جزئیات برگزاری نهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب اعلام شد

حیدری با اشاره به جزئیات برگزاری نهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب گفت: مهلت شرکت در این جشنواره تا ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۱ است.

ایرانه حیدری -معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان- در تشریح جزئیات برگزاری نهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب به خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان اظهار کرد: در راستای توجه به کتاب و سنت حسنه کتابخوانی افزایش میزان مطالعه، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت سازمان ها و نهاد های همکار و ادارات فرهنگ و ارشاد اسالمی در سراسر کشور، با محوریت اداره کل مجامع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی، نهمین دوره "جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب" را در سراسر کشور برگزار می کند. وی ادامه داد: جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب به منظور ارزیابی کارنامه و عملکرد روستائیان و عشایر در حوزه کتاب و ترویج  کتابخوانی و تقدیر از ایشان و نیز پشتیبانی از طرح های ابتکاری حوزه کتاب و کتاب خوانی در راستای تقویت هویت ایرانی- اسلامی، در میان جامعه روستایی و عشایری سراسر کشور و با هدف امید بخشی و محرومیت زدایی با محوریت فرهنگ اجرا  می گردد.

 

حیدری خاطرنشان کرد: در این راستا روستاهایی که علاوه بر ارائه ایده ها و ابتکارات مرتبط با ترویج کتاب و کتابخوانی، نتایج اقدامات و برنامه های انجام شده را ارائه نمایند، پس از داوری بعنوان روستای برگزیده شناخته شده و حمایتی های مادی و معنوی  نهادهای مشارکت کننده را در جهت ارتقا سطح فعالیت های خود در آینده دریافت خواهند کرد. معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه تحقق عدالت فرهنگی و توزیعی و  تمرکز زدایی در مسیر ارتقاء فرهنگی جامعه روستایی و عشایری بخشی از اهداف این جشنواره است، تصریح کرد: همسوسازی و ایجاد وحدت رویه در برنامه ریزی کتابخوانی نهادهای مسئول در حوزه روستاها و عشایر، احیاء هویت روستایی و عشایری و سرعت بخشیدن به نهضت توانمند سازی فرهنگی روستائیان و عشایر، شناسایی ایده ها و طرح های مرتبط با ترویج کتاب و کتابخوانی و حمایت از اجرای آن ها، برقراری ارتباط بین اهالی قلم و کودکان، بالا بردن اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان روستایی با شرکت آنان در بحثهای گروهی، عادت دادن دانش آموزان برای مراجعه به کتابفروشی در روستاها و  کمک به تأسیس و تقویت کتابخانه های کوچک کانکسی، مهدکودکی، کانونی، آپارتمانی، محله ای و مسجدی در این جشنواره دنبال می شود.

 

وی تعداد جامعه روستایی و عشایری که براساس فراخوان روستاها و عشایر دوستدار کتاب پس از شرکت در جشنواره و انجام فرآیند داوری براساس شاخص های مورد تائید جشنواره و رای داوران حایز رتبه برتر می گردد را در هر دوره 11 روستا و عشایر خواند و گفت: جامعه عشایری و روستایی که حداقل یک بار بعنوان برگزیدگان در سنوات گذشته اعالم گردیده است در بخش استمرار  جشنواره قرار گرفته و مبالغ حمایتی نیز براساس مصوبه شورا برای آنها در نظر گرفته خواهد شد.

 

حیدری در خصوص نحوه ثبت نام در این جشنواره نیز گفت: مسئول طرح روستا موظف است فرم های تکمیل شده و برنامه های پیشنهادی را با مهر و امضای دهیار، رئیس شورای اسلامی روستا، مسئول کتابخانه (کتابخانه مساجد و عمومی) یا متولی طرح های کتاب خوانی در سامانه بارگذاری نماید. وی اضافه کرد: مسئول طرح در جامعه عشایری ؛ مجموعه فعالیتها، برنامه ها، مستندات شامل : فیلم ، عکس ، گزارش، تقدیرنامه  برای فعالیت های شاخص و ابتکاری فرم های تکمیل شده مربوطه می بایست با امضای دهیار، توسط مسئول طرح روستا در سامانه بارگذاری گردد. معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان خاطرنشان کرد: برنامه های ارسالی می تواند شامل مجموعه فعالیت های مرتبط با کتاب و کتاب خوانی که با مشارکت های مردمی، نهادها و سازمان های فعال در میان روستائیان و عشایر اجرا شده یا برای اجرا در سال آینده برنامه ریزی شده است، می تواند نامزد شرکت در جشنواره  باشند. همچنین استفاده بهینه از امکانات و زیرساخت های موجود در فضای مجازی برای ترویج کتاب خوانی که می بایست در گزارش ارسالی درج شود و فعالیت های ترویجی شامل برگزاری مسابقات، جشنواره ها، نمایشگاه ها (فعالیت های مبتکرانه و خالقانه حضوری و مجازی در حوزه کتاب و کتاب خوانی( باشد.

 

به گفته وی، 70 درصد امتیازدهی به آثار براساس فعالیت های انجام شده در روستای مربوطه و در بازه زمانی فروردین ماه تا بهمن ماه  1401 می باشد و 30 درصد ناظر بر ایده ها و طرح هایی است که در آینده و با حمایت های مردمی و دولتی اجرا خواهد شد. همچنین در هر برنامه، اعم از اجرا شده یا پیش بینی شده، باید اهداف، شیوه اجرا، نهادهای مشارکت کننده و همچنین نحوه تامین بودجه مشخص و اعلام شود.

 

حیدری ادامه داد: متقاضیان شرکت در جشنواره روستاها می توانند برای دریافت اطلاعات مربوط به رویدادهای کتابخوانی به پایگاه الکترونیکی اداره کل مجامع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی به آدرس majame.farhang.gov.ir مراجعه نموده و از این طریق اطلاعات لازم را کسب نمایند. همچنین مسئولین طرح های مربوطه (در روستاها) می بایست با همراهی و مشارکت کارشناسان استانی نسبت به بارگذاری اطلاعات (طرح ها و فعالیت های کتابخوانی) طی دو مرحله به شرح ذیل اقدام نمایند.

 

در مرحله اول متقاضیان شرکت در جشنواره رویدادهای کتابخوانی (مسئولین طرح های کتابخوانی در روستاها)می بایست ابتدا در لینک http://platzaar.ir/villageregister  نسبت به بارگذاری اطلاعات اولیه و شخصی خود اقدام نموده و رمز عبور خود را از طریق پیامک دریافت نمایند. در مرحله دوم متقاضیان شرکت در جشنواره ضمن رجوع به آدرس platzaar.ir  کد کاربری و رمز عبور خود را وارد نموده و از  شاخه خدمات، فرم معرفی دوستدار کتاب را تکمیل و اطالعات الزم را بارگذاری و دکمه ذخیره را ثبت نمایند.

 

وی اضافه کرد: طرح های ثبت شده در سامانه توسط متقاضی شرکت در جشنواره، بوسیله کارشناس استان با کد کاربری و رمز عبور که بزودی توسط ستاد در اختیار ایشان قرار خواهد گرفت، قابل ملاحظه، اصلاح و یا تائید جهت انجام مراحل بعدی می باشد.

 

حیدری به تقویم اجرایی نهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب نیز اشاره کرد و گفت: فراخوان این جشنواره همزمان با هفته کتاب منتشر شد و از شروع ثبت نام نیز همزمان با انتشار فراخوان بود. آخرین مهلت تاییدیه مدارک روستا توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان تا 10 اسفندماه امسال می باشد و داوری آثار نیز از 10 تا 20 اسفندماه 1401 خواهد بود. اعلام نتایج از طریق سامانه و داوری حضوری اردیبهشت ماه سال 1402 و آیین اختتامیه نیز در خردادماه سال آینده برگزار خواهد شد.

 

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در خصوص شاخص های انتخاب روستا و عشایر دوستدار کتاب نیز گفت: آثاری که متناسب با نیازهای محلی، آیین های بومی و ارزش های دینی و فرهنگی باشد، تاثیرات مستمر در ارتقای سطح فرهنگ کتاب خوانی داشته باشد، مشارکت مردمی و پشتیبانی واحد های اجرایی روستا و عشایر برخوردار باشد، پوشش جمعیتی مناسب داشته باشد و زنان، کودکان و نوجوانان را مورد توجه قرار دهد، از همه ظرفیت ها و امکانات موجود در سطح ملی و محلی و همچنین از فضای مجازی، استفاده مناسب و خالقانه  داشته باشد و به احساس تعلق ملی و اسالمی کمک کرده و با ترویج فرهنگ تالش و همکاری، باعث تقویت همگرایی میان دولت و ملت شود در این دوره از جشنواره مورد تاکید است.

 

وی اضافه کرد: آثاری که به رفع محرومیت ها و آسیب ها توجه داشته باشد،-قابلیت الگوبرداری و اجرا در سایر مناطق را داشته باشد، در محتوا و در شیوه اجرا از تازگی و کیفیت الزم برخوردار باشد، برنامه های اجرایی باعث تقویت نشاط اجتماعی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی باشد و از ظرفیت مفاخر علمی و فرهنگی بهره منده باشد مورد تاکید است.

 

حیدری ادامه داد: هیئت داوران جشنواره از میان نامزدهای نهایی تعداد 11 روستا یا گروه عشایری برگزیده را به عنوان "دوستدار کتاب" معرفی خواهد کرد. مراسم تقدیر از روستاها و عشایر در روستاهای برگزیده با ساز و کار مشخص اعلام خواهد شد.همچنین مبالغ حمایتی از طریق معاونت امور فرهنگی و با مشارکت نهاد های همکار متعاقبا اعالم خواهد شد.

کد خبر 1254856

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha