به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان گلستان، حجتالاسلام حمید شهریاری امروز (چهارشنبه ۲۶ بهمن) در دومین اجلاس منطقهای وحدت اسلامی وحدت را ضرورت جهان اسلام توصیف و اظهارکرد: اهل سنت به انقلاب اسلامی نه فقط با زبان و حرف زدن یا شرکت در راهپیمایی بلکه با جان و همه امکانات خود، یاری رساندند. استان گلستان به عنوان یکی از استانهایی که وحدت شیعه و سنی به صورت عملی در آن جاری و ساری است ۴۷۴ شهید و یکهزار و ۲۶۰ جانباز اهل سنت را تقدیم این نظام و انقلاب کرده است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی یکی از وظایف همگانی که بهویژه بر دوش علما قرار دارد را تبیین وحدت و نظریه امت واحده دانست و گفت: سخن گفتن درباره مفهوم و نظریه وحدت، تبیین امت واحده و چیستی و چرایی وحدت عملی و هم چنین مستندات قرآنی و روایی درخصوص تفرقه و نتیجه آن موضوع مهمی است که به ویژه علما باید به آن اهتمام داشته باشند.
وی در همین باره به چاپ کتاب اجزای مفهومی و نظری امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی اشاره کرد و افزود: این کتاب نتیجه ۸ ماه کار پژوهشی است و به زبانهای اردو، عربی و انگلیسی نیز ترجمه شده است.
حجتالاسلام شهریاری گفت: اجرای وحدت در عمل یکی دیگر از موضوعات مهم در حوزه وحدت و تقریب است. استان گلستان به عنوان نگارستان اقوام و مذاهب اسلامی بیشتر از ۴۰ سال است که وحدت شیعه و سنی را در عمل تجربه میکند.
وی گفت: انتخاب استان گلستان برای میزبانی از دومین کنفرانس منطقهای وحدت اسلامی انتخابی شایسته بوده است چراکه شاهد اجرایی شدن وحدت در عمل و صحنههای مختلف هستیم. مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز تلاش کرده است با برگزاری این کنفرانسها و اجلاسها فضای گفتمانی در حوزه وحدت و تقریب مذاهب ایجاد کند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه گاهی مسئله وحدت از سوی برخی افراد و حتی دولتهای اسلامی مخدوش و دچار گسست میشود، اظهارکرد: هر از چندگاهی برخی صداهای ضدوحدتی از جناب برخی افرهد و دولتها به گوش میرسد و با اینکه اندک است اما از طریق رسانههای معاند بازتاب گستردهای پیدا میکند.در قبال این تک صداییهای ضد وحدتی باید عقلانیت را محور قرار دهیم.
وی بیان کرد: عقلانیت محوری در مواجهه با مخالفان باید در دستور کار همه قرار داشته باشد. دومین کار کنترل احساسات است و در گام سوم هم باید مراقب باشیم که در برخورد دچار ظلم نشویم.
حجتالاسلام شهریاری با اشاره به آزادی مذاهب اسلامی طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی گفت: در خیلی از کشورهای اسلامی آزادی مذهبی وجود ندارد و این افتخار جمهوری اسلامی است که ما در این کشور آزادی مذاهب اسلامی را میبینیم. موضوعی که در قانون اساسی ما نیز به آن تاکید شده است. در آن زمان میشد نظام جمهوری اسلامی را تشکیل داد اما این آزادی مذهبی را هم به رسمیت نشناخت اما جمهوری اسلامی ایران هدف والایی از این کار داشت و آن تمدنسازی نوین اسلامی است که از مسیر دادن آزادی به مذاهب اسلامی میگذرد.
نظر شما