طرح مشک کودکان را حتی برای چند ساعت صاحب خانواده می کند

اسماعیلی با اشاره به اینکه تلاش سازمان بهزیستی بر فراهم کردن مراقبت و حمایت های خانواده محور است تصریح کرد: در طرح مشک کودکان حتی برای چند ساعت، می توانند صاحب خانواده شوند تا نیاز‌های عاطفی و روانی شان نیز تأمین شود.

به گزارش خبرنگار شبستان اصفهان، معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه اولین خانه کودک و نوجوان در اصفهان و در نطنز توسط یک روحانی آغاز به کار کرد گفت: در 40 خانه کودک و نوجوان استان از کودکان و نوجوانان نگهداری و حمایت می شود که ازسن صفر تا پایان سن ۱۸سال برای پسران ودختران تا زمان ازدواج می باشد واین خانه ها به صورت هیات امنایی اداره می شوند.

عبدالرضا اسماعیلی با بیان اینکه تنها مرکز دولتی کنونی فقط  شیرخوارگاه است که این مرکز در اصفهان  با ظرفیت ۴۵۰ نفرفعالیت می کند.

وی استان اصفهان را تنها استانی دانست که در سطح کشور توانسته است طرح مراقبت مشارکتی کودکان که به عنوان طرح «مشک» نام گذاری شده است را اجرا کند  و در این طرح خانواده ها می‌توانند یک کودک که حکم سلب حضانت را ندارد برای دوره چند روز تا ۲۴ ماه نزد خود نگهدارند تا فرزند از محبت پدر و مادر بهره‌مند و نیاز‌های عاطفی و روانی او تأمین شوند ضمن اینکه این دوره قابل تمدید است و ماهیانه یک میلیون وهفتصد هزارتومان به عنوان امداد ماهیانه به خانواده های مشمول این طرح پرداخت می شود.

وی با بیان اینکه توانمندسازی مددجویان در اولویت ماست، گفت: توانمند سازی زنان سرپرست خانوارو خانواده های دارای چندقلو ها و کودکان و نوجوانان یا شبه خانواده ها از برنامه های فعال و موثر بهزیستی است.

اسماعیلی با اشاره به اینکه چیزی به عنوان شیرخوار برای واگذاری به خانواده ها و فرزندخواندگی نداریم افزود: نزدیک به ۱۰ هزار پرونده زنان سرپرست خانوار و چند قلو هست که خدمات دریافت می کنند ولی هدف بهزیستی پرداخت مستمری نیست بلکه توانمند سازی و برگشت به خانواده اولویت ماست.

اسماعیلی در خصوص همکاری ۱۳ نهاد با بهزیستی برای رسیدن به اهداف تعیین شده گفت: در سال گذشته دو دستگاه به عنوان ترک فعل به دستگاه قضایی معرفی شدند و سایر نهادها گام های اولیه و خوبی در راستای همکاری با اهداف برداشته اند.

وی با بیان اینکه زنان سرپرست خانوار و کودکان پشت نوبت دریافت مستمری نداریم گفت: افرادی که از خانه ی کودک و نوجوان پس از رسیدن به سن قانونی و یا ازدواج دختران خارج می شوند هنوز تحت حمایت قرار دارند و هزینه ترخیص نیز دریافت می کنند تا بتوانند از این پس با اشتغال  ساماندهی زندگی خود در جامعه حضور پیدا کنند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان متذکر شد: خانه امن مرکزی است دارای یک برنامه قانونی مناسب برای کاهش خشونت خانگی که اهدافی چون حمایت از قربانی، تامین محل امن جهت زنان خشونت‌دیده و فرزندان آن‌ها، ارتقاء توانمندی‌های زنان خشونت‌دیده، انجام تداخلات تخصصی روانی و اجتماعی، شناسایی سایر آسیب‌های اجتماعی مخرتبط با خشونت، اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی عمومی در رابطه با خشونت علیه زنان را دنبال می‌کند.

وی تصریح کرد: زنان مورد آزار قرار گرفته و یا خشونت‌دیده‌ای که از طرف همسر، برادر و پدر اذیت و آزار می‌شوند، در شرایط ارجاع به مراکز اورژانس اجتماعی و یا خودمعرف، در خانه امن پذیرش شده و خدمات تخصصی دریافت می‌نمایند.

این مسئول با اشاره به اقدامات مشاوره‌ای و روانشناسی درقالب فعالیت‌های کاهش بحران، مصاحبه بالینی، تدوین برنامه درمان، آموزش مهارت‌های زندگی، مشاوره و درمان اعم از مشاوره فردی، خانوادگی و گروهی در مرکز خانه امن برای زنان تحت خشونت خانگی انجام می‌پذیرد.

وی خاطرنشان کرد: در راستای خودکفایی اقتصادی و اشتغال بانوان پذیرش شده در خانه امن، خدمات فرهنگی، آموزشی و اشتغال، حرفه‌آموزی و آموزش‌های مرتبط در راستای توانمندسازی خدمت‌گیرندگان، کاریابی و ارائه تسهیلات اشتغال‌زایی توسط همکاران اجتماعی پیگیری می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه مراکز سلامت ویژه دختران در معرض آسیب به صورت روزانه(ندای مهر) و شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: این مراکز قبل از آسیب دختران بالای ۱۵ سال، وظیفه شناسایی و ارائه خدمات روانشناختی تا زمان بازگشت به خانه را دارند این در حالی است که خانواده نیز از خدمات مشاوره‌ای و مددکاری بهره‌مند می‌شوند تا بتوانند پذیرای فرزند خود شوند. در این مراکز بعد از پذیرش خانواده، وضعیت فرد موردنظر تا یکسال رصد می‌شود و هر جا مددکار احساس خطر کند خدمات را در مراکز روزانه و در صورت لزوم در مراکز شبانه‌روزی ارائه می‌کند.

اسماعیلی تصریح کرد: اورژانس اجتماعی چهار فعالیت انجام می‌دهد که اولین مورد آن خط ۱۲۳ است که به‌صورت ۲۴ ساعته در حال ارائه خدمات هستند و تمام استان اصفهان را پوشش می‌دهد، خودروی سیار، پایگاه اجتماعی و مداخله، دیگر فعالیت‌های اورژانس اجتماعی است، در ۱۶ شهرستان استان اصفهان، ۱۶ اورژانس اجتماعی داریم و در اصفهان سه اورژانس اجتماعی وجود دارد، تنها شهری که سطح یک است و به صورت شبانه‌روزی خدمات ارائه می‌کند اصفهان است.

وی آمار مقایسه ای که مختص تماس های تلفنی گرفته شده با 123 است را  در 9 ماهه سال 1400 در مقایسه با 9 ماهه سال 1401 در مرکز اورژانس اجتماعی اصفهان برای اقدام به خودکشی را ۵۵۷ نفر دانست که به  ۱۰۸۸ نفر رسیده و حدود ۹۶ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: آمار افکار خودکشی یعنی تماس هایی که با 123  مبنی بر وجود افکار خودکشی در فرد گرفته می شود را  در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰، ۳۰۳ نفر و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱، ۶۲۶ نفر عنوان کرد  ولی در ادامه آمار فرار از منزل را بیان نکرد.

 معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان اضافه کرد:  امروز هیچ تماسی بی‌پاسخ نمی‌ماند و هیچ درخواستی بدون مداخله نخواهند ماند، به جرئت می‌توان گفت که آمار مداخلات اورژانس اجتماعی بهزیستی استان اصفهان صددرصدی است.

اسماعیلی با توجه به خریداری دستگاه عنبیه برای شناسایی کودکان کاری که جذب بهزیستی شده اند گفت: با شناسایی و ثبت عنبیه این کودکان، تعداد ورود آنها به مرکز نشان داده می شود تا برای دفعات بعد و ورود تکراری برخوردهای قضایی صورت گیرد.

 

کد خبر 1254994

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha