به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان،
کم نیستند آثار گردشگری استان کردستان در اقصی نقاط این استان که هر کدام محلی برای بازدید گردشگران است.
از مساجد تاریخی کردستان گرفته، تا غارها، موزهها، عمارتهای تاریخی، حمامهای قدیمی و غیره هر کدام به نوعی محلی برای بازدید علاقمندان و گردشگران داخلی و خارجی است.
در کنار طبیعت بکر و اماکن گردشگری، هنر دست بانوان و مردان این استان رونق بخش صنایع دستی کردستان است.
مریوان شهر جهانی «کلاش»، کاکوی سفلی روستای ملی «گلیمبافی»، سنندج شهر خلاق «موسیقی» و دیوزناو روستای ملی «ارغوانبافی» از دستاوردهای هنر صنایع دستی هنرمندان این استان است.
اخیرا شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و سیوششمین نمایشگاه ملی صنایعدستی در تهران برپا شد و فرصتی شد تا کردستان بتواند در این نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای گردشگری و صنایع دستی را به دستگاههای دولتی، بخش خصوصی و شرکتهای مرتبط و چند کشور همسایه معرفی کند.
ظرفیتهای گردشگری کردستان در نمایشگاه گردشگری تهران بهخوبی معرفی شده است
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: ظرفیتهای گردشگری استان کردستان در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران بهخوبی معرفی شده است.
علیاصغر شالبافیان اظهار کرد: ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کردستان در این نمایشگاه قابلیتها و ظرفیتهای ویژه گردشگری، صنایعدستی و فرهنگی کردستان را به بهترین نحو معرفی کرده است.
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: تمامی نکات و مواردی که مورد نظر سیاستهای نمایشگاه امسال بود در غرفه استان کردستان با ظرافت و دقت رعایت شده است.
شالبافیان عنوان کرد: همچنین اقدامات بسیار خوبی در زمینه ارائه بستههای سرمایهگذاری، معرفی جاذبههای گردشگری و همافزایی با دستگاههای دیگر صورت گرفته که شایسته تقدیر است.
وی یادآور شد: امیدواریم با تعامل و همکاری بخشهای خصوصی و دولتی در راستای توسعه صنعت گردشگری کشور گامهای مهمی برداریم.
صنعتگران کردستانی افتخار جامعه ایران هستند
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، وجود صنعتگران توانمند و پیشکسوت کردستانی را افتخار جامعه ایران اسلامی دانست.
علی دارابی گفت: صنایعدستی کردستان دارای تنوع بسیار بالایی برخاسته از فرهنگ، آداب و رسوم و طبیعت این استان است.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور اظهار کرد: باید ظرفیتها و توانمندیهای حوزه صنایعدستی و گردشگری کردستان بهدرستی در سطح کشور و جهان معرفی شود.
دارابی یادآور شد: امیدواریم در این نمایشگاه با تبادل تجربه بین گردشگران، صنعتگران، فعالان تخصصی، برگزارکنندگان و مسئولان بخشهای مختلف شاهد توسعه پایدار گردشگری در کشور باشیم.
نمایشگاه بینالمللی گردشگری فرصتی ارزشمند برای جذب سرمایهگذار است/کردستان دارای ظرفیتهای بالقوه زیادی است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، حضور استان کردستان در نمایشگاه بینالمللی تهران را فرصتی ارزشمند برای جذب سرمایهگذار عنوان کرد و گفت: این استان دارای ظرفیتهای بالقوه فراوانی است که باید آنها را به بالفعل تبدیل کنیم.
بهزاد رحیمی گفت: استان کردستان با ویژگیهای منحصربهفرد خود جایگاه ویژهای در صنعت گردشگری کشور دارد.
نماینده مردم سقز و بانه افزود: در استان زیرساختهای خوبی به ویژه در مرز سیرانبند بانه برای جذب توریست در حوزه گردشگری سلامت وجود دارد که میتوان از این طریق برای جذب سرمایهگذار در زمینه توسعه گردشگری سلامت بهره برد.
وی عنوان کرد: امیدواریم با توجه به برنامهریزیهای انجام شده و با فراهم کردن زیرساختها و امکانات لازم و همچنین همکاری و انسجام میان بخشهای خصوصی و دولتی بتوانیم زمینه تسهیل حضور سرمایهگذاران و سفر گردشگران داخلی و خارجی به استان را بیش از پیش فراهم کنیم.
معرفی فرصتهای سرمایهگذاری، مهمترین رویکرد کردستان در نمایشگاه گردشگری تهران
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کردستان گفت: مهمترین رویکرد استان کردستان در شانزدهمین نمایشگاه گردشگری تهران، معرفی فرصتهای سرمایهگذاری، قابلیتها و پتانسیلهای گردشگری و صنایعدستی و جذب توریست بود.
منصور مهرزاد اظهار کرد: شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و سیوششمین نمایشگاه ملی صنایعدستی تهران در حالی برگزار شد که علاوه بر دستگاههای دولتی، بخش خصوصی و شرکتهای مرتبط و چند کشور همسایه نیز رونقدهنده این نمایشگاه بودند.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کردستان ضمن ابراز خرسندی از حضور فعال و پررنگ استان کردستان در این نمایشگاه افزود: خوشبختانه استان کردستان توانست در این رویداد فرهنگی به مهمترین دستاوردهای از پیش تعیین شده که همان معرفی جاذبههای گردشگری و توانمندیهای حوزه صنایعدستی، معرفی فرصتهای سرمایهگذاری، جذب گردشگر و افزایش و انجام تعاملات بینالمللی بود، برسد.
وی عنوان کرد: در غرفه اصلی گردشگری استان که در سالن ۳۸A و در فضایی به مساحت ۲۰۳ متر مربع برپا شده بود، علاوه بر بخش دولتی بهعنوان برنامهریز و سیاستگذار، نمایندههای بخش خصوصی استان در قالب ۱۲ کانتر شامل جامعه حرفهای هتلداران و مهمانپذیرها، انجمن دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی، جامعه اقامتگاههای بومگردی، انجمن راهنمایان گردشگری و گردشگری مجازی حضوری فعال داشتند، که با استقبال گسترده مسئولان کشوری، استانی و بازدیدکنندگان واقع شد.
مهرزاد افزود: همچنین در این غرفه تولیدات مریوان شهر جهانی کلاش، کاکوی سفلی روستای ملی گلیمبافی، سنندج شهر خلاق موسیقی و دیوزناو روستای ملی ارغوانبافی معرفی و ارائه شد.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کردستان بیان کرد: معرفی بستههای سرمایهگذاری شهرداری سنندج و منطقه اقلیم کردستان عراق نیز از دیگر بخشهای فعال غرفه استان در این نمایشگاه بود.
وی یادآور شد: در سالن ۸ این نمایشگاه و در فضایی به مساحت ۱۲۳ مترمربع نیز، ۱۲ غرفه صنایعدستی از جمله نازککاری، ساز کوبهای، ارغوانبافی، میناکاری، قلمزنی، سفالگری، البسه محلی و...در معرض دید عموم قرار گرفت.
مهرزاد اظهار کرد: حضور در این نمایشگاه علاوه بر معرفی عملکرد، فعالیتها، دستاوردها و قابلیتهای استان در حوزه گردشگری و صنایعدستی، فرصت مغتنمی بود تا استان کردستان از تجربیات سایر استانها و بخشهای خصوصی فعال در حوزه هایمختلف گردشگری و صنایعدستی بهرهمند شود.
رویداد محوری نقش مهمی در توسعه گردشگری کردستان دارد
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان گفت: رویداد محوری میتواند نقش مهم و تعیین کنندهای در رشد و توسعه گردشگری استان داشته باشد.
کیومرث حبیبی افزود: کردستان با وجود ظرفیتهای بیبدیل طبیعی و تاریخی، دارای میراثی ناملموس برپایه هویت فرهنگی است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان با بیان اینکه فعال شدن ظرفیتهای این منطقه میتواند موتور محرکه توسعه کردستان باشد، افزود: باید با تعریف رویدادهای گردشگری، علاوه بر به نمایش گذاشتن آئینها و آداب و رسوممان در راستای جذب و توسعه توریسم، گامهای اساسی برداریم.
وی ضمن تقدیر از حضور کردستان در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی تهران، عنوان کرد: غرفه استان کردستان در این نمایشگاه توانسته است هم در حوزه گردشگری و هم در حوزه صنایع دستی ظرفیتهای استان را به خوبی معرفی کند.
حبیبی با بیان اینکه خوشبختانه همکاری بسیار خوبی میان بخشهای خصوصی و دولتی در این رویداد فرهنگی برقرار است، امیدواریم این تعاملات زمینهساز توسعه همکاریهای بیشتر برای رونق گردشگری استان باشد.
شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایعوابسته و سیوششمین نمایشگاه ملی صنایعدستی تهران پس از ۴ روز فعالیت مستمر در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران به کار خود پایان داد.
این نمایشگاه؛ بهمنظور معرفی تولیدات و آثار هنرمندان و صنعتگران استان کردستان در قالب ۱۲ غرفه شامل رشتههای نازککاری، ارغوانبافی، میناکاری، قلمزنی، سفالگری، البسه محلی و... در سالن هشت نمایشگاه در فضایی به مساحت ۱۲۳ مترمربع برپا شد.
همچنین در این نمایشگاه با جانمایی چهار فضای اختصاصی در غرفه اصلی استان کردستان در سالن ۳۸ نمایشگاه بینالمللی، تولیدات شهر جهانی کلاش و روستاهای ملی گلیمبافی، شالبافی و شهر خلاق موسیقی بهصورت ویژه معرفی شدند.
نظر شما