است،مسجد آنچنان در انسان سازی، بازسازی شخصیت فردی،خانوادگی و اجتماعی مهم و اثربخش است که مبنایی برای تمدن سازی جامعه محسوب می شود. چنانچه در صدر اسلام پیامبراکرم(ص) مسجد را  مرکزی برای تشکیل حکومت قرار دادند.

 

هرچقدر حضور مردم در مساجد تقویت شود، عمران مادی مسجد محقق می شود

این کارشناس حوزه دین با اشاره به اینکه مسجد متشکل از سه مولفه سخت افزار،نرم افزار و مغزافزار است،ادامه داد: بهداشت و معماری مسجد،برنامه های تبیینی،بصیرت افزایی و نیروهای اثرگذار و خوش اخلاق و فرهیخته که از این سه مولفه به دست می آید، می تواند بر جذابیت، عمران معنوی و شکوه مسجد بیافزاید و هرچقدر حضور مردم در مساجد(عمران معنوی) تقویت شود، به تبع آن عمران مادی آن نیز محقق می شود.

 

 اعتکاف مولفه ای برای عمران معنوی خانه های خدا

این کارشناس حوزه دین با اشاره به اینکه اعتکاف در عمران معنوی مساجد تاثیرگذار است، تاکید کرد: حضور در مراسم اعتکاف می تواند زمینه ساز حضور دائمی مومن در مسجد شود.به طور مثال بنده دربرخی از مراسم های اعتکاف که حضور می یافتم شاهد بودم که پس از پایان مراسم بسیاری با گریه از خانه خدا خارج می شوند، از اینرو جذابیت فضای معنوی خانه خدا می تواند عاملی اثرگذار برای رونق حضور مخاطب باشد.

 

حجت الاسلام اصلانی با اشاره به اینکه اعتکاف کلید و نقطه شروع برای جذابیت سازی دوباره مساجد است، بیان کرد: خوشبختانه پس از بحران کرونا با برگزاری مراسم اعتکاف شاهد آشتی دوباره مردم با مسجد هستیم، اگر از این فرصت به درستی استفاده شود، زمینه پررنگ شدن حضور دوباره مردم در مساجد خواهیم بود که به نفع خانه ها خدا است.

 

وی گفت: مسجد خلوت نمی تواند اثرگذاری در محله و جامعه داشته باشد. به همین جهت مساجد باید برای نیازهای فرهنگی،فکری و معیشتی مردم برنامه داشت و در همه بحران ها،حوادث و مناسبت ها در صحنه باشند.

 

کد خبر 1250448

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha