بازدید خبرنگاران از موزه عبرت ایران

جمعی از خبرنگاران خراسان شمالی صبح امروز دوشنبه از نمایشگاه موزه عبرت ایران در مجتمع ایثار بجنورد بازدید کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی؛ به همت خانه مطبوعات خراسان شمالی امروز دوشنبه (یکم اسفندماه) جمعی از خبرنگاران خراسان شمالی از نمایشگاه موزه عبرت ایران که از بیستم بهمن ماه و به همت اداره کل اطلاعات خراسان شمالی در مجتمع ایثار بجنورد دایر شده است، بازدید کردند. 

 

 

 

در این نمایشگاه ابتدا برای بازدید کنندگان فیلمی از سخنان زندانیان شکنجه شده در رژیم ستمشاهی پخش شد و پس از آن مطالب مرتبطی از سوی یکی از زندانیان سیاسی سابق دوران پهلوی ارائه شد.

 

خبرنگاران سپس وارد محوطه نمایشگاه موزه شدند و محل‌هایی از جمله ساختمان، حیات موزه و اتاق بازجویی، اتاق شکنجه و ابزار آلات بکار گرفته شده در این اتاق و نیز تصاویر عوامل و مسئولان و نیز شکنجه گران ساواک را بازدید کرده و راوی نمایشگاه جنایات و وحشی گری های عوامل رژیم منحوس گذشته در شکنجه مبارزان انقلابی را تبیین کرد.

 

 

نمایشگاه موزه عبرت با هدف آشنایی نسل جوان با وقایع پیش از انقلاب و معرفی شخصیت‌های برجسته انقلاب برپا شده و با روایت‌گری و تجسم‌سازی، زندان های پیش از انقلاب را که محل شکنجه مبارزان انقلابی بوده در معرض دید عموم مردم قرار داده است.

 

موزه عبرت تهران، از مخوف‌ترین شکنجه‌گاه ایران به شمار می‌رود و بازدیدکنندگان را با گوشه‌ای از تاریخ این مرزوبوم آشنا می‌کند تا درک بهتری از اتفاقات آن روزگار داشته باشند.

 

 

این موزه از جمله مقاصد گردشگری سیاه محسوب می‌شود که رنج زندانیان در زیر شکنجه را روایت می‌کند و از همین نظر با سایر موزه‌های تهران تفاوت دارد. علاوه بر معماری مدور با راهروهای تودرتو و دالان‌های تنگ و باریک که امکان فرار از زندان را به صفر رسانده بودند، وجود نرده‌های بلند آهنی و دیوارهای بتنی و بلند، خود گواه یک بنای خوف‌انگیز و نفوذناپذیر است که بهترین جا برای شکنجه‌ زندانیان در دوره پهلوی به شمار می‌رفت. برای آشنایی هرچه بیشتر با موزه عبرت، با این مقاله همراه شوید.

 

 

رضا شاه پهلوی در سال ۱۳۱۱ دستور ساخت این بنای چهار طبقه ضدزلزله را داد که در نتیجه آن معماران آلمانی موفق به ساخت سازه‌ای در قلب تهران در مجموعه نظمیه شدند که راه فراری به بیرون نداشت و اولین زندان مدرن ایران به شمار می‌رفت. در دوره‌ پهلوی دوم، این موزه در اختیار کمیته‌ مشترک ضدخرابکاری قرار گرفت که برای بازداشت و شکنجه زندانیان سیاسی استفاده می‌شد و از همین جهت، عنوان مخوف‌ترین زندان کشور را از آن خود کرد.

 

 

از چهره‌های سرشناس و معروف که تجربه زندانی شدن در این محل را داشته‌اند، می‌توان به رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای، آیت الله هاشمی رفسنجانی، سید محمد بهشتی، شهید رجایی، اسدالله لاجوردی و... اشاره کرد.

 

 

 

کد خبر 1253640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha