به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، یکی از دغدغه های جدی مقام معظم رهبری مسایل مربوط به نوجوان وجوانان است. در تازه ترین دیداری که در روز چهارم اسفندماه 1401 با اعضای مجلس خبرگان رهبری داشتند، علما را به ارتباط با جوانان و دانشجویان و حضور در مراکز دانشجویی سفارش کردند و گفتند: با حرف نو، بیان نو و منطق نو، با جوانان گفتگو و گرههای ذهنی آنها را باز کنید البته در برابر شبهاتی هم که پاسخ آنها را نمیدانیم بگوییم نمیدانم یا باید بررسی کنم.
رهبر انقلاب، تشکیل حلقههای معرفتی از فضلای جوان و پُر شمار و صاحبفکر در شهرهای مختلف با محوریت علمای بزرگ و اعضای مجلس خبرگان را گامی دیگر برای ارتباط مؤثر با جوانان، خواندند و افزودند: از شبهه هم نباید رنجید و همچنانکه مرحوم شهید مطهری خودش شبهه و پاسخ آن را کشف میکرد، باید برای مواجهه با شبهه آماده شد.
در همین باره با مجید ابهری آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری به گفت و گو پرداختیم که متن صحبتهای او را در ادامه میخوانید:
مجید ابهری گفت: براساس مبنای فلسفه زبان، اصلیترین وسیله برقراری ارتباط بین انسانها، گفتمان و زبان است. در جوامع مختلف، گویشهای گوناگون ابزار این ارتباط است.
او ادامه داد: در هر عصر و دورهای ادبیات و فرهنگِ گفتمان با دوران دیگر متفاوت بوده و در میان اقوام و نسلهای مختلف، گویشهای متفاوت ابزار انتقال مفاهیم است.
این متخصص علوم رفتاری تصریح کرد: ادبیات دوران حافظ و سعدی با فرهنگ و ادب امروز متفاوت بوده و دیگر نمیتوان با فرهنگ کلیله و دمنه با افراد، خصوصا نوجوانان و جوانان ارتباط برقرار کرد.
ابهری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: رهبر فرزانه و اندیشمند انقلاب اسلامی، بسیار زیبا و شایسته به نکاتی اشاره کردهاند که باید نخبگان فرهنگ و ادب فارسی، عالمان و پژوهشگران، بیانات ایشان را تجزیه و تحلیل کرده و در حد خوراک فکریِ نوجوانان و جوانان درآورند.
او ادامه داد: زبان نو و فرهنگ نو، دو محور ضروری برای برقراری ارتباط با جوانان و تبادل افکار و اندیشهها است.
این متخصص علوم رفتاری تاکید کرد: علمای گرانقدر حوزههای علمیه بهتر میدانند که فرهنگ مرحوم شیخ مجلسی و شیخ انصاری به عنوان مبانی فرهنگ دینی ما باید به زبان امروز و قابل درک برای نوجوانان و جوانان تبدیل شوند.
او ادامه داد: ساده گویی اساس انتقال مفاهیم فکری و ذهنی در اندیشههای دینی و مبانی فرهنگی و اجتماعی است.
ابهری گفت: لسان القوم اصلیترین پل برقراری ارتباط با نسلهای دهههای شصت تا امروز است. در غیر این صورت ذهن، فکر و اندیشه فرزندان این کشور به تسخیر موریانههای فرهنگی درمیآید که توسط دالانهای صهیونیستی و سرمایهداری تولید شدهاند.
ابهری گفت: ما امیدواریم بیانات بسیار شایسته، منطقی و علمیِ مقام معظم رهبری، سرلوحه کار استادان حوزوی به عنوان معماران فرهنگ تشییع قرار گرفته و در حد توان فکری و عقلی نوجوانان و جوانان ایرانی به شکلِ دروس و مطالب علمی، تهیه و آموزش داده شود.
این متخصص علوم رفتاری بیان کرد: فضای مجازی به عنوان ابزار نوین علمی و جدیدترین صلاح جنگ نرم، باید مورد تعامل استادان حوزوی و دانشگاهی قرار گیرند. کسانی که با ابزار یاد شده قهر کردهاند یا از آنها فاصله گرفتهاند، میدان را برای نظریه پردازان نفاق و جنگ نرم خالی کرده و به آنها واگذار میکنند.
او تاکید کرد: باید بیانات رهبر ارجمند، به شکلهای مختلف با مفاهیم قابل درک برای جذب کودکان، نوجوانان و جوانان تهیه شده و به عنوان دروس اصلی به آنها انتقال یابد.
نظر شما