به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، از برکات همنامی کانونهای فرهنگی هنری مساجد با معصومان(ع) اتفاقات مبارکی است که در آنها رخ می دهد؛ کانون فرهنگی هنری «محمد رسول الله(ص)» در جوار مسجد محمد رسول الله(ص) استان قم ازجمله این کانون ها است که به برکت مزین بودن به نام پیامبر اعظم(ص) مجری برنامه های فاخر و در سطح شهر و استان جریانساز است؛ از این رو، به مناسبت قرار گرفتن در ایام مبعث پیامبر(ص) مروری کردهایم بر فعالیت های این کانون مسجدی که در ادامه میآید:
کانون فرهنگی هنری «محمد رسول الله(ص)» از سال ۸۲ فعالیت خود را آغاز کرد، فعالیتهای این کانون در ابتدا معطوف به مسجد بود اما بتدریج فعالیت های آن در سطح محلات گسترش یافت و بعدتر با مرکزیت منطقه ۴ شهر مقدس قم به کار خود ادامه داد.
این کانون مسجدی فعالیت های حرفه ای در حوزه ورزش را نیز از سال ۸۸ با جدیت و در قالب فعالیت های آموزشی، جشنواره ای و برگزاری مسابقات دنبال می کند؛ استعدادیابی و آموزش و ایجاد فرصت رقابت برای بچه های مسجد از فعالیت های این کانون مسجدی در این عرصه است و با شورای راهبردی ورزش استان نیز در این باره همکاری دارد.
تشکیل ستاد هماهنگی مساجد منطقه چهار قم
بنابر این گزارش، کانون فرهنگی هنری «محمد رسول الله(ص)» در سال ۹۷ پیشقدم شد و اتحادی را بین مساجد منطقه ۴ شهر مقدس قم با رویکرد مسجدمحوری و اماممحوری ایجاد کرد؛ در پی این اتحاد و اتفاق و شکلگیری ستاد هماهنگی مساجد منطقه چهار قم، فعالیت های متنوع آموزشی، عبادی، سیاسی و هیئتی در دستور کار مسجد قرار گرفت و در پی رایزنی با مساجد محله و منطقه، منطقه به چند ناحیه برای فعالیت تقسیم شد.
بنابر گفته «علیرضا خلیلی»، مدیر کانون فرهنگی هنری «محمد رسول الله(ص)» در سال ۹۹ و ابتدای شیوع کرونا طرح مسجدمحوریِ منطقه چهار شهر قم در دستور کار بسیج در سطح شهر قرار گرفت و همان طرح الهامبخش اجرای طرحی کشوری توسط بسیج شد.
در پی اتحاد بین مساجد و شبکهسازی و عدم موازیکاری در این طرح، در مناسبت هایی همچون ایام الله دهه فجر و راهپیمایی های ۲۲بهمن و روز قدس، جشن های دهه کرامت و دهه ولایت و عید غدیر برنامه های مشترک اجرا می شود؛ برگزاری یادواره های منسجم شهدا و نیز اجرای برنامه های هیئتی از دستاوردهای این شبکهسازی است.
برای مثال برای راهپیمایی ۲۲ بهمن با همافزایی مساجد هر سال یک مسیر به عنوان مسیر اصلی راهپیمایی انتخاب می شد اما از سال۹۷ و در پی این اتحاد و هم افزایی مساجد، دو مسیر در منطقه 4 قم برای راهپیمایی 22 بهمن انتخاب و نقشه راه طراحی و برای هر محله ایستگاه صلواتی توسط بچه مسجدی ها راه اندازی شد؛ چنان که امسال مبدأ راهپیمایی قم از مساجد منطقه 4 بلوار شهید کریمی بود.
اجرای طرح انصارالمهدی(عج) با هدف کادرسازی
خلیلی با اشاره به توفیقات کانون فرهنگی هنری «محمد رسولالله(ص)» در تربیت دینی مسجدی نسل نوجوان و جوان، بیان کرد: در سال ۹۳ طرحی در کانون با عنوان «انصارالمهدی(عج)» و با هدف جذب نوجوانان کلاس هفتم اجرا شد بدین ترتیب که مربیان و کادر کانون به همراه استادان به مدارس محله سرکشی و دانش آموزان را با فعالیت کانون آشنا می کردند؛ نهایتاً از حدود پنج و شش مدرسه در سطح محله، 200 نفر برای شرکت در اولین دوره طرح گزینش شدند.
مدیر کانون فرهنگی هنری «محمد رسولالله(ص)» ابراز کرد: این طرح از سال ۹۳ با این دانش آموزان همراه بود تا اینکه در سال ۹۸ به سن دانشگاه، سربازی و اشتغال رسیدند؛ ۵۰ نفر از این افراد وارد حوزه علمیه شدند و زیر نظر آیت الله اراکی در مدرسه زین العابدین(ع) تحصیل حوزوی را آغاز کردند اما همچنان با کانون در ارتباط هستند و در اوقات فراغت به کمک کانون می آیند.
وی اضافه کرد: برخی از این بچه ها نیز وارد سپاه و دانشگاه شدند و از این تعداد ۲۰۰ نفره اکثریت وارد نهادهای انقلابی و حوزوی شدند. از نقاط عطف همکاری و کمک امام جماعت و همه ارکان و مسئولان مسجد محمد رسول الله(ص) با کانون در اجرای این طرح است.
عضوگیری طرح هر سه سال یکبار
خلیلی از آغاز طرح «انصارالمهدی(عج)۲» خبر داد و گفت: اکنون ۱۵۰ نفر از دانش آموزان در این طرح تحت تعلیم قرار دارند. این طرح هر سه سال یکبار با رویکرد کادرپروری عضوگیری می کند.
وی درباره سرفصل های این دوره تربیتی و پرورشی افزود: آموزش قرآن، انجام فعالیت های فرهنگی و عقیدتی و مذهبی، خودسازی فردی و مدیریت امور در این دوره دنبال می شود البته از سرفصل های مهم آن، آموزش، تبیین هدف و هدفگذاری و اصول فرماندهی برای مدیریت جامعه و اجرای برنامه است. در این راستا از استعداد و ظرفیت بچه های مسجد استفاده می کنیم مثل واگذاری صفر تا صد مسئولیت هیئت در مناسبت ها به بچه ها.
آموزش اصول فرماندهی و مدیریت
خلیلی با بیان اینکه طرح انصارالمهدی(عج) درصدد آموزش اصول فرماندهی و مدیریت به بچه های مسجد و کادرسازی برای آینده نظام است، تاکید کرد: سال آینده دوره سوم این طرح آغاز و برای آن عضوگیری می شود.
به گفته مدیر کانون فرهنگی هنری «محمد رسولالله(ص)»، در هر فصل با والدین متربیان جلسه عمومی برگزار و ارتباط مستقیم با خانواده ها برقرار و مشکلات احتمالی رفع می شود.
فعالیت های اردویی نیز در کانون فرهنگی هنری «محمد رسولالله(ص)» دنبال می شود اعم از اردوی مشهد مقدس، کربلای معلی در ایام اربعین و دیگر مکان های زیارتی و سیاحتی.
حمایت از ۷۰۰ خانواده محروم
از دیگر ابعاد فعالیت های این کانون ممتاز مسجدی کمک به محرومان و ارائه خدمات مومنانه به آنها در قالب های متنوع است؛ ستاد هماهنگی مساجد منطقه چهار قم به منظور جلوگیری از موازی کاری در خدمت رسانی به محرومان، لیست یکپارچه خانواده نیازمند را تهیه و در قالب نرم افزار ساماندهی شد تا هر مسجد به بخشی از آنها محرومان و مستضعفان رسیدگی کند و کمک های مومنانه به صورت ساماندهیشده توزیع شود. با این رویکرد تقریبا ۷۰۰ خانواده محروم شناسایی شده و اکنون تحت پوشش حمایتی قرار دارند.
بچه های مسجد محمد رسول الله(ص) در عرصه های اجتماعی سیاسی هم حضوری فعال دارند همچون محکوم کردن اقدامات موهن همچون قرآن سوزی و توهین به مقدسات و امثال آن.
نظر شما