به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی نوبت بعدازظهر امروزشنبه(۶اسفند) مجلس شورای اسلامی و در بندهای درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ در پیشنهاد الحاقی به بند(ح) تبصره (۲) مصوبکردند،دولت مکلف است ماهانه معادل دو درصد از یک دوازدهم هزینههای جاری شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولتمندرج در پیوست شماره (۳) این قانون که سودده و فاقد زیان انباشته آخرین صورت مالی حسابرسی شده باشد، به استثناء هزینههایاستهلاک و هزینه عملیاتی بانک و بیمه را از حسابهای آنها برداشت و به ردیف ۱۳۰۴۲۵ جدول شماره ۵ این قانون واریز کنند.
در بخش هزینه ای این بند آمده است که از منابع این محل دولت مکلف است اجرای ماده ۱۱ قانون جوانی جمعیت بر اساس سازوکاراجرایی که وزارت اقتصاد به تصویب هیات وزیران رسانده است، خواهد بود. بر این اساس به ازای هر فرزندی که از ابتدای سال ۱۴۰۲متولد شود مبلغ ۲۲ میلیون ریال تا سقف ۲۲ هزار میلیارد ریال صرفا جهت خرید واحدهای صندوق سرمایه گذاری قابل معامله در بورسبرای تولد فرزند اختصاص می یابد؛ این بخش در زمان بررسی بندهای هزینه ای بودجه مورد بررسی قرار می گیرد.
همچنین نمایندگان در بند ز تبصره ۵ مصوب کردند، اوراق و اسناد این تبصره و کارمزد تعهد پذیرهنویسی و کارمزد معاملهگران اولیهاوراق مالی اسلامی دولت (منتشره در سال ۱۴۰۲) مشمول مالیات به نرخ صفر میشود. همچنین معاملات بین ارکان انتشار و دریافتهاو پرداختهای مربوط به انتشار اوراق موضوع این تبصره، صرفنظر از استفاده یا عدم استفاده از نهادهای واسط، مشمول معافیتها ومستثنیات حکم ماده (۱۴) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۴/۲/۱ میشود.
همچنین نمایندگان در پیشنهاد الحاقی کمیسیون حقوقی و قضایی به کل تبصره ۲ در بخش درآمدی مصوب کردند، به قوه قضائیه اجازهداده می شود نسبت به فروش اموال غیرمنقول مازاد از طریق مزایده عمومی با رعایت قانون تجارت الکترونیک دولت و با رعایت تشریفاتقانونی اقدام کنند.
در بخش هزینه ای این پیشنهاد آمده است که منابع و وجوه حاصل از فروش پس از گردش خزانه با نظر و تایید رئیس قوه قضائیه صرفاحداث، خرید ساختمان، تکمیل و بهره برداری از پروژه های نیمه تمام و تعمیر و تاسیس موارد ضروری اختصاص می یابد.
وکلای ملت در بند الحاقی ۴ تبصره ۵ مصوب کردند،بدهیهای قطعی نیروهای مسلح را بابت پرداخت بدهی های آب، برق، گاز ومخابرات به شرکت های خدمات دهنده، که در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط تا پایان سال 1401 ایجاد شده، با مطالبات قطعیمعوق دولت از اشخاص مزبور تا مبلغ ۴۴ هزار میلیارد ریال از طریق اسناد تسویه خزانه به صورت جمعی – خرجی تسویه می شود.
نظر شما