اصغر باقرزاده، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در حاشیه بازدید از رویداد رسانهای «چه سفرها کردهایم» که همزمان با دهه فجر انقلاب به تبیین دستاوردها و پیشرفتها انقلاب اسلامی میپردازد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: فعالیتهای داخل مدرسه به دو بخشِ برنامههای درسی و فوقبرنامه تقسیم میشود.
او جهتگیری ایمانی و اخلاقی در برنامههای تربیتی دانشآموزان را مهمترین تفاوت و تحول نظام تعلیم و تربیت نسبت به دوران پهلوی دانست و افزود: یاران صدیق انقلاب اسلامی در دوران مبارزه ضد استبدادی به این نتیجه رسیدند که باید در مساجد، تکایا و حسینهها و مدارس جریان فرهنگی و اثرگذاری داشته باشند که در ایجاد آن اهتمام کردند و به مرور این شبکه تشکیل شد که این فعالیتها نیز در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشت.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه گفته میشود نظام طاغوت گذشته نسل موثر در پیروزی انقلاب اسلامی را تربیت کرد که میتوان نتیجه گرفت تعلم و تربیت شاهنشاهی عملکرد درستی داشته است، گفت: در پاسخ به این پرسش باید گفت خیر؛ ایمان انسان، تربیت دینی درون خانوادهها و درون مایه آن همان چیزی است که انسان را تربیت میکند نه نظام طاغوت.
این مقام مسوول در وزارت آموزش و پرورش به سخنان رهبر انقلاب اشاره و افزود: رهبر انقلاب در ۱۳ آبان فرمودند «اصلا من بهیاد ندارم بچههای قبل از انقلاب فهم سیاسی و مطالعهشان از جامعه بهاندازه بچههای امروز باشد؛ جوانها در دوره طاغوت سربه هوا و باری بههر جهت بودند و جوانیشان را به راحتی از دست میدادند.»
باقرزاده درباره شرایط تعلیم و تربیت در دوران پهلوی گفت: در آن ایام بهطور عمومی حکومت برای اداره و بهرهوری درست از نیروی جوانی برنامهای نداشت و بهترین تفریحات آن روز اتفاقاتی بود که نمیتوانست انسان را قوی و آماده حضور در جامعه کند.
او شهیدان رجایی، باهنر و قدوسی و بهشتی را سرشاخههای تاسیس معاونت امور تربیتی در مدارس بعد از انقلاب معرفی کرد و تاکید کرد: معاونت امور تربیتی که با مشارکت جدی بچهها شکل میگرفت نقش بسزایی در تربیت یک نسل از مدیران کشور داشت.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: جلسات مختلف قرآنی، کوهنوردی و فعالیتهای چهرهبه چهره از برنامههای گذشته معاونت پرورشی بود و همه معلمان و اولیا نقش تربیتی برای خود قائل بودند لذا همگی نقش تربیتی داشتند و در محیط تربیتی فضا برای جوشش فرد در مسیر درست ایحاد میشد.
باقرزاده در پاسخ به اینکه در سال تحصیلی جاری و بعد از دوران کرونا چه برنامهریزی پرورشی برای دانشآموزان صورت خواهد گرفت، به اشتباه آموزش و پرورش در تعطیل کردن کامل مدارس به دلیل بیماری کرونا اذعان کرد و گفت: ما بهبخاطر یک غفلت زیر بار تعطیلی مدارس در شرایط کرونایی رفتیم درحالی که آموزش و پرورش میتوانست اولیا را درخصوص حضور دانشآموزان در مدارس با شرایط ویژهای متقاعد کند و این کار در بسیاری از کشورها جهان صورت گرفت و هیچ مدرسهای بهصورت کامل تعطیل نشد.
او مردمیسازی امور تربیتی در آموزش و پرورش را رویکرد جدید دولت دانست و تاکید کرد: در بحث تربیتی؛ مدرسه، خانواده، رسانهها و حاکمیت تاثیرگذار است. سازمان دانشآموزی، بسیج دانشآموزی، انجمن اولیا دانشآموزی، انجمن دانشآموزی، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جایگزین سیستم پیشآهنگی شدند و امسال دروهفته گذشته ۷۰۰ هزار دانشآموز مقطع سوم ابتدایی در قالب این انجمنها جشن تکلیف برگزار کردند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ایجاد انجمن دانشآموزان با دستور حضرت امام(ره) شکل گرفت. این انجمن عهدهدار بحثهای معرفتی و تشکیلاتی دانشآموزی است که برنامههای اردو و مهارتی مختلفی شامل اردوهای کوهپیمایی و جنگلپیمایی دارد و سپس سازمان بسیج دانشآموزی تشکیل شد که فعالیتهای میدانی آن بیش از دورههای پیشآهنگی گذشته است؛ لذا هماکنون ۶ میلیون دانشاموز کشورمان حداقل در یک تشکل دانشآموزی عضو هستند.
همچنین در روزی که اصغر باقرزاده معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش به رویداد «چه سفرها کردهایم» آمده بود، گروه سرودِ دختران هم به این برنامه آمدند. این دختران، همان کسانی هستند که در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی، سرودشان را در محضر رهبر انقلاب اجرا کردند.
رویداد رسانهای چه سفرها کردهایم از جمعه ۱۴ تا ۲۲ بهمنماه از ساعت ۹ تا ۲۰ در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار می شود.
نظر شما