فرصت اجرا به  تئاترهای  شهرستانی در پایتخت بدهند

کارگردان برگزیده چهل و یکمین تئاتر فجر با بیان اینکه سالن های تئاتر شهرستان ها امکانات ضعیفی دارند گفت:فرصت اجرا به تئاترهای شهرستانی در پایتخت بدهند تا افراد زیادی نمایش آن ها را تماشا کنند.

خبرگزاری شبستان، گروه فرهنگی، معصومه بدخشان: نمایش«آگنیتاژ» یکی از اجراهای موفق چهل و یکمین جشنواره تئاتر است که  ازسوی مخاطبان هم مورد استقبال قرار گرفت.  این اثر نمایشی  از ماهشهر در جشنواره شرکت کرد و برگزیده جشنواره تئاتر منطقه ۲ بوشهر شده است.  همچنین بسیاری از جوایز جشنواره تئاتر منطقه ای و فجر را از آن خود کرد. جایزه نفر اول نمایشنامه نویسی، جایزه نفر دوم کارگردانی، رتبه دوم بازیگری زن و بازیگری مرد، قدردانی طراحی بروشور جوایزی بود که نمایش «آگنیتاژ» در چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر دریافت کرد. آگنیتاژ روایتی از سراب مهاجرت است. انسان هایی که به امید های واهی مهاجرت می کنند اما جز سرابی نمی یابند. حتی بروشور این نمایش که در دست مخاطبان قرار می گرفت شکل یک هواپیما بود که با موضوع نمایش همخوانی داشت.  این نمایش با یک موضوع غیر کلیشه ای، صحنه آرایی متفاوت و بازیگران حرفه ای توانست تماشاگران را مجذوب خود کند.

از این رو با «حسین کارگر» کارگردان نمایش آگنیتاژ به گفتگو پرداختیم که صحبت های او را در زیر می خوانید:

 

درباره خودتان بگویید؟

متولد  سال 1362 از بندر ماهشهر استان خوزستان هستم.از سال 1380 کار تئاتر را آغاز کردم. سال ۱۳۸۹ اولین نمایش تئاتر را کارگردانی کردم. در جشنواره های مختلف همانند مقاومت،رضویی، منطقه ای و  غیره حضور داشته ام.

چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر را چگونه دیدید؟

نمایش ما از رقابت جشنواره منطقه ای به جشنواره فجر راه یافت. رقابت جشنواره منطقه ای تاثیر بسیاری بر افزایش کیفیت نمایش ما در مراحل بالاتر داشت و این فرصت را داد تا از تجربه اساتید و بزرگان استفاده کنیم.

حضور در جشنواره فجر تجربه بسیار خوبی بود. استقبال از نمایش آگنیتاژ از سوی مخاطبان خیلی بود.  در هر دو سانس سالن پر از مخاطب می شد و ضمن اینکه به ما انرژی می دادند، از اجرا نیز رضایت داشتند.

درباره موضوع نمایش  آگنی تاژ بگویید؟

موضوع نمایش ما درباره مهاجرت است. افرادی که وارد یک کمپ مهاجرتی می شوند.  آن ها به دنبال آرزوهای دور و نزدیک خود هستند اما برای برآورده شدن آرزوهایشان تاوان می دهد.

 

پیش از این در دوره های جشنواره فجر هم حضور داشته اید؟

در جشنواره فجر برای اولین بار بود که یک نمایش را کارگردانی کرده ام. پیش از این در جشنواره فجر به عنوان دستیار کارگردان و طراح نور حضور داشتم. اما اولین بار بود که خودم یک نمایش را کارگردانی کردم و جایزه دریافت کردم.

 

فکر می کردید جوایز کارگردانی و نویسندگی  را در فجر دریافت کنید؟

روزی که نویسنده کار آقای رسول حق جو، متن را به من داد، گفت؛ اگر روی این اثر خوب کار کنیم، می توانیم در جشنواره مناطق مقام  بیاوریم. وقتی در جشنواره منطقه ای برگزیده استان شدیم باز نویسنده اثر گفت؛ اگر خوب تمرین کنیم، می توانیم در فجر مقام بیاوریم. برای اجرای آگنی تاژ روزانه هفت ساعت تمرین داشتیم. در این سه ماه اخیر تمام تلاش خود را کردیم تا بتوانیم جایزه فجر را دریافت کنیم . البته مطمئن از برگزیده شدن نبودم اما تمام انرژی و توان خود را گذاشته بودیم.

 

امکانات در استان شما چگونه است؟

یک سالن داریم که هیچ تجهیزاتی به لحاظ صدا و نور ندارد.  یک پلاتو هم در نگارخانه های اداره ارشاد  داشته ایم، برای تماشاگران سکوی سیمانی درست کرده ایم تا برای تماشا بنشیندند، امکانات بسیار ضعیف است و قابل مقایسه با تهران نیست.

اگر زیر ساخت ها درست شوند و مبحث آموزش تقویت شود شاهد کارهای خوب خواهیم بود. باید در استانمان یک دانشگاه هنر ویژه تئاتر راه اندازی شود اینگونه نسل های بعدی زودتر به هدف خواهند رسید.

جامعه هنری هر چقدر آموزش های آکادمیک ببیند و افراد از هنرستان به دانشگاه راه یابند، عملکرد بهتری خواهند داشت و پیشرفت می کنند.

 

انتظار شما به عنوان برگزیده فجر از مسئولان چیست؟

ما در خواست داریم تا نمایش هایمان را در سالن های تئاتر شهر تهران اجرا کنیم. دغدغه یک هنرمند این است که مخاطب بیشتری اثر را ببینند. شیرینی افتخار فجر با ما است اما باید تلاش کنیم تا مخاطبان بیشتری کار ما را ببینند، اینگونه به هدف می رسیم.

کد خبر 1250533

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha