مردم محور بودن برنامه‌های فرهنگی و هنری ضرورت دارد

بلاغی گفت: مردم محور بودن برنامه‌های فرهنگی و هنری و حضور افراد متخصص و خود هنرمندان در این حوزه بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، سیدمحمدحسین بلاغی - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی در گفت و گو با شبکه استانی رادیو، مهمترین رویکرد این اداره کل را تولی‌گری فرهنگی به جای تصدی‌گری در این حوزه عنوان کرد و اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی اصلی فرهنگ، هنر و رسانه در کشور است.

وی گفت: براساس وظایفی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ادارات کل استانها محول شده خدمات گسترده‌ای در حوزه فرهنگ، ‌هنر و رسانه توسط این اداره کل ارائه می‌شود  و در این راستا فعالیتهای نظارتی و حمایتی اداره کل بر سایر فعالیت‌ها مقدم‌تر است.

بلاغی با اشاره به اهمیت تولی‌گری در حوزه فرهنگ و هنر اظهار کرد: مردم محور بودن برنامه‌های فرهنگی و هنری و حضور افراد متخصص و خود هنرمندان در این حوزه بسیار حائز اهمیت است و باید فعالیتهای فرهنگی و هنری با تولی گری در حوزه ی حاکمیت و تصدی گری مردم مدیریت شود.

وی، داشتن پیوست مردمی و اجتماعی را لازمه اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری دانست و گفت: در هر کجا که کارها به تشکل‌های مردمی  سپرده شده و نهادهای دولتی نقش  مکملی داشته‌اند برنامه ها موفق بوده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی  آذربایجان شرقی در ادامه افزود: استان آذربایجان‌شرقی دارای سبقه‌ی فرهنگی کم نظیری است و جریان فرهنگی از ظرفیت گسترده‌ای در این استان برخوردار است  به نحوی که در حوزه قرآن و عترت 59 موسسه قرآنی، در حوزه هنر 365 آموزشگاه آزاد هنری و 62 نگارخانه، در حوزه فرهنگی 400 عنوان چاپخانه و صنوف مرتبط و 156 موسسه فرهنگی و در حوزه رسانه بیش از 500 رسانه مکتوب و خبرگزاری در سطح استان فعال هستند و با احتساب دیگر فعالیتهای فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در حوزه سینماها و ... در سطح کشور از جایگاه مطلوبی برخوردار هستیم اما به این اکتفا نمی‌کنیم و درصدد هستیم تا در سرانه ملی در تمام مولفه‌ها به جایگاه بهتر و بالاتری دست یابیم.

وی، مردمی ‌سازی فرهنگ و هنر را امری بسیار مهم و مورد تاکید دولت سیزدهم برشمرد و گفت: مردم ما در طی سالهای گذشته نشان دادند که اگر زیرساختهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در حوزه فرهنگ و هنر ایجاد شود همراه با این حوزه هستند و کنش‌گران خوبی در این حوزه محسوب می‌شوند.

بلاغی با تاکید به شعار تحقق عدالت فرهنگی در دولت سیزدهم تصریح کرد:  با استقرار دولت سیزدهم بحث توسعه فرهنگ و بازسازی انقلابی ساختار فرهنگ کشور  جدی‌تر از پیش مطرح شده و امیدواریم با تاسی از منویات مقام معظم رهبری درخصوص بازسازی کلی فرهنگ کشور،‌ اولویت ها ترسیم شده و برنامه‌ریزی منسجمی شکل گیرد و در سال 1402 شاهد رشد و شکوفایی جریان فرهنگ و هنر در کشور و استان باشیم.

وی افزود: دیدگاه دولت سیزدهم یک دیدگاه جدی و فرامرکزی است و نمود این امر در برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری فجر در استان‌ها کاملا محسوس و مشهود بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان توسعه جریان فرهنگ در سطح کشور و بحث عدالت فرهنگی را  از اولویت های دولت برشمرد و گفت: آموزش رایگان هنر یکی از طرح‌هایی بود که در راستای توسعه عدالت فرهنگی در پهنه‌ی جغرافیایی استان رقم خورد و بازخوردهای مطلوبی داشت و استان آذربایجان‌شرقی نیز در اجرای این طرح جزو استانهای نمونه کشوری شناخته شده است.

وی افزود: در حوزه زیر ساختی در استان ما 17 پروژه فرهنگی در شهرستانها به صورت نیمه‌تمام است که با پیگیری‌ و تاکید استاندار محترم به غیر از مقبره الشعرا و تالار ملی تبریز که اعتبار آنها  از سفر ریاست جمهوری تامین شده است است تمام منابع عمرانی  ما به شهرستانها اختصاص یافته است و امیدواریم در مدت زمان کوتاهی به سرانجام برسد.

وی در رابطه با شورای فرهنگ عمومی و فعالیتهای این شورا نیز گفت: این شورا قرارگاه فرهنگی استان محسوب می‌شود و مصوبات آن لازم‌الاجراست و  کارگروه رصد تحقق مصوبات این شورا فعال شده  و در برش استانی مهندسی فرهنگی کشور تلاشمان این است که بودجه فرهنگی خوبی برای استان جذب شود.

 

کد خبر 1253882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha