به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم اختتامیه چهاردهمین سوگواره هنر عاشورایی عصر دیروز دوشنبه 17 بهمن به همراه تقدیر از برگزیدگان و افتتاح نمایشگاه مجازی آثار فاخر در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
عبدالحمید قدیریان، داور و دبیر بخش نقاشی چهاردهمین سوگواره هنر عاشورایی در این مراسم گفت: سوگواره هنر عاشورایی یک سلسله تکاملی داشته و تلاش شده است تا جایی که می تواند از فضای فرهنگی عاشورا استفاده کند و جوانان را به بهانه آثار هنری با فضای عاشورا آشنا کند.
این هنرمند با بیان اینکه هدف اصلی سوگواره هنر عاشورایی انتقال مفاهیم عاشورایی به بهانه تولید آثار مفهومی است، عنوان کرد: هنرمندان فضای پر معنا و والای عاشورا را در آثار خود منعکس می کنند و به نور و صفات عاشورایی مبتلا می شوند.
وی با اشاره به اینکه سوگواره هنر عاشورایی به دلایل مختلف به تعویق افتاد، بیان کرد: درست است که با تغییر ضربه ای به این سوگواره خورد اما اتفاق میمونی هم رقم خورد. اینکه این فتنه ها ما را بیدار می کند و چنین وقایعی بدون اراده الهی نمی تواند بیفتد. خدا رشد دهنده همه بشریت است و دوست دارد از مواهب فرهنگ دینی و عقبه تاریخی بیشتر بهره مند شویم.
قدیریان تصریح کرد: سوگواره هنر عاشورایی را از حالت فرم خارج کنیم و معنا را بیشتر در آن متجلی کنیم. ما همچنان داریم با فرهنگ 40 – 50 سال پیش جامعه را راهبری می کنیم. حضرت آقا چندی پیش در جمع مداحان صحبت از مطالعه آثار شهید مطهری را کردند و این مسئله جای فکر دارد. ما باید برویم به سمت اینکه فضا را باز کنیم و به قول حضرت آقا تحول در نگاه، فرهنگ و بینش ما اتفاق بیفتد.
دبیر بخش نقاشی چهاردهمین سوگواره هنر عاشورایی بابیان اینکه جوانان نیاز به پرواز و حرکت در عالمی دارند که ما برایشان می سازیم، عنوان کرد: اگر این عالم را با فرهنگ غنی ایرانی اسلامی نسازیم، دشمن سوء استفاده می کند. سوگواره هنر عاشورایی بهانه ای است که یک برآوردی از سطح نگرش دینی جوانان پیدا کنیم، بتوانیم خودمان را ارتقا دهیم و به سمت تمدن اسلامی پیش برویم.
وی با اشاره به اینکه خیزش فرهنگی در علوم انسانی و ارتقای نگاه در این حوزه باید رخ دهد، بیان کرد: باید فضای نورانی که اوایل انقلاب حس کردیم را دوباره حس کنیم و از خدا بخواهیم ما را از غفلت نجات دهد، از خداوند بخواهیم که امام زمان دست ما را بگیرد. همه ما نیاز به دعای خیر داریم، دعا کنیم که خدا حضرت آقا را برای ما نگه دارد. انشاءالله خداوند تا ظهور حضرت مهدی (عج) ایشان را برای ما حفظ کند.
بر اساس این گزارش، راضیه صادق پور، عضو تیم نگارستان حوزه هنری در این مراسم اظهار داشت: امسال شانزدهمین سوگواره هنر عاشورایی در نگارستان حوزه هنری برگزار شد، به پنج شرکت کننده که به آثار رای می دهند کمک هزینه سفر کربلا داده می شود و به پنج نفر از هنرمندان که آثارشان بیشترین رای را داشته باشد پنج کمک هزینه سفر به کربلا داده خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: نگارستان حوزه هنری یک صفحه اصلی و صفحاتی نگارخانه ابوالفضل عالی، گالری خانه عکاسان و گالری خانه را داراست. مخاطب با کلیک بر روی هر یک از بخش های نمایشگاه وارد آن می شود و در گام بعد می تواند اثر مورد نظر خود را به صورت تمام صفحه با شناسنامه تماشا کند.
