به گزارش خبرگزاری شبستان، یکی از مباحث بسیار مهمی که در حوزه وقف زمینه رشد و تعالی دارد، بهرهمندی امکانات و ظرفیتهای فناوری از برکات متنوع این سنت است؛ خوشبختانه در سالهای اخیر با درک این مطلب و در راستای اجرای منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حمایت از شرکتهای دانشبنیان به مسئله وقف فناوری ورود جدی شده است.
به همین منظور برای بررسی فواید استفاده از ظرفیت وقف در حوزه فناوری با یکی از فعالان و مدیران حوزه بازیسازی، «حجتالاسلام دکتر حبیب داستانی بنیسی» استاد فقه و اصول سطح 4 حوزه علمیه و مدیرعامل شرکت دانشبنیان بنیسی که تاکنون موفق به تولید و انتشار بازیهای رایانهای نظیر «عملیات انهدام 1: نبرد فاو»، «عملیات انهدام 2: نبرد خرمشهر»، «عملیات انهدام3: نفسگیرترین نبرد» و بازی رایانهای/ اندرویدی دوبعدی و جذاب «سفر جنجالی» (با موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی) شده است، گفتوگو کردهایم که تقدیم میشود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان رسانه گستر بنیسی با بیان اینکه در اسلام نگاه ویژهای به مسئله وقف شده و آیات و روایات بسیاری در این زمینه وجود دارد، اظهار کرد: در طول حیات مقدس اسلام علاوه بر اهمیت وقف و بخشش عمومی، به موضوع موارد کاربری وقف هم توجه ویژه شده است.
حجتالاسلام داستانی بنیسی با ابراز خرسندی از رویکرد سازمان اوقاف و امور خیریه در زمینه گسترش دامنه وقف در فناوریهای نوین، گفت: در شرایط کنونی که دنیا لحظه به لحظه به دستاوردهای علمی و پژوهشی دست پیدا میکند، باید با نگاه نو و براساس نیازهای اصلی کشور وقف عام کرد.
وی با بیان اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه باید مدیریت و پیشرانی کارهای علمی و پژوهشی و فناوری را در اختیار افراد شایسته و نخبه بگذارد، تاکید کرد: امیدواریم تعمیم و تشویق وقف در عرصههای نوآورانه در کنار و همراه وقف سنتی رویکرد اساسی جامعه خیرین و واقفین باشد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان رسانه گستر بنیسی تصریح کرد: حاکمیت کشور باید بسترساز و تسهیلگر فعالیت نخبگان و فناوران باشد؛ متاسفانه برخی از نهادهای دولتی به جای اینکه امکانات و ظرفیت خود را در اختیار افراد ذیصلاح و اهل فن بگذارند، خودشان بهدنبال بنگاهداری و درآمدزایی از اموال و امکانات عمومی هستند.
حجتالاسلام داستانی بنیسی با تاکید بر اینکه وقف عام برای عموم مردم و انتفاع آن باید در اختیار همه اقشار جامعه باشد، افزود: اولویتسنجی در بحث وقف فناوری بسیار مهم است و وقف باید براساس نیازهای اصلی و آسیبهای موجود در جامعه باشد.
وی با اشاره به رویکرد فرهنگی و دینی سازمان اوقاف و امور خیریه، تاکید کرد: با این رویکرد، اولویت اصلی این سازمان باید مباحث فرهنگی با زیرشاخه صنایع خلاق و فناوریهای نرم باشد و ورود سازمان اوقاف به برخی از شاخههای غیر فرهنگی تنها در صورت نیاز و ضرورت مردم توجیه دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه با طرح این مسئله که شناسایی نیازها و کمبودهای اصلی هر منطقه در رویکرد وقف و امور خیریه موثر است، خاطرنشان کرد: در مسئله وقف با رویکرد نوین باید زیرشاخههای آن مورد توجه قرار گیرد؛ بهطور مثال چه اشکالی دارد که اوقاف به مسئله تولید بازیهای فکری - فرهنگی بر مبنای ارزشهای اسلامی سرمایهگذاری و وقف کند.
این پژوهشگر و بازیساز فرهنگی با اشاره به ظرفیتهای متنوع اوقاف و امور خیریه در توسعه و نشر صنایع فرهنگی، یادآور شد: یکی از این ظرفیتها اماکن مقدس و بقاع متبرکه است که میتواند پل ارتباطی زائران با اهداف فرهنگی نوین سازمان باشد، به شرط اینکه با برنامهریزی درست، از ظرفیتهای نوآوری و فناوری در حوزه فرهنگی نخبگان و فعالان عرصه استفاده شود.
نظر شما