نگاهی گذرا به چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر در گیلان

چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر در حالی با اکران ۲۰ فیلم در گیلان در حال برگزاری است که فیلم‌های «شماره ۱۰»، «سرهنگ ثریا» و «جنگل پرتغال» تا کنون توانسته‌اند بیشترین تعداد مخاطبین را به خود جذب کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان- سمیه اکبرپور، چهل و  یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در حالی در گیلان اکران همزمان داشت که به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان۸۵ درصد فیلم‌های این جشنواره بر روی پرده نقره‌ای سینما برای تماشاگران نمایش داده خواهد شد.

 

سیمرغ جشنواره امسال برای اکران 20 فیلم از 24 فیلم این جشنواره بین المللی در آسمان شهر رشت به پرواز در آمد تا دوستداران هنر هفتم با استقبال خود مشخص کنند هر فیلم چه سهمی از اقبال عمومی را به خود اختصاص خواهد داد.

 

این رویداد هنری که امسال شاهد برگزاری آن در سه نقطه سینما سپیدرود، سینما 22 بهمن و تالار مرکزی رشت بودیم با اکران چهار فیلم «آه سرد»، «هوک»، « یادگار جنوب» و «سرهنگ ثریا» آغاز شد تا گیلانیان همزمان با سراسر کشور به تماشای این رویداد هنری بنشینند.

 

دوستداران هنر هفتم در روز دوم جشنواره به تماشای فیلم‌های « چرا گریه نمی‌کنی؟» علیرضا معتمدی،« جنگل پرتقال» آرمان خوانساریان و «عطرآلود» هادی مقدم‌دوست نشستند که در میان این فیلم‌ها، فیلم « چرا گریه نمی‌کنی؟» علیرضا معتمدی نویسنده و منتقد پیشین سینمای ایران به یکی از فیلم‌های مهم و پرتعداد بازیگران جشنواره چهل و یکم تبدیل شد و روایتی است از علیرضا که بعد از از دست دادن برادرش نمی‌تواند گریه کند و دوستانش با راه‌های مختلف از او دعوت می‌کنند تا گریه کند…

 

روز سوم جشنواره با اکران فیلم‌ « در آغوش درخت» که سیمرغ بهترین فیلمنامه جشنواره 41 را به خود اختصاص داد، آغاز شد. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «بحران پیچیده زندگی کیمیا و فرید که دوازده سال از ازدواجشان می‌گذرد، جهان زیبای فرزندانشان را برهم می‌ریزد. کودکانی که هیچ چیز جز سادگی و مهربانی را در زندگی نمی‌شناسند.» این فیلم با نمایش قاب‌هایی خارج از فضای تهران در شهر ارومیه به تولید رسیده و با خلق داستانی شاعرانه، آخرین تلاش‌های یک خانواده در آستانه فروپاشی را به تصویر می‌کشد.  

 

«هفت بهار نارنج»،« شماره 10» و «هایپاور» از دیگر فیلم‌های اکران شده روز سوم بودند. روز چهارم جشنواره با نمایش «سرهنگ ثریا»، «روایت ناتمام سینما»، «یادگار جنوب» و « آنها مرا دوست داشتند» برای علاقمندان به هنر هفتم در گیلان همراه بود. فیلم «سرهنگ ثریا» که یکی از فیلم‌های مهم جشنواره بود توانست تا این روز بیشترین تعداد مخاطبان را در استان به خود اختصاص دهد. « سرهنگ ثریا» به کارگردانی لیلی عاج از فیلم‌اولی‌های جشنواره، توانست دیپلم افتخار بهترین کارگردانی فیلم اول و سیمرغ گوهرشاد (ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای زنان) را به خود اختصاص دهد. این فیلم از زاویه‌ای متفاوت به حضور سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در پادگان اشرف می‌پردازد. داستان مادری که فرزندش توسط گروه منافقین به پادگان اشرف رفته و تمام تلاش خود را برای آزادی فرزندش از دست این گروه تروریستی انجام می‌دهد.

