خانه های خود را مزین به پرچم «کُلُ خَیرٍفی بابُ الْحُسین» کنیم/ قله‌های معرفت را در مکتب سیدالشهداء (ع) بیاموزیم

حجت الاسلام عرفاتی با بیان اینکه خانه های خود را مزین به پرچم روایت «کُلُ خَیرٍفی بابُ الْحُسین» کنیم گفت: یعنی هر بابی که به سوی خدا گشوده می‌شود از باب سیدالشهداء(ع) عبور می‌کند و همه فیوضات از طریق ایشان نازل می‌شود.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ امام حسین علیه السلام، در سوم ماه شعبان در شهر مدینه به دنیا آمد. مادرش فاطمه دخت رسول الله (ص) بود. آن حضرت با نثار خون پاک خود و یارانش، از اسلام و ارزش های اسلامی پاسداری نمود. روز میلاد آن امام عزیز به روز پاسدار نام گذاری شده است. مام حسین علیه السلام سومین امام و دومین نواده رسول خدا(ص) و یکی از دو سرور جوانان اهل بهشت و دو گل خوشبوی محمد مصطفی و یکی از پنج نفر اصحاب کساست. او سرور شهیدان نام داشت و مادرش فاطمه دخت رسول الله(ص) بود. در سوم ماه شعبان در شهر مدینه به دنیا آمد. برخی گویند تولد آن حضرت در پنجم شعبان سال سوم یا چهارم هجری بوده استهمین که امام حسین به دنیا آمد وی را نزد جدش رسول الله(ص) بردند و تولد وی را به ایشان مژده دادند. آن حضرت نیز در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه گفت. و پس از گذشت هفت روز او را حسین نامید. برای او گوسفندی عقیقه کرد، و به مادر این کودک دستور داد که موی سر فرزند خود را بتراشد و همانند برادرش امام حسن برای او نیز هموزن موی سرش نقره به مستمندان بدهند. فاطمه(س) این دستور را به مرحله اجرا درآورد.

 

لذا حسین (ع) کشتی نجاتی است که در دنیا هر کس به ایشان متمسک شود نجات پیدا می کند، زیرا هدایت گر هستند و ما را به مقصود می رسانند. برای اینکه شخصیتی را بشناسیم باید از اطرافیان بشناسیم و برای اینکه امام حسین(ع) را بهتر بشناسیم، می بینیم این دو شخصیت بزرگ فانی امام حسین(ع) هستند، یعنی حضرت عباس(ع) و حضرت علی اکبر (ع) فانی امام حسین(ع) هستند، نام عباس در زیارت عاشورا نیست برخی می گویند «و عَلَى الاَرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ» محور این ارواحی که فانی در فنای امام حسین(ع) می شود، حضرت عباس(ع) است. امام صادق(ع) فرموند:  «السُّجُودُ عَلى تُربَةِ الحُسَینِ‌ علیه السلام یَخرُقُ الحُجُبَ السَّبعْ»، یعنی ما اهل بیت(ع) به تربت امام حسین(ع) نیاز داریم، چون خداوند متعال به وسیله این تربت، حجاب ها را از بین می برد. برهمین اساس به مناسبت میلاد با سعادت امام حسین (ع) با حجت الاسلام و المسلمین «محسن عرفاتی» کارشناس دینی و معاون علمی و فرهنگی آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) گفتگویی انجام دادیم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود.

 

در خصوص عظمت و شخصیت حضرت سید الشهداء توضیح دهید؟

امام حسین (ع) تمام زندگی خود را در راه اسلام نثار کرد. ما باید خانه های خود را به پرچم این روایت «کُلُ خَیرٍفی بابُ الْحُسین» (ع)» مزین کنیم. یعنی هر بابی که به سوی خدا گشوده می‌شود از باب سیدالشهداء(ع) عبور می‌کند و همه فیوضات از طریق ایشان نازل می‌شود. هر کسی آستان سیدالشهداء (ع) را درک کند آستان همه ائمه(ع) را درک خواهد کرد.

 

در راه خدا بودن موجب یگانگی و یکتا پرستی می شود، اگرهمه ما یکتا پرست باشیم، بسیاری از مشکلات جامعه حل می شود.همین سید الکریم (ع) که ما افتخار خادمیش را داریم برای خداوند متعال حرکت کرد، با توجه به اینکه در آن زمان امکان چاپ قرآن کریم وجود نداشت و برای اینکه کلام خداوند حفظ شود، حضرت عبد الکریم (ع) اقدام به استنساخ قرآن و ارسال آن به اقصی نقاط جهان کرد و در این مسیر هم هر هدیه ای را که دریافت می کردند خرج فقرا می نمودنند به همین دلیل است که زیارت سید الکریم (ع) ثواب زیارت  حضرت سید الشهداء (ع) را دارد.

 

امیر المومنین (ع) فرمودند: من آیت کبری الهی هستم. اینکه می گوییم اهل بیت (ع) آیت خداوند هستند، باید تفسیر شود که منظور از این جمله چیست. «اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ» ما نمی گوییم که اینها خدا و الوهیت هستند. مطلقا هیچ یک از شعیان و بزرگان دین چنین حرفی را مطرح نکردند. به درب خانه اهل بیت (ع) آمدن عین توحید است «از سر به پا یک سره داورنماست» وجود اهل بیت بیانگر وجود خداوند است. خلقشان خلق الهی است. امام صادق (ع) فرمودند: « نحن والله الاسماء الحسنى) ما اسماء و حسنی الهی هستیم. ما کرامت سید الکریم هستیم. کریم از اسماء خداوند است. اهل بیت (ع)  بیانگر کرامت خداوند در این جهان هستی هستند. این مهم عین توحید و آیه قرآن است.

 

خداوند می فرماید: «إِنِّی جَاعِلٌ فِی الأَرْضِ خَلِیفَةً...» (من در روی زمین ، جانشینی قرار خواهم داد.) خداوند می فرماید:  هدف ما جعل خلیفه روی زمین است لذا اعتقاد ما این است که اهل بیت (ع) خدانما هستند و راه را به ما نشان می دهند. همچنین خداوند فرموده: «انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا» (خداوند اراده کرد که پلیدی را از شما خاندان دور بدارد وشما را بسیار پاک بدارد). بنابراین ما از سید الشهداء (ع) کرامت می آموزیم. انبیاء برای تعلیم و تعلم ما انسان ها آمدند. اینها استاد کرامت هستند. ما می توانیم با بهره گیری از آموزه های اهل بیت (ع) سبک زندگی اسلامی را ترویج دهیم.

 

 

چگونه می توانیم ابعاد شخصیتی حضرت سید الشهداء را به جامعه امروز تطبیق دهیم و از سبک زندگی آنها الگوبرداری کنیم؟

انسان امروز تشنه و محتاج است. «يا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ » (اى مردم! اين شماييد كه به خداوند نياز داريد و (تنها) خداوند، بى‌نياز و ستوده است). پروردگار متعال انسان را تکوینا فقیر خلق کرده است، در واقع ذاتی وجود انسان فقیر است. یعنی ما باید دائما در حال تعلیم و تعلم باشیم.  امام حسین (ع) قله های معرفت بودند ما در همه زمینه های  اعتقادی، تفکر و تامل نیازمند به انبیاء الهی هستیم.

 

روایت است امام کاظم (ع) به هشام فرمودنند: خداوند مبعوث نکرد انبیاء را مگر اینکه فکر الهی داشته باشند. این فکر الهی زندگی ها را به آرامش می رساند، به زندگی جهت می دهد . این جهت دهی را می توانیم  در سیره و سبک زندگی سید الشهداء بیابیم. کتاب های زیادی در سیره و سنت اهل بیت (ع) نوشته شده است که جوانان می توانند با مطالعه، تدبر و تعقل در زندگی اهل بیت (ع) آموزه های اخلاقی و دینی آنها را سر لوحه کار خود در زندگی فردی و اجتماعی قرار دهند. ائمه معصومین (ع) مظهر اسماء و حسنی  هستند. یعنی خداوند کریم است و اینها مظهر کرامت هستند.

 

از ویژگی های مهم امام حسین (ع) که می توانیم الگوبرداری کنیم چیست؟

یکی دیگر از ویژگی های مهم امام حسین (ع) شکرگزاری و سپاس از خداوند و نعمت های الهی است. قبل از شهادت  و در ایام حج تمتع به صحرای عرفات مشرف می شوند و در آنجا با خداوند راز و نیاز می کند. این مناجات که به دعای عرفه مشهور است نزد عرفا و سالکان طریقت جایگاه ویژه ای دارد. ارتباط  حضرت سید الشهداء (ع) با پروردگار عالم عاشقانه بود بر همین اساس باید تلاش کنیم عبادت های ما هم عاشقانه باشد، شرط آن هم شناخت واقعی خداوند از طریق کتاب الهی، قرآن کریم است.

 

خداوند در قرآن خود را به خوبی معرفی کرده است. بنابراین شناخت و معرفت نسبت با امام حسین (ع) مقدمه معرفت الله است و با توجه به اینکه ما عاشقانه حسین را دوست داریم لذا باید راهش را هم عاقلانه ادامه دهیم. اباعبدالله الحسین (ع) مظهر امامت و رسالت است که ویژگی های اخلاقی وی می تواند ترسیم کننده ارزش های والای قرآنی و دینی باشد. شخصیت اخلاقی، سیاسی و اجتماعی حضرت انعکاس فزاینده ای در جامعه اسلامی آن روز داشت به گونه ای که دشمنانش نیز وی را باور داشتند.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1254008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha