به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، همزمان با سالروز سالروز وفات حضرت زینب (س) شهر مقدس قم یکپارچه در سوگ و عزا است.
هم اکنون نیز حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) پذیرای زائران و شهروندان عزادار قم است که جهت عزاداری وعرض تسلیت به حضرت معصومه (س) وارد این حرم مطهر میشوند.
دستههای عزاداری نیز خود را به حرم مطهر شفیعه دو عالم، حضرت فاطمه معصومه (س) میرسانند.
همچنین بیرقهای سیاه عزا، بر گنبد نورانی حرم حضرت معصومه (س) خیابانها و میادین افراشته شده است.
علاوه بر حرم مطهر در مساجد، تکایا، بقاع متبرکه امامزادگان، مسجد مقدس جمکران و.... هم مراسم عزاداری بر پاست.
در بیوت مراجع عظام تقلید قم نیز مراسم عزاداری برقرار است و سخنران و عزاداران به مناقب و ویژگیهای این بانوی بزرگوار میپردازند.
لازم به ذکر است مراسم معنوی دعای ام داوود نیز بعد ازظهر امروز در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برپاست.
مراسم عزاداری شب وفات حضرت زینب سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام محمد شجاعی و مداحی محمد جواد احمدی در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد.
حضرت زینب دختر امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) بود. بر اساس روایات، نامگذاری حضرت زینب (س)، توسط پیامبر اسلام(ص) صورت گرفت. او به هنگام حضور امیرالمؤمنین(ع) در کوفه به زنان تفسیر قرآن آموزش میداد.
حضرت زینب علیها السلام داراى قوت قلب، فصاحت زبان، صبر، شجاعت، زهد و عفاف بود. امام حسین علیه السلام هنگام دیدار، به احترامش از جا برمى خواست.
حضرت زینب همسر عبدالله بن جعفر بود و در واقعه کربلا در کنار برادرش امام حسین(ع) حضور داشت. امام حسین(ع) هنگام وداع در روز عاشورا از حضرت زینب خواست او را در نماز شبش دعا کند. با پایان یافتن جنگ، زینب و دیگر بازماندگان کاروان امام(ع) به اسارت درآمدند و به کوفه و از آنجا به شام برده شدند.
خطبه حضرت زینب در کوفه و نیز در شام (در مجلس یزید)، معروف است. خطبه ایشانبز در مجلس یزید، حاضران را تحت تأثیر قرار داد و یزید مجبور شد جنایت و قتل امام حسین (ع) را به گردن ابن زیاد بیندازد و او را لعن کند.
ایشان را به سبب مصیبتهای فراوانی که دیده، اُمّ المَصائب لقب دادهاند.
نظر شما