به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام علی تقی زاده که به منظور سخنرانی در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره بینالمللی قرآن و عترت و دیدار با مجموعههای مردمی قرآنی به شهر مشهد مقدس سفر کرده است، با بزرگداشت ایام الله پیروزی انقلاب اسلامی، قیام لله امام خمینی را احیای رجوع و بازگشت به قرآن دانست و افزود: محور حرکت حضرت امام آیه قُلْ إِنَّما أَعِظُكُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنى وَ فُرادى بود. امام همه مردم را در سال 1323 با تمسک به این آیه به قیام برای خدا فراخواندند و آرمان خود را با تأسی به قرآن و آیه هُوَ الَّذي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى وَ دينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ صدور انقلاب و برافراشتهکردن پرچم لا اله الا الله بیان کردند. قرآن راهبرد رسیدن به آرمان را درگیری با دشمن بشریت بیان کرده است و گرهخوردگی مکتب حضرت امام به مبارزه نیز برگرفته از همین راهبرد قرآنی و کلیدواژههای قرآنی قتال و جهاد و آیات وَ قاتِلُوهُمْ حَتَّى لا تَكُونَ فِتْنَةٌ وَ يَكُونَ الدِّينُ لِلَّه است. تأکید حضرت امام بر حضور مردم در پیشرفت انقلاب نشان دهنده دیگر رکن اساسی نهضت امام بود که آن هم برگرفته از قرآن و آیه لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَ الْميزانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْط بود.
وی در ادامه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با مرجعیت قران در حل مسائل حاکمیت اسلامی در زمینهّهای مختلف افزود: قرائت و حفظ و تلاوت در بیانات مقام معظم رهبری بسیار سفارش شده است ولی به عنوان مقدمهای برای انس و تدبر و آن نیز مقدمه تحقق قرآن کریم در جامعه اسلامی. با تأکیدات فراوان امامین انقلاب ولی هنوز متأسفانه در نظامسازی و نحوه اداره جامعه به طور کامل به قرآن رجوع نکردهایم و همچنان از این اقیانوس بیکران، جز قطراتی بهره نبردهایم. امروز و در گام دوم انقلاب باید نهضت رجوع به قرآن کریم در عرصه حکمرانی و نظامسازی را آغاز کنیم.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم شرط تحقق این آرمان را قیام پیشروانی از مردم دانست و طلاب و روحانیون را شایسته ترین قشر مردم به این قیام دانست و گفت: همه ما باید برای رسیدن به مقام انصاراللهی و حلقه میانی برای ولی جامعه شدن تلاش کنیم. که فرمود: يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُونُوا أَنْصارَ اللَّهِ كَما قالَ عيسَى ابْنُ مَرْيَمَ لِلْحَوارِيِّينَ مَنْ أَنْصاري إِلَى اللَّهِ قالَ الْحَوارِيُّونَ نَحْنُ أَنْصارُ اللَّه. زمانی که انصارالله به میدان آیند و ولی الهی را کمک دهند آن وقت جامعه انتخاب میکند و فَآمَنَتْ طائِفَةٌ مِنْ بَني إِسْرائيلَ وَ كَفَرَتْ طائِفَةٌ فَأَيَّدْنَا الَّذينَ آمَنُوا عَلى عَدُوِّهِمْ فَأَصْبَحُوا ظاهِرين سپس نصرت الهی میرسد و پیروزی نهایی و آرمان انقلاب محقق میشود . از این جهت طلاب و خانوادههایشان بسیار اهمیت پیدا میکنند.
مردمیسازی و حمایت سازمان دارالقرآن برای تحقق ایدههای مؤسسات موفق مردمی
بنابراین گزارش در ادامه این سفر حجت الاسلام تقی زاده رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در دیدار با حجت الاسلام مقامی رئیس مؤسسه فرهنگی تدبر در قرآن و سیره مشهد مقدس بر حمایت از موسسات مردمی و تقویت حرکتهای مردمی با حمایت از عملیاتی شدن ایدهّهای موفق آنان تأکید کرد و مردمیسازی و مردممحوری را جزء اصول اساسی و رویکردهای مهم سازمان دارالقرآن الکریم بیان کرد.
حجت الاسلام تقیزاده با بیان دغدغه ترویج و تقویت جریان تدبر در کشور به بیان طرح ملی ساماندهی مربیان تدبر و طرح طلبه قرآنی در سازمان دارالقرآن الکریم پرداخت و افزود : باید اقداماتی زیرساختی و حقوقی صورت بگیرد تا جریانی پایدار در کشور برای جبران عقب افتادگی جامعه در زمینه انس و تدبر در قرآن صورت گیرد.
وی با طرح دغدغه سازمان دارالقرآن الکریم در راستای ترویج هر چه بیشتر انس و تدبر در قرآن به برگزاری دوره های تربیت مربی تدبر و حمایت از مؤسسات تدبر و حمایت از برگزاری دوره های تدبر توسط مؤسسات مردمی اشاره کرد. در ابتدای این جلسه حجت الاسلام مقامی به بیان گزارشی در رابطه با فعالیت ها و امتیازات مؤسسه فرهنگی تدبر در قرآن و سیره که بیش از یک دهه در راستای تحقق دستور صریح قرآن و عترت به تدبر در قرآن و سیره و لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب گان تهاده است پرداخت.
جبران عقب افتادگی جریان انس و تدبر در قرآن وظیفه سازمان دارالقرآن
حجت الاسلام علی تقی زاده رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در سفر خود به مشهد مقدس در دیدار با حجت الاسلام الهیزاده از علمای قرآنی کشور با اشاره به شکلگیری مردمی جریان تدبر در سالیان گذشته این جریان را مصداق آیه وَ مَثَلُهُمْ فِي الْإِنْجيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ دانست و اضافه کرد: امروز باید این جریان جان تازهای بگیرد تا بخش انتهایی آیه فَاسْتَوى عَلى سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغيظَ بِهِمُ الْكُفَّار محقق گردد.
وی با اشاره به ایجاد این فهم در بین همه قرآنیون کشور که باید به سمت فهم و تدبر در قرآن کریم برویم، تلاشهای حجت الاسلام الهیزاده در این مسیر را بسیار راهبردی دانست و ایشان را شخصیت مورد قبول از جانب همه جریانهای تدبری کشور دانست و خطاب به ایشان اضافه کرد: مدیریت جریان تدبر که یک جریان علمی نیز محسوب میشود نیازمند جلوداری یک عالم وارسته است که مورد قبول همه جریانهای تدبری نیز باشد که این امر متعین در شما میباشد.
وی تربیت مربیان و مدرسان شبکه تدبر در قران را یکی از کارهای اساسی دانست و از ایشان برای ایجاد این شبکه درخواست همفکری و همکاری کرد.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام الهی زاده با تأکید بر اولویت مردمیسازی جریان قرآنی کشور گفت: دیوان سالاری در فضای قرآنی هیچ تحولی ایجاد نخواهد کرد و جریان تدبر با جریان مردمی پیش خواهد رفت. اگر حاکمیت هم در حمایت این جریان مردمی نیاید، کار پیش خواهد رفت و اگر بیاید تاج سری برای خودش میشود. امروز به هیچ وجه نگاه حاکمیتی از بالا به پایین جواب نمیدهد و باید جهادی و مردمی وارد میدان شد تا بتوان از نظام پشتیبانی کرد.
وی در ادامه افزود: جایگاه سازمان دارالقرآن الکریم در درجه اول برای خود سازمان تبلیغات است. باید همه ظرفیتهای ساختاری و انسانی و ... سازمان تبلیغات در خدمت قرآن بیاید. امروز سازمان دارالقرآن جدا افتاده است. محتوا را باید این سازمان تأمین کند. شما به جای شورای توسعه و سندنویسی و کارهای اینچنینی باید به حرکتهای مردمی نگاه کنید و سازمان تبلیغات در هیئات و تشکلها، مساجد، جلسات و مؤسسات قرآنی با این شبکه وسیع مردمی ارتباط دارد. رویکرد سازمان باید همین ظرفیت باشد. با این نگاه کل کشور در اختیار شما قرار خواهد گرفت. شما نباید مسیر شورای توسعه را بهتر و دقیقتر و حرفهایتر بروید بلکه باید به مردم برگردید و از قاعده اجتماع شروع کنید.
وی ماه مبارک رمضان را ماه کار قرآنی دانست و شروع سال سازمان را ماه مبارک دانست و اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان میتوانیم 500جلسه جدید قرآن تولید کنیم که در ادامه سال هم 400تایش ادامه پیدا کند. این کار، آسان و بسیار پرثمر است. مشکل ما در رابطه با روزه نگاه فردی به آن است که اهل بیت تلاش کردند از راههای مختلف این نگاه فردی را از روزه بگیرند. اسلام فردی اسلام آمریکایی است و اسلام حقیقی، اسلام سیاسی اجتماعی است. در انتها وی خاطر نشان کرد: بسیار به تقویت بحث تدبر در دوره ی جدید سازمان امیدوارم و از هر گونه کمکی که از دست بنده بر بیاید دریغ نخواهم کرد.
نظر شما