به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، در آیات بسیاری از قرآن کریم بندگان خدا به مطالعه طبیعت و عناصر آن فراخوانده شدهاند، انسان در دامان طبیعت رشد میکند و نیازهایش را از طبیعت دریافت میکند.
نابودی طبیعت چه با قطع درخت و چه با تخریب گیاهان باشد قطعا از وعدههای کلام الهی به دور است چرا که نابودی طبیعت و تخریب محیط زیست در قرآن کریم با واژهی اعتداء نام برده شده و افراد مرتکب به چنین خطایی از رحمت خداوند باز خواهند ماند.
دین اسلام هم بین انسان و محیط زیست جدایی قائل نبوده و نیست و آنها را مکمل هم میداند بنابراین دین اسلام کاملترین سفارشات را برای حفاظت از طبیعت و این نعمت الهی اعلام میدارد.
بیشک حیات انسان به طبیعت بستگی دارد و نیازهای اساسی انسان از جمله آب و نان جزیی از طبیعت به شمار میروند بنابراین همه در حفظ منابع طبیعی و محیط زیست بکوشیم و با حفظ عناصر اساسی طبیعت نیازهای کنونی انسانها را تامین و طبیعت را بدون تخریب و با بهرهبرداری درست به نسل آینده بسپاریم.
در واقع میتوان گفت توجه به ارزشهای اخلاقی و مذهبی، تضمینی برای حفاظت از طبیعت است انسانها باید برای حفظ و پایداری منابع طبیعی بکوشند و از آنها پاسداری کنند.
کردستان نیز با داشتن منابع طبیعی خدادادی از کوه و چشمه و درخت گرفته تا انواع گونههای گیاهی زیباییهای خدادادی را بر پهنهی وسعت خود دارد و جذابیتهای خدادادی را به دیدگان هر بینندهای مینشاند، اما علیرغم این جذابیتها تخریبهایی از خطای انسانی رخ میدهد که باید برای جلوگیری از این اتفاقات مردم همراه با دوستداران محیط زیست و طبیعت کوشاتر از همیشه ابراز وجود کنند تا هم زمینهساز حفظ و ماندگاری طبیعت برای نسلهای بعدی باشند و هم دستورات الهی در کتاب آسمانیش جامه عمل پوشانده شود.
نظر شما