خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛زینب روحانی مقدم؛ وجود علما همواره برای ملت ایران و تاریخ اسلام مایه افتخار بوده چرا که نوری برای هدایت انسان ها به سمت کمال بوده اند و هستند و چه علمای بسیاری که در گمنامی زیستند و پس از رحلتشان نام و رسم و آثارشان در میان مردم دست به دست چرخید.
يكی از نيازهای اساسی بشر رسيدن به كمال است و برای رسيدن به كمال و سعادت، بايد راه های گوناگونی را طی كرد که يكی از راه های رسيدن انسان به كمال، حاصل نمودن علم و محبت با علمای دين است؛ چرا كه عبادات، معاملات، معاشرات، مناكحات و غیره همگی نيازمند به وجود علم و علما هستند.
*خاوران مهد علمای بزرگ
سرزمین خراسان جنوبی در طول تاريخ هزاران ساله خود بستر افتخارات فراوانی بوده که آن هم به علت قابليتهای بی نظير اين خطه است و دامن پر مهرش همچون مادری مهربان پرورش دهنده علما، فضلا و عرفای بسيار گران مايه است.
خراسان جنوبی تاکنون علمای بزرگ و برجسته ای در سطح کشور داشته است که بسیاری از این علمای بزرگ هنوز به خوبی به مردم معرفی نشدند و حتی نامشان بر روی تابلوهای کوچه پس کوچه های خاوران نقش نبسته است.
از جمله می توان به علمای بزرگی همچون آیت الله سید احمد عبادی، آیت الله سید مهدی عبادی، آیت الله شیخ جواد عارفی، آیت الله نابغ آیتی، آیت الله حائری و آیت الله سید حسن تهامی از جمله این علمای بزرگ هستند که متاسفانه هنوز مردم نسبت به سیره و روش زندگی آنان آشنایی کامل ندارند.
* حجتالاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی؛مجاهد صادق
یکی از علمای بزرگ این مهد عالم پرور می توان به حجتالاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی اشاره کرد؛ بزرگ مردی که سال های سال در میان مردمان این سرزمین ناشناخته بود زمانی نامش به گوش رسید که دار فانی را وداع گفته بود مقام معظم رهبری برای تسلیت رحلت ایشان پیامی صادر کردند.
مقام معظم رهبری از این عالم بزرگوار به عنوان مجاهد صادق یاد کردند چرا که ایشان یار دیرین امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بود و ایشان دوران جوانی خود را صادقانه در مبارزه با رژیم ستمگر طاغوت و بقیهی عمر را در خدمت به نظام مقدس اسلامی صرف کرد.
حجتالاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی فرزند مرحوم حاج آقا حسین اسدی در سال 1319 در بخش ارسک شهرستان بشرویه در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود و تحصیلات خود را تا پایه پنجم ابتدایی در زادگاهش گذراند و به دلیل نبود مدرسه جهت دوره بالاتر در کنار پدر و برادرانش مشغول به انجام کارهای کشاورزی شد.
پدر بزرگوار این عالم ربانی، معلم قرآن بود و به همین دلیل در ارسک به «آقای معلم» معروف بود و به خاطر علاقه ای که پدرشان به روحانیت داشتند حاج غلامرضا را برای تحصیل علوم دینی در سال 1336 به حوزه علمیه بشرویه فرستادند و حاج غلامرضا طی سال 1340 برای ادامه تحصیل به مشهد عزیمت می کند و در مدرسه خیرات خان مشغول به تحصیل می شود.
از روز اول نهضت اسلامی ایشان همراه با انقلاب و امام خمینی(ره) و در کنار رهبر معظم انقلاب بودند و بعد از انقلاب نیز ایشان با همه وجود در خدمت نظام و انقلاب، خدمتگزار مردم و آستان قدس رضوی بود.
از سال 1341 که نهضت امام خمینی(ره) آغاز شد، طلاب و روحانیون حوزه های علمیه از جمله حجت الاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی تحت تاثیر اندیشه های امام راحل قرار گرفتند و در این مسیر جهت پشتیبانی از اندیشه های امام (ره) قدم برداشتند.
حجت الاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی در حوزه علمیه مشهد ضمن تحصیل با شخصیت های همچون آیت الله خامنه ای، آیت الله واعظ طبسی، شهید هاشمی نژاد و غیره آشنا می شود و ارتباط برقرار می کند و در پخش و انتشار اعلامیه های امام راحل فعالیت می کند.
ایشان در سال 1346 و در آستانه جشن منحوس تاجگذاری شاه ملعون، در حرم امام رضا(ع) اقدام به پخش اعلامیه می کند و به دنبال آن تحت تعقیب ساواک قرار می گیرد و در سوم آبان 1346 دستگیر و به مدت 6 ماه به پادگان نظامی در خراسان منتقل و در 15 خرداد 1347 آزاد می شود.
بعد از درگذشت آیت الله حکیم در عراق، حجت الاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی به مدت 2 سال به حوزه علمیه قم مهاجرت می کند و در سال 1350 به مشهد باز می گردد و به فعالیت های سیاسی و تبلیغی خود می پردازد و سپس در 10 مرداد 1350 دستگیر و به مدت سه ماه راهی زندان می شود.
در سال 1351 حجت الاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی، سنت حسنه پیامبر گرامی اسلام(ص) را به جا می آورد و ازدواج می کند و بعد از ازدواج نیز دست از فعالیت های سیاسی و تبلیغی خود بر نمی دارد و به همین دلیل به شهرهای مختلفی از جمله ساری، رشت، کرمان، شیراز و تهران جهت ترویج اندیشه های امام راحل سفر می کند.
حجت الاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی 2 هزار و 960 روز یعنی 4 سال و 19 روز از عمر خود را در زندان های رژیم طاغوت گذراند و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به صورت افتخاری در کمیته انقلاب اسلامی مسئولیت مرکز اسناد را بر عهده گرفت و همزمان مسئولیت تبلیغات آستان قدس رضوی را بر عهده داشت.
حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا اسدی سال ها به عنوان خادم الرضا(ع) در حرم مطهر رضوی فعالیت داشت . این روحانی صریح، صادق و حافظ نهج البلاغه، در مواضع بحق انقلابی، از جمله پیشگامان نهضت امام خمینی(ره) بود و در تثبیت نظام مقدس جمهوری اسلامی نقش مؤثری داشت و همچون مجاهدی پرتلاش در خدمت به دین و ملت بود و پیروی و تبعیت از ولایت و رهبری را سر لوحه کار خود داشت.
دفاع از اسلام وانقلاب عزیز همراه با تقوای الهی و ساده زیستی آن مرحوم، کارنامه درخشانی از عمر با برکت حجت الاسلام اسدی است که برای نسل های آینده به یادگار مانده است.
سرانجام پس از سال ها خدمت و مجاهدت در نظام جمهوری اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین مرحوم حاج شیخ غلامرضا اسدی در سن ۸۲ سالگی در 12 بهمن 1401 درگذشت و اکنون وظیفه ما است که راه و تفکر این عالم بزرگوار را به نسل های آینده بیاموزیم.
*بصیرت و پیروی از ولایت فقیه؛ مهم ترین ویژگی حجت الاسلام حاج شیخ علیرضا اسدی
ابراهیم اسدی فرزند این عالم وارسته در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: پدرم برای تثبیت و حراست از دستاوردهای انقلاب اسلامی هیچ وقت دست از تلاش برنداشت و به صورت افتخاری در این زمینه همکاری می کرد.
وی ادامه داد: هنگام آغاز جنگ تحمیلی ایشان چندین مرتبه به جبهه مبارزه با باطل اعزام شدند و معتقد بودند که این یک وظیفه و تکلیف الهی است که بر دوش داریم.
اسدی در خصوص فعالیت های حجت الاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی عنوان کرد: ایشان در کنار فعالیت های تبلیغی به تدریس در دانشگاه فردوسی و دانشگاه علوم اسلامی رضوی هم مشغول بودند و همچون قبل از انقلاب اسلامی از خط امام خمینی(ره) طرفداری می کردند.
وی با اشاره به اینکه بصیرت و پیروی از ولایت فقیه مهم ترین ویژگی ایشان بود، گفت: دفاع از ولایت فقیه را سرلوحه کار خود داشتند و اگر نقدی هم از مسئولین می کردند دلسوزانه بود و توصیه ایشان پیروی از خط امام راحل و دفاع از مقام معظم رهبری بود.
*لزوم تهیه کتاب زندگی مجاهد صادق
حجت الاسلام علیرضا زارعی امام جمعه بشرویه در خصوص شخصیت حجت الاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: خداوند متعال به کسانی که صاحب علم هستند درجاتی را عنایت می کند.
امام جمعه بشرویه با بیان اینکه رسالت یک عالم رسالت انبیا است، افزود: وظیفه خطیری بر دوش عالمان قرار دارد و باید در کنار فعالیت های علمی و تبلیغی خودش همچون حجت الاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی به بحث مجاهدت هم توجه داشته باشد و این رسالت بر دوش علما قرار دارد.
وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب، مرحوم حجت الاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی را «مجاهد صادق» نامیدند به این دلیل که در مجاهدت خود در عرصه های فرهنگی و تبلیغی و سیاسی صداقت داشتند و نیت ایشان نیت پیامبرگونه بود.
حجت السلام زارعی با اشاره به اینکه حجت الاسلام اسدی به دنبال شهرت نبود، گفت: مجاهدت ایشان برای نظام و انقلاب و خدمت به مردم بود و به دنبال گره گشایی از کار مردم بودند و این عنوان «مجاهد صادق» نشان دهنده صداقت این عالم بزرگوار و مبارز بود.
امام جمعه بشرویه ادامه داد: کمتر کسانی وجود دارند که به این صفت آراسته باشند و افراد بسیاری هم دوره حجت الاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی بودند که دچار لغزش و از قطار انقلاب پیاده شدند اما ایشان تا پایان عمر خود وفادار به انقلاب اسلامی و آرمان های انقلاب بود.
وی بیان کرد: باید کتابی با عنوان «مجاهد صادق» جهت معرفی شخصیت حجت الاسلام حاج غلامرضا اسدی تهیه و تالیف شود نباید بگذاریم این افراد به فراموشی سپرده شوند.
*لزوم تبیین مواضع انقلابی مجاهد صادق برای نسل جدید
محمد اسماعیلی اول رئیس شورای اسلامی بشرویه نیز در خصوص حجت الاسلام حاج شیخ غلامرضا اسدی در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: شهرستان بشرویه از دیرباز مهد پرورش علما و مفاخر در حوزه های مختلف بوده است که وجود این بزرگان بیانگر تربیت دینی و مذهبی مردم در این شهرستان از گذشته های دور و مهر تاییدی بر سابقه مذهبی و دینی غنی در این خطه کویری است.
وی ادامه داد: در دوران قبل از انقلاب نیز روحانیت این منطقه بر پایه اعتقادات دینی و مذهبی خود مستمرا و به صورت فعال در دفاع از اسلام و مبارزه با ظلم و جور ستم شاهی در صحنه حاضر بوده اند و با شخصیت های مبارز خراسان برای پایان دادن به وضعیت دیکتاتوری پهلوی همراه شدند و به پا خواستند.
اسماعیلی اول در خصوص حضرت حجت الاسلام اسدی گفت: ایشان یکی از روحانیونی بودند که در این راه تلاش جهادگونه، مجدانه و صادقانه ای داشتند که البته این شخصیت ها به جهت تقوا و اخلاصی که دارند خودشان را کمتر عرضه می کنند و این ما هستیم که وظیفه داریم در زمان حیات و ممات این اولیاءالله این افراد را بشناسیم و ایشان را به نسل جوان معرفی نماییم.
رئیس شورای اسلامی بشرویه افزود: این شخصیت به تمام معنا الگو و اسطوره یک مرد مبارز و انقلابی بوده اند که مقام معظم رهبری نیز از ایشان به عنوان مجاهد صادق یاد کرده اند لذا با پیام ولی فقیه زمان تکلیف بر ما روشن شده و آن این است که خوب ایشان را بشناسیم و خوب مجاهدت های صادقانه و مواضع انقلابی ایشان را برای مردم به ویژه نسل جوان و نوجوان تبیین نماییم.
وی در پایان بیان کرد: امیدواریم بتوانیم رهرو این مجاهد باشیم و درخور و در شأن و مقام آن بزرگوار برای تبیین و تشریع مواضع ایشان و همچنین گردآوری خاطرات و زندگینامه ایشان در سطح شهرستان اقدام کنیم.
نظر شما