تلاش مجموعه همگرام برای تقویت کنشگری مادران و ارتقای مهارت‌های آنان

مجموعه همگرام متشکل از تعدادی از بانوان کنشگر اجتماعی است، که سعی دارد با آموزش‌هایی که ارائه می‌دهد به بانوان کمک کند نقش کنشگری خودشان را پیدا کنند تا در حوزه مادری بتوانند یک مادر فعال و کنشگر باشند

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: بانوان دارای نقش‌های مهم و تاثیرگذاری در اجتماع هستند و از آنجائیکه نقش مادری برای تربیت نسل‌های آینده بسیار حائز اهمیت است، آنان باید هدفمند و با آگاهی و شناخت در مسیر تربیتی گام بردارند به گونه‌ای که بتوانند علاوه بر جایگاه مادری خود، در حوزه‌های مختلف اجتماعی هم نقش‌ها و مسئولیت‌های خود را ایفا کنند.

 

رضوانه شریعتی متولد سال 1362 و کارشناس ارشد رشته فلسفه است. او تسهیل‌گر حوزه والدین و مدیر مجموعه همگرام است که با ارائه طرح کنشگری مادران که با هدف شناخت آنان از مسئولیت‌هایشان انجام می‌شود، جزو 22 تیم برتر رویداد ایده پردازی هیئات برگزیده شده است.

 

 

 

 

ایده کنشگری بانوان که در رویداد ایده پردازی شایسته تقدیر شد، هم اکنون در حال اجراست و نتایج موفقی هم در این زمینه کسب کرده است و تا کنون 195 هزار نفر ذیل این مجموعه آموزش دیده و مهارت‌های لازم را کسب کرده‌اند.

آموزش‌هایی که در بحث کنش‌گری توسط مجموعه همگرام به والدین ارائه می‌شود، بسیار موثر بوده و حس توانمندی را در افرادی که در کارگاه‌ها احساس کمبود و نقصان داشتند، تقویت کرده است و به آندسته از مادرانی که احساس می‌کنند مادر لایقی برای فرزندان خود نیستند نیز آموزش‌های لازم در جهت توانگر دیدن خود ارائه می‌شود تا این بانوان توانایی‌های خود را باور کنند و بتوانند نقش خود را در جایگاه مادری پیدا و آن را به خوبی ایفا کنند.

رویکرد خاص مجموعه همگرام در ایجاد فضای کنشگری برای بانوان، اقدامات و خدمات این مجموعه را از دیگر مجموعه‌ها متمایز کرده است.

خانم شریعتی و عوامل اجرایی مجموعه همگرام رویکردشان در آموزش‌ها، نشست‌ها و دورهمی‌ها و حتی مطالب و محتواهایی که منتشر می‌کنند، استفاده از سه روش است که در مجموع، این روش‌ها منجر به توانایی و کنشگری افراد در اجتماع می‌شود.

روش نخست آنان تاکید روی نقاط قوت افراد بجای تمرکز در نقاط ضعفشان است که همین موجب می‌شود اعتماد به نفس و توانمندی‌های افراد تقویت شود.

روش دوم آن‌ها باز اندیشی است که رویکردی نوین در آموزش‌ها می‌باشد و مبتنی بر این است که فضایی ایجاد شود که افراد بجای اینکه آموزش‌هایی را به صورت مستقیم دریافت کنند از طریق کشف اتفاقات جدید، در نگرش‌هایشان دچار تحول شوند و اعضای این مجموعه معتقد هستند این کار ماندگاری بیشتری دارد و باعث تحول در ارتباط افراد با جامعه، فرزند، همسر و ...می‌شود و منجر می‌شود که آنان از دغدغه‌های سطحی فراتر روند و تبدیل به یک کنشگر فعال جامعه شوند.

رویکرد و روش سوم آنان نیز مبتنی بر روایت گری است که بر این اساس در آموزش‌ها، فضایی را ایجاد کرده‌اند که افراد خودشان را روایت کنند و از این طریق با تجربه‌های یکدیگر آشنا شوند و بتوانند چالش‌های پیش رویشان را با موقعیت دیگران مقایسه و کشف نمایند.

 

دیگر فعالیت‌های مجموعه همگرام

 

مجموعه همگرام دارای چند بخش مختلف با فعالیت‌های متنوع و گوناگون است که کار یکی از این بخش‌ها، مربوط به برگزاری جلسات روضه‌های خانگی و گسترش چنین مراسماتی است که پس از شیوع کرونا و مجازی شدن فعالیت‌ها، محافل مادرانه خود را به صورت مجازی و با حضور استاد نیلچی زاده برگزار می‌کردند و بدین شیوه سعی در زنده نگه داشتن یاد و نام ائمه داشتند.

یکی از مزایای آموزش‌های مجموعه همگرام در این است که با دریافت هزینه اندکی از ثبت نام کنندگان، محتواها و خدمات به آنان ارائه می‌شوند و هزینه‌های دریافتی هم صرف خدمات دهی بهتر و بیشتر این مجموعه می‌شود.

 

تربیت نسل تراز انقلاب اسلامی

 

دغدغه‌ مهم خانم شریعتی و دیگر دوستانش، سرمایه گذاری روی آینده سازان این مملکت است و هدف این مجموعه از اقدامات خود، علاوه بر توانمندسازی بانوان، تربیت نسل تراز انقلاب اسلامی نیز بوده است و از آنجائیکه اصلی‌ترین عنصر تاثیرگذار روی کودک تا سن 7 سالگی مادرش می‌باشد، این مجموعه پیگیر راه اندازی میز راهبری کودک و نوجوان شد و هم اکنون در حال اجرای این طرح و برگزاری کلاس تربیت فرزند برای مادران می‌باشد.

اقدام دیگر مجموعه همگرام خیریه‌های آموزشی است بدین صورت که محتواهای آفلاین با کیفیت، راجع به مدیریت زمان، نظم و ...تولید می‌کنند و روی سایت مجموعه قرار می‌دهند و افرادی که دغدغه کار خیر دارند، مبالغی را در حد توان خود واریز می‌کنند و این محتواها را تهیه و دریافت می‌کنند و این مجموعه با مجموع این هزینه‌ها کارهای خیر انجام می‌دهد و در روستاهای دور افتاده و کم برخوردار، فعالیت‌های فرهنگی مختلف از جمله

 

راه اندازی کتابخانه‌های سیار

خانم شریعتی در راستای تحقق بهتر و بیشتر اهداف مجموعه خود، خواستار حمایت مالی و بستر سازی‌های لازم جهت معرفی اینگونه مجموعه‌ها به جامعه هدف و مخاطبین است و حالا که با ایده خود در رویداد ایده پردازی هیئت حاضر شده جوایز این رویداد را حامیانه و گره‌گشا برای چنین مجموعه‌هایی می‌داند و می‌گوید: وام‌های در نظر گرفته شده برای طرح‌های برتر و مبالغ هدایای این رویداد می‌تواند در پیشبرد اهداف ما و دیگر مجموعه‌های فعال و دغدغه‌مند بسیار کمک‌کننده باشد.

 

کد خبر 1253493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha