به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان_مائده فلاحتکارضیابری؛
یکی از بالهای فعالیت و تلاش مساجد، کانونهای فرهنگی هنری هستند که امروز بالغ بر 26 هزار کانون در سطح کشور فعالاند و در عرصههای مختلف مشغول به کار بوده و نزدیک به سه میلیون نفر عضو دارند. از طرفی این پایگاههای اثرگذار مردمی، بهترین مراکز برای کارآفرینی و اشتغالزایی در زمانهای که با بحران بیکاری مواجه هستیم، به شمار میآیند.
یکی از این کانونهای فرهنگی، هنری فعال که با برگزاری برنامههای فرهنگی، هنری و مهارتآفرینی سعی در جذب بانوان روستایی به مسجد و نیز آموزش آنها در رشتههای مختلف میکند، کانون فرهنگی هنری ثامن الحجج(ع) مسجد وليعصر(عج) نوخاله و کانون فرهنگی هنری جوانان بصیر مسجد امام رضا(ع) پشتمسار است.
این کانون با توجه به مسئول پرتوانش با برنامههای جذاب زمینه حضور نوجوانان بهویژه خواهران را به مسجد فراهم کرده و توانسته با مهارتآموزی برای بانوان عضو این کانون اشتغالزایی کند.
کانون فرهنگی هنری جوانان بصیر مسجد امام رضا(ع) پشتمسار از 10 سال قبل با مجوز ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان گیلان تاسیس شده و برگزاری دورههای صنایع دستی بخشی از برنامههای آموزشی است که در این کانون برگزار میشود.
ثریا حاجیزاده – مدیر کانون جوانان بصیر مسجد امام رضا(ع) پشتمسار– اظهار کرد: مسجد، همیشه مبدأ حرکتهای اجتماعی بوده است، فریاد ملت ایران و شروع انقلاب اسلامی، ابتدایش با مسجد بود، در زمان هشت سال دفاع مقدس، محل ثبتنام، آموزش و اعزام نیروها همین مسجد بود.
وی با بیان اینکه مسجد تنها پایگاه مردمی است که ظرفیت پذیرش و ظهور حرکتهای بزرگ را دارد افزود: معتقدم که مسجد بهعنوان یک شبکه اجتماعی واقعی، با ظرفیتهایی که دارد، میتواند بخش عظیمی از مشکل اقتصادی را حل کند.
مدیر کانون جوانان بصیر مسجد امام رضا(ع) پشتمسار گفت: نیروهای مسجدی، این تکلیف را بر عهده دارند که فرمایشات و نگاههای رهبری را در مجموعهی خود پیادهسازی کنند که اقتصاد مقاومتی نمونه ای از این موضوع است.
وی با اشاره به اینکه دغدغه بنده کارآفرینی و کسبوکار حلال برای بانوان است گفت: تا کنون برای بالغ بر 500 بانو کارآفرینی کرده ام که از این تعداد حدود 200 نفر مسجدی بودهاند.
حاجی زاده با اشاره به اینکه حوزه فعالیتهایم سوادآموزی، آموزش کشاورزی و صنایع دستی است تصریح کرد: یک کارگاه هم در روستای پشتمسار دارم که بانوان برای آموزش صنایع دستی به آنجا مراجعه می کنند.
وی با بیان اینکه حدود چهار سال است که در کانون فرهنگی هنری ثامن الحجج(ع) مسجد وليعصر(عج) نوخاله هم فعالیت می کنم عنوان کرد: بانوان این روستا هم استقبال زیادی در زمینه آموزش کشاورزی و صنایع دستی که برگزار کردم، داشتند.
حاجی زاده با اشاره به اینکه همزمان با دهه مبارک فجر از دوزادهم بهمن تا به امروز اقدام به برپایی صنایع دستی در شهر گوراب زرمیخ کرده ایم خاطرنشان کرد: بانوان مسجدی که در کلاس های صنایع دستی شرکت کردهاند، هنرهای خود را در این نمایشگاه به نمایش گذاشتند.
این فعال مسجدی اظهار کرد: هر فرد علاقه مندی می تواند علاوه بر انجام کار خویش به هنر صنایع دستی نیز روی آورد و در هزینه های منزل نیز یاری رسان خانواده اش باشد.
حاجی زاده افزود: توجه به کارآفرینان در هر جامعهای نویدبخش آیندهای درخشان برای آن جامعه است زیرا ضمن خروج محیط پیرامونی از رکود و بیکاری، زمینهای برای تقویت نهضت کارآفرینی خواهد بود.
وی گفت: اگر جوانان در حوزه مشاغل زودبازده عرصه اقتصاد مقاومتی ورود پیدا کنند، بدون تردید علاوه بر اینکه به تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب در حوزه قطع وابستگی به خارج و کمک به تولید داخلی کمک خواهند کرد، در مسیر خودکفایی شخصی نیز موفق خواهند بود.
یکی از بانوان کارآموز در این کانون با بیان اینکه این کار سبب جذب ما به مسجد شده و برایمان ایجاد اشتغال میکند، تصریح کرد: با برگزاری چنین کلاسهایی مسجد از یکنواختی در میآید و سبب جذب بیشتر جوانان به این مکان مقدس میشود.
وی با اشاره به شعارهای سال مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی و تولید ملی، بیان کرد: با برگزاری چنین کلاسهای آموزشی به منویات مقام معظم رهبری لبیک گفته میشود و برای بانوان روستایی هم رونق کسب و کار صورت میگیرد.
این بانوی پشتمساری با اشاره به اینکه نباید از مسجد فقط برای اقامه نماز و عبادت استفاده کرد افزود: کانونهای مساجد نیز مانند سایر نهادها یک نهاد انقلابی و تاثیرگذار در زمینههای فرهنگی در سطح محلات است و باید خود را برای حضور نوجوانان و جوانان آماده کند.
وی خاطرنشان کرد: مساجد بهعنوان کانون رشد و ارتقای جامعه محسوب میشود، بههمین دلیل اولین انتظاری که از مسئولان مسجد میتوان داشت، این است که بهعنوان یک دانشگاه و مدرسه نقش تبیین کننده در پیرامون مسجد داشته باشند.
گفتنی است؛ تلاشهای این کانون روستایی با محوریت مسئول پرتلاش آن نشان میدهد، میتوان در روستاها از ظرفیت مساجد و هیأتها برای کارهای کارآفرینی استفاده کرد و نتایج شیرینی گرفت.
نظر شما