بر اساس این گزارش، دکتر محمد سنگری در این مراسم با اشاره به اینکه جرداق مسیحی 220 بار نهج البلاغه را خوانده است، گفت: جرداق مسیحی گفته است که انسان ها در مواجهه با حوادث به سه دسته تقسیم می شوند. دسته اول انسان های حادثه گریز هستند که فاجعه به بار می آورند. دسته دوم کسانی هستند که حادثه را می پذیرند، آن را حل می کنند و شکیبایی می ورزند. دسته سوم در افق فراتری قرار می گیرند و در اینجا جرداق به حضرت علی (ع) و حضرت زینب (س) اشاره می کند. دسته سوم واقعه آفرین هستند. این افراد جهان تازه ای را می گشایند.
این نویسنده اظهار داشت: حضرت زینب (س) حادثه آفرید. بنده یک کتاب در مورد فاطمه صغری نوشتم. از ایشان نقل شده است که دشمنان در کربلا با نیزه به ما می زدند و ما بیهوش می شدیم و وقتی بیدار می شدیم می دیدیم چیزی نداریم و آنها غارتگری کردند.
سنگری با بیان اینکه منظرهای گوناگونی می شود به کربلا باز کرد، افزود: نگاه های مختلفی به عاشورا می توان داشت. نگاه اول سوگ و روضه و مرثیه است که عمدتا ما این نگاه را داریم. نگاه دوم حماسی است و نگاه سوم عبرت است. بنده 567 درس از عاشورا استخراج کردم. باور کنید که کربلا مصباح است و می توان تاریکی ها را با چراغ کربلا پاک کرد. ضلع چهارم کربلا عرفان کربلا است که همچنان ناگفته و ناشناخته باقی مانده است.
در پایان این مراسم از برگزیدگان و شایستگان تقدیر با لوح، تندیس و جوایز نقدی تجلیل به عمل آمد.
بخش پرچم و کتیبه
این بخش برگزیده نداشت.
50 میلیون ریال به همراه لوح تقدیر به عمار ابوالفتحی اهدا شد. 50 میلیون ریال به همراه لوح تقدیر به خورشید حسنوند داده شد. 100 میلیون ریال به همراه لوح تقدیر به وحید یعقوب لو اهدا شد.
بخش کمیک استریپ
به تقدیرشدگان این بخش که عبارتند از فروغ السادات شفیعی، میرپیمان احمدی پور، محمد صالح درآباد، داریوش تشکری و حمیدرضا گلین امیریان 50 میلیون ریال به همراه لوح تقدیر اهدا شد.
داوران هیچ اثری را شایسته رتبه اول در این بخش ندانستند. خاروق روحی رتبه دوم و سید تقی رضایی رتبه سوم را کسب کرد که به ترتیب به آنها 100 میلیون ریال و 70 میلیون ریال اهدا شد.
بخش طراحی پوستر
مهدی مصطفوی، محمدحسین مویدی و نعیمه فاضلی به ترتیب رتبه اول تا سوم را کسب کردند که به آنها 150، 100 و 70 میلیون ریال به همراه لوح تقدیر اهدا شد.
بخش تایپوگرافی
رتبه اول تا سوم به ترتیب به وحید یعقوب لو، فرناز نصیری پور و فاطمه جعفری تعلق گرفت که به آنها 150، 100 و 70 میلیون ریال اهدا شد.
بخش نقاشی کلاسیک
لیلا افشار، عبدالرسول شریفی و سجاد گمار رتبه های اول تا سوم را کسب کردند که به آنها 150، 100 و 70 میلیون ریال به همراه لوح تقدیر داده شد.
بخش نقاشی کلاسیک
داوران هیچ اثری را در این بخش شایسته تقدیر ندانستند.
نظر شما