 

پرده نقره‌ای سینما در روز پنجم با فیلم‌های «عطرآلود»، «شماره 10»، «بعد از رفتن» و «پرونده باز است» روشن شد و در ادامه شاهد اکران فیلم‌های «اتاقک گلی» برنده جایزه ویژه هیئت داوران، « کاپیتان»، «هوک»، «شماره 10»، «آه سرد »و « هایپاور» در روز ششم جشنواره بودیم. فیلم «شماره 10» در این روزها بیشتر اقبال را نزد گیلانیان دوستدار سینما داشت. فیلمی متفاوت در حوزه دفاع مقدس که بر اساس یک داستان واقعی در فضایی تاریک و تلخ روایت می‌شود. در خلاصه داستان آن آمده است: «فرار از اینجا بهترین راهه چون همه‌مون ازش می‌ترسیم…» 

 

روز هفتم جشنواره نیز با «روایت ناتمام سینما» سومین اثر علیرضا صمدی برای گیلانیان آغازشد تا مردم تلاش سیما برای اثبات بی‌گناهی خودش که انتشار خبری در فضای مجازی زندگی او را دستخوش تغییر کرد به نظاره بنشینند. «گُل‌های باواردِه»، «کاپیتان» و «چرا گریه نمی کنی » نیز در در ادامه به روی پرده سینما رفت تا در پایان هفتمین روز از جشنواره، در مجموع شاهد 42 بار اکران برای 18 فیلم چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فجر در گیلان باشیم.

 

در آخرین روز برگزاری جشنواره در گیلان شاهد اکران دو فیلم « غریب» و « وابل» بر پرده سینما هستیم. فیلم «غریب» که دومین تجربه فیلمسازی محمدحسین لطیفی است، فیلمی در حوزه دفاع مقدس است که برشی از دوران فرماندهی شهید محمد بروجردی را در منطقه غرب به تصویر می‌کشد و شمایلی است از وقایع کردستان در سال های ۵۸ و ۵۹؛ که آغاز مسیری برای تبدیل شهید محمد بروجردی به مسیح کردستان شد. این فیلم سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن، دیپلم افتخار بهترین نقش مکمل مرد، بهترین طراحی صحنه، سیمرغ جلوه‌های میدانی و دیپلم افتخار جلوه‌های بصری، بهترین چهره پردازی 1401، و سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی را در جشنواره 41 به خود اختصاص داد.

 

فیلم « وابل» نیز فیلمی با داستان اجتماعی است: «اهالی یک روستا بعد از سیل، بی‌خانمان شده و در یک ایستگاه متروک قطار به طور موقت زندگی می‌کنند اما اتفاقی، مسیر حوادث را تغییر می‌دهد.» این دو فیلم در کنار فیلم‌هایی چون «در آغوش درخت» و «کاپیتان» و «بعد از رفتن» در حالی پایان بخش اکران جشنواره فیلم فجر 41 در گیلان است که تا هفتمین روز برگزاری جشنواره در استن بیشترین اقبال عمومی از فیلم‌های «شماره 10»، «سرهنگ ثریا»، «جنگل پرتغال» و «چرا گریه نمی کنی» شده است.

 

امروز و در آخرین روز جشنواره، فیلم «غریب»که جوایز بسیاری را در آیین اختتامیه به خود اختصاص داد، اکران خواهد شد تا شاید در غیاب اکران فیلم‌هایی چون «کت چرمی»،«سینما متروپل»، «استاد» و «بچه زرنگ» در استان، که در جشنواره فجر ۴۱ خوش درخشیدند و بیشترین سیمرغ‌ها را از خود کردند، بیشترین تعداد مخاطلب را در گیلان به خود اختصاص داده و از ۱۹ فیلم دیگر پیشی گیرد.

کد خبر 1252460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha