وقتی همت دانشجویان بسیجی گره‌گشای مشکلات کشور می‌شود

بسیج دانشجویی با بهره ازمشارکت اجتماعی اقشار مختلف مردم و ارایه طرح‌ها و ایده‌های خلاقانه تاکنون توانسته است راه‌حل بسیاری از مسائل کشور را در کوتاهترین زمان ممکن ارایه کند که گوشه‌ای از این خدمات در چهارمین جشنواره ملی جهادگران به نمایش درآمده است.

خبرگزاری شبستان _ گروه سیاسی_ فرزانه تهجا: شکل گیری بسیج مستضعفین به فرمان امام خمینی (ره) در آذر ماه سال ۵۸ یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است که به عنوان یک الگوی موفق در بسیاری از کشورهای دیگر از آن استفاده شد. بسیج مستضعفین به عنوان یکی از بازوهای توانمند نظام جمهوری اسلامی ایران تاکنون توانسته است با بهره از نیروهای مردمی و مشارکت اجتماعی اقشار مختلف مردم در بسیاری از مشکلات و مسائل کشور از سیل و زلزله تا ریشه کنی بیماریهای مختلف، اشتغال آفرینی و عمران، آموزش و آگاهی دینی و اجتماعی راه حلهای اثرگذار، سریع و کوتاه مدتی را ارایه کند که شاید بسیاری از نهادها و سازمان ها برای حل آن باید ساعت ها وقت، هزینه و کار شبانه روزی را در بروکراسی اداری و سازمانی خود تعریف می کردند. چهارمین جشنواره ملی جهادگران تنها گوشه ای از تلاش دانشجویان بسیجی این سرزمین در حل مسائل کشور است که بدون هیچ چشمداشتی ایده ها و طرح های خود در حل مسائل کشور را به نمایش گذاشتند. گروه سیاسی خبرگزاری شبستان با حضور در این جشنواره در گزارش زیر سعی کرده است با گفتگو با شرکت کنندگان در این جشنواره ملی گوشه ای از خدمات و تلاش های بسیج را برای مخاطبان خود معرفی کند.

چهارمین جشنواره ملی جهادگران بسیج دانشجویی با اجتماع جهادگران نمونه در  4 و 5 اسفند ماه با هدف تبادل تجربه و تعامل گروههای جهادی با یکدیگر و همچنین با نهادها و سازمانهای فعال در حوزه حرکتهای جهادی و محرومیت زدایی برگزار شد. این جشنواره در قالب یک نمایشگاه ایده ها و طرحهای جهادگران نمونه را در سالن شهید فخری زاده لانه جاسوسی به نمایش گذاشته و بازدید برای عموم آزاد است.  در طی این جشنواره، گروههای منتخب و برتر از میان گروههای راه یافته به مرحله نهایی چهارمین جشنواره ملی جهادگران انتخاب می شوند.


سید محمدهادی موسوی نژاد، مسئول گروه شهید صدرالله فنی است که با کار تخصصی در حوزه دامپزشکی از استان فارس در چهارمین جشنواره ملی جهادگران به عنوان گروه جهادی نمونه در این نمایشگاه حضور دارد. وی در مورد اهمیت دامپزشکی در امنیت غذایی کشور به خبرنگار شبستان می گوید: فرآوردهای دامپزشکی از سفره صبحانه مانند تخم مرغ و پنیر تا نهار و شام مانند کتلت گوشت بصورت مستقیم نقش دارد و ۳۰ تا ۴۰ درصد هزینه های خانوار به صورت مستقیم خرج هزینه های تولیدات دامی می شود که دامپزشکان و نهادهای دامپزشکی در آن نقش دارند.

 

این جهادگر نمونه در مورد اقدامات گروه جهادی شهید صدر الله فنی اظهار داشت: ما از خرداد ماه ۱۴۰۰ فعالیت خود را در این بخش شروع کردیم و به مناطق محروم رفتیم و به تولیدات دامی آنها کمک کردیم. با توجه به اینکه نهاد دامپزشکی کشور یک ارگان دولتی است که نمی تواند به تمام روستاها سربزند و واکسیناسیون ، ریشه کنی و درمان را انجام دهد، ما به کمک مردم و نهادهای دولتی در این راه گام گذاشتیم و از مردادماه ۱۴۰۱ ، هفت اردوی جهادی را در استان فارس برگزار کردیم و اقداماتی در مورد آموزش و مدیریت گله به همراه واکسیناسیون و درمان، ریشه کنی را انجام دادیم.

 

موسوی نژاد با بیان اینکه این اردوها ابتدا با ۲ نفر آغاز شد و امروز به ۲۵۰ نفر جهادگر رسیده است گفت: رزمایش ملی شهرستان جهرم با حضور کارشناسان تخصصی دامپزشکی و علوم دامی از دیگر اقدامات این گروه جهادی است.

 

وی با اشاره به ریشه کنی طاعون نشخوارکنندگان در منطقه هدف، افزایش جهادگران بعنوان دستاوردهای این گروه جهادی تصریح کرد: برای سال آینده به کمک هیات علمی و متخصصان دامپزشکی افزایش بهره‌وری دام در تولید شیر، زایش چند قلویی زایی گاو و گوسفند و کمک به  خودکفایی کشور در تولیدات دامی را در برنامه های خود داریم.

 

وی گفت: این گروه جهادی از سال ۹۴  در دانشگاه شیراز فعالیت خود را آغاز کرده است و اعضای ثابت آن ۱۵۰ نفر و اعضای غیرثابت ۴۰۰ نفر هستند و منطقه هدف آن استان فارس است و بیش از ۱۰۰ اردو را تا کنون برگزار کرده است. همچنین در موضوع حقوق نیز آموزش های لازم برای مردم در نظر  گرفته شده و در موضوع روانشناسی نیز برنامه های جامع و کاملی برای بانوان و کودکان داریم.

 

 از دیگر گروه‌های حاضر در این جشنواره، گروه جهادی نمونه مهدیه مهرآباد از مشهد مقدس است که یک گروه جهادی محله محور محسوب می‌شود. این  گروه فعالیت خود را از سال ۱۳۷۸ با حضور چند جوان دغدغه مند در محله مهرآباد و از یک هیئت مذهبی آغاز کرد که ابتدا فعالیت های فرهنگی را به عنوان اولویت خود قرار داده است.

 

جواد کابوسی یکی از اعضای این گروه جهادی است که در مورد فعالیتهای ‌گروه نمونه جهادی مهدیه مهرآباد به خبرنگار شبستان می گوید: این گروه ابتدا فعالیتهای اجتماعی را به هیئت مذهبی متصل کردند و با تشکیل کارگروه های مختلف فعالیتهای خدمات اجتماعی را به عنوان جزیی از فعالیتهای خود تعریف کردند.

 

وی با تاکید بر حوزه جوانان و نونهالان تصریح کرد: منطقه مهرآباد یک محله ضعیف در حاشیه شهر مشهد است که اقشار ضعیف را در برمی‌گیرد و براین اساس فعالیت های مختلفی را در حوزه جوان و کودک تعریف کردیم که از جمله آنها می‌توان به مهدکودک، جشن کودک، نقاشی کودک ، مهد قرآن اشاره کرد که در شهر مشهد در محله مهرآباد بسیار برجسته و مورد توجه قرار گرفت.

 

کابوسی ادامه داد: در حوزه معیشتی با توجه به اینکه  این محله ضعیف است تعریف های مختلفی در حوزه معیشتی ارایه کردیم که در حوزه اشتغال و کارآفرینی با راه اندازه کارگاه خیاطی، زنان بی سرپرست و بدسرپرست را تحت پوشش قرار دادیم. با اختصاص آموزش و کمک هزینه ۳ تا ۵ میلیون از طریق صندوق قرض‌الحسنه برای آنها اشتغال آفرینی شکل گرفت. با اختصاص چرخ های خیاطی و دستگاه میوه خشک کن و وام ۱۰ تا ۵ میلیون تومان برای آنها مشاغل خانگی را راه اندازی کردیم.

 

کابوسی اظهار داشت: برخی مشاغل کارگاهی نیز در منطقه نیاز به رشد و ارتقاء داشتند که این گروه جهادی به عنوان حلقه میانی و واسط با بکارگیری بنیاد علوی، کمیته امداد موجبات رونق این مشاغل را فراهم کردیم و غریب به ۲۰ کارگاه در منطقه مهرآباد مشهد رونق گرفتند و در مشاغل خانگی  قریب به ۵۰ خانواده تحت پوشش کارآفرینی قرار گرفتند.

 

وی با بیان اینکه در حوزه تربیتی در حوزه نوجوانان نگاه خاصی داریم گفت:  بر این اساس نوجوانان از کلاس ششم دبستان با توجه به شاخص ها و معیارهای مشخص جذب می کنیم و به مدت ۵ سال تحت پوشش یک مربی تربیتی قرار می گیرند و فعالیت های اردویی، زیارتی، تفریحی، معنوی و آگاهی را انجام می دهند و بعد از ۵ سال وارد کارگروه های اجرایی مهدیه مهرآباد می شوند و پایه های اعتقادی محکمی پیدا می کنند و به راحتی دچار سستی اعتقادی نمی شوند.

 

کابوسی ادامه داد:  ۱۲۰ نفر آقا و ۱۳۰ نفر خانم در این گروه جهادی مشغول فعالیت هستند و نیازهای فکری و فرهنگی و اعتقادی آنها با حضور اساتید پیشکسوت تامین می شود.

 

 بنابرگزارش خبرگزاری شبستان، گروه جهادی سفیران امید دانشگاه پیام نور شهرستان رودان از استان هرمزگان یکی دیگر از گروههای جهادی نمونه است که از سال ۱۳۸۹ فعالیت های خود را قالب عمرانی و فرهنگی با ۶ جهادگر آغاز کرده است و در سال اول مورد توجه قرار گرفته و به عنوان گروه جهادی برگزیده استانی انتخاب و موفق به دیدار با رهبر انقلاب شده است.

 

محمد رستاخیز، مسئول این گروه جهادی در مورد فعالیتهای خود گفت: این گروه در دوران کرونا به مدت ۲ ماه تولید شبانه روزی ماسک را با راه اندازی کارگاه ماسک دوری اجرا کرده  و روزانه ۱۰۰۰ عدد ماسک تولید و در ساخت سرویس بهداشتی برای محرومان، ۸۰ سرویس بهداشتی و حمام برای محرومان با گروههای جهادی مشارکت داشتند.

 

وی افزود: اکنون در قالب پویش لبخند در یک روستا بعد از مسله یابی و شناسایی مشکلات منطقه به موضوع اشتغالزایی، زنان بی سرپرست و بد سرپرست رسیدیم و بر این اساس برنامه ریزی کردیم تا  کارگاه تولیدی اموزشی خیاطی و صنایع استان را راه اندازی کنیم.

 

رستاخیز اظهار داشت: دوخت لباس های محلی، ترشیجات انبه، روغن حیوانی و مواد خوراکی محلی از جمله تولیدات این گروه جهادی است که عموم مردم می توانند سفارش های خود را اعلام و ما به نقاط مختلف کشور ارسال می کنیم.

حامد رحیمی، کارشناس ارشد مدیریت سلامت، ایمنی محیط زیست و کارشناس ستاد فعالیت های جهادی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مسئول یکی دیگر از گروههای جهادی نمونه در چهارمین جشنواره ملی جهادگران که با معرفی طرح بهداشت و ایمنی مدارس در این جشنواره گروه جهادی دانشجویی کرمانشاه را معرفی کرد.

 

وی با اشاره به مشکلات ایمنی و بهداشتی در مدارس یادآور شد: همه ما در دوران تحصیل خود با این مشکلات مواجه بودیم و کسی نبود تا این نکات مهم در ایمنی و سلامت را به ما آموزش دهد همین موضوع دغدغه این گروه جهادی قرار گرفت و در سال ۹۵ انجمن علمی بهداشت و غذا را در دانشگاه پزشکی کرمانشاه تأسیس کردیم.

 


 وی تصریح کرد: در سال اول فعالیت، بیش از ۸۰ برنامه اجرا کردیم و بیش از ۱۵۰ دانشجو وارد این انجمن شدند و همچنان نبود آگاهی بهداشتی و ایمنی در میان دانش آموزان و معلمان و مدیران در مدارس و کاهش تاب آوری مدارس در برابر بحران ها با توجه به زلزله خیر بودن کرمانشاه دغدغه این گروه جهادی بود.

 

رحیمی با اشاره به انتشار فراخوان در میان دانشجویان و اخذ مجوزهای لازم برای اجرای این طرح تصریح کرد: پس از این فراخوان ۱۵۰ دانشجو برای اجرای این طرح در مدارس اعلام آمادگی کردند و با شناسایی مدارس و تحقیقات میدانی و آگاهی از نبود مراقب سلامت در این مدارس، دانش آموزان را آموزش دادیم.

 

وی با بیان اینکه ۳۸ درصد مدارس مراقب سلامت داشتند گفت: از این آمار فقط ۱۲ درصد تخصص این امر را داشتند  که با آموزشهای ارایه شده در مدارس و بررسی ایمنی مدارس و گزارش های اعلام شده در این امر به مدیر طرح و مدیران آموزش و پرورش در مناطق ارایه شد.

 

این جهادگر با اشاره به گروه فیدبک گیری در مدارس و استقبال بی نظیر والدین از این طرح گفت: نتایج این طرح بسیار چشم گیر بود و بیش از ۳۰ هزار دانش آموز و ۲۰۰ معلم در حوزه بهداشت و ایمنی آموزش دیدند و ۲۷۰ دانشجوی بهداشت از سال ۹۶ تا ۹۸ در این طرح فعالیت کردند و یک ریال هزینه در این طرح هزینه نشد.

 

وی با بیان اینکه در این طرح به انتظارات خود رسیدیم اظهار داشت: در این طرح دانشجویان توانمند شدند و اعتماد به نفس برای خدمت را کسب کردند و در سال ۹۷ در زلزله سرپل ذهاب خود را نشان دادند، این دانشجویان در دوران کرونا به شدت فعال بودند و در کنترل این بیماری و افزایش آگاهی مردم بسیار موثر بودند.

 

وی گفت: چشم انداز سال آینده این طرح آموزش ۲۰ هزار دانش آموز در فاز چهارم است، مسئولان در اجرای این طرح سنگ اندازی نکنند و خیرین در این بخش به ما کمک کنند.

 

وی با اشاره به نبود مربی بهداشت و سلامت در مدارس یاد آور شد: در مدارس در حوزه بهداشت و ایمنی، بهداشت فردی، سلامت عمومی، بهداشت مدارس، بوفه مدارس، بهداشت دهان و دندان، تغذیه، سلامت آموزشهای لازم ارایه شد و تاب آوری مدارس با آموزش های بهداشت و ایمنی به شکل مطلوبی بالا رفت.

 

گفتنی است: اختتامیه چهارمین جشنواره ملی جهادگران، شنبه ۶ اسفند ماه در محل لانه جاسوسی با حضور مسئولین، خانواده معظم شهدا، فعالین و صاحب نظران حوزه محرومیت زدایی و پیشرفت برگزار می شود و از گروههای متتخب و برتر چهارمین جشنواره ملی جهادگران تقدیر به عمل می آید.

 

کد خبر 1254271

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha