هم افزایی برای تحقق شعار بازگشت به مساجد ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی است

برنامه ریزی فرهنگی آگاهانه، روبه رشد، اثرگذار با توجه به مولفه تحقق گفتمان انقلاب و مهدویت یکی از ضرورت هایی است که در جریان هم افزایی برای تحقق شعار بازگشت به مساجد به عنوان ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی اهمیت اساسی دارد.

خبرگزاری شبستان - البرز: از جمله مسائل اساسی و قابل ذکر در جریان برنامه های فرهنگی هدفمند متناسب با طرح بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، دوری از حرف های شعارگونه و توجه به واقعیت هایی است که در جامعه امروز وجود دارد.

 

چنانچه مبنا و اساس فعالیت های فرهنگی را شاخصه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بدانیم بیش از پیش به اهمیت شعار نهضت بازگشت به مساجد دست می یابیم اینکه در این چهل و چهارسال از انقلاب اسلامی که هدف و غایت اصلی آن تبیین گفتمان انقلاب و مهدویت بوده است تا چه اندازه عناصر برنامه ریزی فرهنگی و یا برنامه های متداوم فرهنگی با رویکرد مسجدی و متناسب با چارچوب های گفتمانی بوده است.

 

توجه به ظرفیت نیروی انسانی نوجوان و جوان مسجدی

 

 

فصل هوشیاری مسئولان و متولیان فرهنگی است چه آنانی که خود را به خواب زده اند و چه آنانی که باور و نگاه رهبرمعظم انقلاب را در زمینه دغدغه های فرهنگی چراغ راه خویش ساخته اند. حال باید متناسب با نیاز نوجوان امروز برنامه فرهنگی تدوین شود. متناسب با گروه سنی که در فضای مجازی رشد و پرورش یافته است حرفی در عرصه فرهنگی داشت.

 

بهره مندی استان البرز از ۳۹۹ کانون فرهنگی هنری مسجد در قالب طرح بازگشت به مساجد به معنای یک انفجار برنامه فرهنگی اثرگذار با محوریت مسجد است. ارزیابی این تحول و حرکت در عمل و بازخورد از نتیجه کار معنی پیدا می کند. 

 

اجرای برنامه های فرهنگی نیازمند بودجه هستند

 

یکی از مهمترین دغدغه مندی نیروهای فعال کانون های فرهنگی هنری مساجد نبود امکانات و بودجه لازم است. آنچنان که محسن خدابنده در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز می گوید: بدون برخورداری از بودجه و امکانات کانون فرهنگی هنری مسجد نمی تواند آنطور که باید و شاید فعالیت داشته باشد.

 

مدیر کانون علی بن ابیطالب(ع) مسجد امیرالمومنین(ع) دولت آباد کرج افزود: توانمندی و ظرفیت نیروهای فعال کانون فرهنگی هنری مسجد جامع امیرالمومنین(ع) در منطقه دولت آباد همواره بستری برای برنامه ریزی های فرهنگی منسجمی را برنامه ریزی و اجرا کرده است. 

 

 

وی با اشاره به اهمیت تحقق شعار بازگشت به مساجد اظهار کرد: یکی از اصلی ترین برنامه های فرهنگی در منطقه دولت آباد با هم افزایی کانون فرهنگی هنری مسجد جامع امیرالمومنین(ع) است که ظرفیت نیروی انسانی آن نوجوانان و جوانان هستند.

 

خدابنده توضیح داد: نمی توانیم منکر تأثیر بودجه در رشد برنامه های فرهنگی هنری مسجدی باشیم ولی نبود بودجه هم مانع فعالیت ها نشده است. معتفدیم کار برای رضای خدا بودجه خودش را به همراه می آورد. 

 

هم اندیشی و هم افزایی راهبردی برای پویایی مساجد 

 

حجت الاسلام کاظم شکری در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز گفت: مدیران و نخبگان فرهنگی به عنوان یکی از بازوان اصلی در جریان اجرای طرح بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، نقش مهم و اساسی در جریان جهاد تبیین با موضوع و مولفه تعلیم و تربیت دارند.

 

مدیر ستاد فهما استان البرز افزود: هم اندیشی و هم افزایی فکری با هدف شکل گیری بستری به منظور ارتقاء سلامت اجتماعی و روانی جامعه از ضرورت هایی است که متناسب با این مهم ضروری است تمامی متولیان فرهنگی ساز و کار برنامه ریزی خود را در این مسیر هموار کنند. 

 

به گفته وی، توجه به شعار نهضت بازگشت به مساجد با رویکرد مسجد محله محور اهمیت اساسی دارد از این رو یکی از قالب های اجرایی برای تحقق این امر توجه به جایگاه کانون های فرهنگی هنری مساجد در پیشبرد اهداف نظام اسلامی اسلامی است. 

 

 

وی با اشاره به اهمیت جایگاه جهاد تبین و نقش نهضت بازگشت به مساجد اظهار کرد: نیازهای امروز نسل نوجوان و جوان انقلاب با توجه به گام دوم انقلاب اسلامی با توجه به شعار نهضت بازگشت به مساجد با ایجاد انگیزه و تفکر دینی پاسخ داده می شود. 

 

مدیر ستاد فهما استان البرز خاطرنشان کرد: ارتباط خانواده، مسجد و فرهنگ بر هر عقل سلیمی مشخص است متناسب با این مهم اهداف و برنامه های مسجد محور با تشکیل کارگروه های تخصصی با اهتمام مدیران مساجد و حمایت مسئولان امر به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی محقق می شود. 

 

هم اندیشی و هم افزایی برای رشد مسجد دستور کار مدیران شود

 

یک مثل معروف است که می گوید یک دست صدا ندارد. این مثل را اگر در سطح وسیع در جریان ساز و کار فعالیت های مسجدی قرار دهیم به این باور می رسیم که بدون هم افزایی و همراهی دستگاه ها، مسئوان و دلسوزان مسجدی نمی توانیم به اهداف عالی مسجد تراز اسلامی دست پیدا کنیم.

 

اینکه بعضی از مساجد همچنان چراغ روشنایی برای ادای نمازهای یومیه هستند و بس ، درد کمی نیست. شعار بازگشت به مساجد یعنی تحقق مسجد تراز اسلامی. یعنی بهره مندی از نهاد مسجد همچون دوره حکومت رسول خدا(ص) که مسجد محل آمد و شد اکثر مردم بود. 

 

اینکه بعضی مسئولان نیز در این مسیر هنوز به هوشیاری لازم نرسیده اند که روشن بودن چراغ مسجد به معنای عمق بخشی به ابعاد مختلف برنامه های سیاسی، فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی است، زنگ خطری است که به صدا در آمده است ولی گوشی برای شنیدن آن نیست. 

 

چندی نیست که از طرح شعار بازگشت به مساجد می گذرد ولی قریب به چهارسال از طرح بیانیه گام دوم انقلاب گذشته است و متأسفانه هستند بسیاری از مسئولان و متولیان فرهنگی که فرصت تورقی بر این بیانیه نداشته اند. خبرگزاری شبستان استان البرز در نظر دارد به صورت صریح و روشن نقطه نظر مسئولان را از این رسانه در خصوص اهمیت شعار بازگشت به مساجد به عنوان ضرورت تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اعلام کند.

 

سو گیری هدفمند، هم افزایی و همراهی عناصر و افزاد مختلف در جریان تحقق شعار بازگشت به مساجد می تواند یگانه راهکاری باشد که متناسب با نیاز امروز جامعه، هدف گذاری دقیق، کارآمد و آگاهانه انجام شود.

 

کد خبر 1253775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha