ولی جهانی - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان- به خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، گفت: پرونده شناسایی و معرفی ثبت اثر هشت بنای تاریخی در شهر رشت آماده و به مالکان این خانه ها ابلاغ شده است.
وی اضافه کرد: «خانههای تاریخی عطار» واقع در محله ساغریسازان، «خانه تاریخی بیگی» در خیابان تختی، «کافه ترنج» در ابتدای محله ساغریسازان، «خانه دکتر سواررخش» در محله خواهر امام، «خانه آیت الله انشائی» در محله پیرسرا، «خانه خوش نشین» در گذر بلورچیان، «خانه حسن زاده» در محله ساغریسازان و «حمام تاریخی احتشام» در راسته حصیرفروشان محله خواهرامام، واجد ارزش میراثی است و به منظور حفظ این بناها، موضوع به مالکان آنها کتبا اعلام شده است.
جهانی یادآور شد: پس از اعلام رضایت کتبی مالکان، پرونده ثبتی برای ثبت در فهرست آثار ملی به دبیرخانه شورای ثبت کشور ارسال میشود.
وی با تاکید بر حفظ هویتهای معماری با حفظ خانههایی که ارزش تاریخی و میراثی دارند، گفت: آثاری که در فهرست آثار ملی ثبت میشود، ضمن حفظ حقوق مالکانه از حمایتهای قانونی برخوردار خواهد شد. این بناها از پرداخت مالیات و پرداخت عوارض سالیانه شهرداریها معاف بوده و در صورت ثبت بنا در فهرست آثار ملی اداره کل میراث فرهنگی علاوه بر مساعدت فنی و کارشناسی در حفاظت و تعمیرات آنها بخشی از هزینه های مربوط را نیز پرداخت خواهد کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان افزود: هزینههای انشعاب و مصرف آب، برق، گاز و جمعآوری و دفع فاضلاب بناهای ثبت شده، بر مبنای تعرفه مصرف کاربریهای فرهنگی محاسبه میشود.
جهانی تاکید کرد: بناهای تاریخی که ثبت میشوند، حق مالکیت از مالک سلب نمیگردد. بنابراین انتظار میرود مالکان با اداره کل میراث فرهنگی همکاری کرده و با ثبت خانه تاریخی خود به حفاظت آن کمک کنند.
وی با اشاره به برخی از خانه های تاریخی رشت که با مرمت بهعنوان کافه و یا اقامتگاه سنتی تغییر کاربری یافتهاند، تصریح کرد: تغییر کاربریهایی از این دست، به ارزش افزوده ملک کمک میکند.
نظر شما